28 Φεβρουαρίου 2016

Ιεραποστολή στο Καμερούν - μπορείς κάτι να κάνεις.

Μια προσπάθεια αγαπητικής κίνησης προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Καμερούν

Διαβάστε λίγα λόγια για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Καμερούν, την προσπάθεια που ξεκινάμε και πώς πρακτικά μπορούμε να βοηθήσουμε.
Για τον σκοπό αυτό, σας παρακαλούμε να προωθήσετε και να διαδώσετε το παρόν μήνυμα.

Η αφορμή

Πριν λίγες ημέρες χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η Αναστασία, φίλη, Καθηγήτρια θεολόγος. Το θέμα της ήταν ο ενθουσιασμός και η ευαισθησία που έδειξαν οι μαθητές της όταν τους μίλησε για την Ιεραποστολή στο Καμερούν. Μία ευαισθησία που όπως μου είπε επιθυμούν να την εκδηλώσουν εμπράκτως. Η καλή αγωνία της ήταν, ΠΩΣ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;
Την επομένη του τηλεφωνήματος, ο φίλος Κωνσταντίνος έστειλε στις επαφές του ένα e-mail, με περιεχόμενο τις τρομερές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Μητροπολίτης Καμερούν Γρηγόριος.
Αναφέρθηκε μάλιστα σε ένα γεγονός όπου ένας άνθρωπος τυφλός έσπρωχνε ένα καροτσάκι, που μετέφερε ένα παράλυτο άνθρωπο.
Ο δε παράλυτος καθοδηγούσε τον τυφλό!!!!!!!!

Έμαθαν ότι η Ορθόδοξη Μητρόπολη έδινε βοήθημα σε αναπήρους ανθρώπους και έτσι αποφάσισαν μαζί να διανύσουν μια πολύ μεγάλη απόσταση για να τύχουν και αυτοί , αυτής της ευεργεσίας.

Το τηλεφώνημα της Αναστασίας και το e-mail του φίλου Κωνσταντίνου αν και ουσιαστικά έχουν το ίδιο θέμα δεν έχουν καμία σχέση και συνεννόηση μεταξύ τους.

Επίσης, τα δύο αυτά γεγονότα προφανώς για κάποιους ανθρώπους θα παραμείνουν αδιάφορα ενώ σε κάποιους άλλους θα αγγίξουν ευαίσθητες χορδές.
Για μάς όμως ήταν σαν να χτύπησε ένα «καμπανάκι» στη μνήμη και στην καρδιά μας. 

 

Η προσπάθειά μας ξεκίνησε πριν 8 χρόνια…

Μία παρέα φίλοι πριν από λίγα χρόνια, με το θάρρος της γνωριμίας μας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο και έχοντας γνώση της υπεράνθρωπης προσπάθειας που καταβάλλει, με αφορμή την παρουσία του, τότε, στην Αθήνα, πραγματοποιήσαμε μια σύναξη περίπου εβδομήντα ανθρώπων μαζί του.
Αμέσως ξεκινήσαμε σε μηνιαία βάση να συγκεντρώνουμε χρήματα. Άλλος 5, άλλος 10, άλλος 20 ευρώ ......., ό,τι μπορούσε ο καθένας μας.

Στη συνέχεια καταθέταμε τα χρήματα αυτά στον λογαριασμό του Συλλόγου «ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕΙΑ»» που επί 12 χρόνια δραστηριοποιείται με σκοπό τη στήριξη της ιεραποστολής στο Καμερούν και σε άλλα σημεία του κόσμου που έχει παρουσία η Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Ο σύλλογος έχει έδρα τα Μέγαρα, τόπο καταγωγής του Σεβασμιωτάτου.


Δυστυχώς όμως η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ήταν η αιτία να διακοπεί, ανασταλεί θα έλεγα καλύτερα, αυτή η βοήθεια.
Τώρα όμως; είναι σαν να δεχόμαστε ένα τσίγκλημα, ένα σπρώξιμο, από το διακριτικό χέρι του Θεού. 

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε…  

- Να ευχόμαστε όλοι για τη στήριξη των ιεραποστόλων στο δύσκολο αγώνα τους και την εδραίωση της εκεί εκκλησίας.  

- Να ενημερωθούμε και να διαδώσουμε το έργο της ιεραποστολής και τον σκοπό του. 
(Ιστοσελίδα Μητρόπολης: http://www.metropolisofcameroon.org/gr/el/the-metropolis/)         
Επίσης, δείτε το συνημμένο μήνυμα που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2014, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων διακονίας στη Μητρόπολη Καμερούν.       
https://ierapostoli.wordpress.com/2014/12/25/10_years_cameroon-orthodox/
 


- να συνεισφέρουμε οικονομικά, σε τακτική βάση, έστω και ένα ελάχιστο ποσό.
(πληροφορίες παρακάτω)

Δεν έχει σημασία το μέγεθος του αποτελέσματος αυτής της προσπάθειας, όσο η ίδια η προσπάθεια. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε και ο Θεός θ΄ αναλάβει τα υπόλοιπα.

Τρόπος οικονομικής συμμετοχής… 

Στον τραπεζικό λογαριασμό στου Συλλόγου: 

EUROBANK & ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ « ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕΙΑ» 
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ. 0026-0648-41-0100700953 
ΙΒΑΝ GR9602606480000410100700953 

Η κατάθεση μπορεί να γίνεται ατομικά ή και συγκεντρωτικά, χωρίς περιορισμό ελάχιστου ποσού. Εκδίδονται αποδείξεις αναλυτικά, στο όνομα του κάθε δωρητή και ταχυδρομούνται. 

Σημειώνουμε ότι μετά την πρώτη κατάθεση (μόνο) είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον Σύλλογο, προκειμένου να εκδοθούν οι αποδείξεις. 

Στοιχεία επικοινωνίας Συλλόγου: 
Έδρα:  Παν. Γεωργακή 12, Μέγαρα 19100 
τηλ: 22960 28752, Φαξ :22960 81278 
e-mail: sinodipo@otenet.gr 

Επίσης, είναι δυνατή η κατάθεση στον λογαριασμό της Μητρόπολης Καμερούν, χωρίς όμως δυνατότητα έκδοσης απόδειξης για φορολογικούς λόγους: 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ (ΚΑΜΕΡΟΥΝ, ΤΣΑΝΤ, ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) 
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ. 411 621347 24 
ΙΒΑΝ GR2201104110000041162134724 

Θα φροντίσουμε να διατηρήσουμε τακτική επικοινωνία και ενημέρωση με όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συνεισφορά. 

Επίσης, δημιουργήσαμε στο facebook, σελίδα ενημέρωσης και υποστήριξης, στην οποία συμμετέχει και ο Μητροπολίτης Καμερούν κος Γρηγόριος. 
https://www.facebook.com/groups/1715800765303469/ 

Ευχαριστούμε πολύ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.