3 Ιανουαρίου 2016

Από τα πρατήρια της Σαουδικής Αραβίας στο ¨πρατήριο¨ του ΑΙΓΑΙΟΥ ο σουλτάνος;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από indobserver.blogspot.com 

ΚΟΠΗΚΕ το κλεμμένο πετρέλαιο και τώρα θέλουν να ΚΟΨΟΥΝ το Αιγαίο; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουμε. Είναι θέμα ¨ζωής και θανάτου¨ το πρόβλημα της ανεπάρκειας της Ενέργειας στην Τουρκία. 

Πρόβλημα που αναδεικνύεται ως ο χειρότερος γεωπολιτικός αντίπαλος της Γείτονος χώρας. Είχαν καλομάθει με το κλεμμένο- αιματοποτισμένο πετρέλαιο από την Συρία και το Ιράκ με το οποίο τροφοδοτούσαν πολλές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες. 

Από τότε που άρχισαν να έχουν αποτέλεσμα οι βομβαρδισμοί των Ρώσων στα Τούρκικα κονβόι άρχισαν ταυτόχρονα και οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στην γειτονική χώρα που διαφήμιζε μέχρι πρόσφατα την ανάπτυξη της. 

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 

«Κλονίζεται» η τουρκική οικονομία από τις ρωσικές κυρώσεις που έχουν κοστίσει στην Άγκυρα 15 δισ.δολάρια (!) και ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδοσίας ακόμα και στην εύπορη Κωνσταντινούπολη. 

Μια έκθεση από το Επιμελητήριο Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (EMO) της Κωνσταντινούπολης, που δημοσιεύεται στην μεγαλύτερη κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Zaman αποκαλύπτει του λόγου το αληθές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το EMO, (Elektrik Mühendisleri Odası), το περασμένο έτος οι διακοπές ρεύματος ξεπέρασαν τις 72 χιλιάδες ώρες! 

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες ώρες διακοπής συγκεντρώθηκαν το μήνα Δεκέμβριο αφού η ρωσοτουρκική κρίση μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 έχει ήδη κοστίσει στην τουρκική οικονομία 15 δισ. δολάρια, και αναμένεται οι ώρες διακοπής ρεύματος να αυξηθούν κατακόρυφα στο νέο έτος! 

Σε πολλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης καθημερινά γίνονται ανακοινώνεις σε ποιες περιοχές θα γίνει διακοπή ρεύματος. 

Σύμφωνα με την τουρκική «Ρυθμιστική Αρχή Αγοράς Ενέργειας», (EPDK), το ενεργειακό πρόβλημα θα επιδεινωθεί ενώ θα υπάρξουν και αυξήσεις των τιμών της κατανάλωσης ενέργειας.¨ 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου http://www.pronews.gr/portal 

Στα κατεχόμενα 

Παραχώρησε ηλεκτρικό φορτίο 20MW στα κατεχόμενα η ΑΗΚ - Η παραχώρηση έγινε μετά από παράκληση των Τουρκοκυπρίων λόγω βλάβης στο ηλεκτρικό σύστημα παραγωγής των κατεχομένων.

Ηλεκτρικό φορτίο 20 MW παραχωρήθηκε την νύκτα της Πρωτοχρονιάς στους Τουρκοκύπριους, ύστερα από παράκλησή τους για κάλυψη των αναγκών τους. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, “λόγω έκτακτης βλάβης στο ηλεκτρικό σύστημα παραγωγής των κατεχομένων περιοχών, ψες Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016, μετά από παράκληση των Τουρκοκυπρίων, τους παραχωρήθηκε ηλεκτρικό φορτίο της τάξης των 20 MW για κάλυψη των αναγκών τους”. http://cyprustimes.com/ 09:03 - Jan 02, 2016 

Έτσι ο Σουλτάνος πήρε τα βουνά και τα λαγκάδια και άρχισε τις επισκέψεις στα φιλικά πρατήρια της περιοχής βλ. Κατάρ και Σαουδική Αραβία για να κλαφτεί. Διότι όλα τα άλλα πρατήρια που του έδινα μέχρι τώρα σε λίγο κλείνουν για τον πελάτη που λέγεται Τουρκία βλ. Ρωσία, Ιράν, Ιράκ. 

Όμως το πρόβλημα που έχουν αυτή την στιγμή οι Τούρκοι στην περίπτωση που τους δώσουν πετρέλαιο οι Σαουδάραβες και το Κατάρ, είναι πως θα το μεταφέρουν στην χώρα τους. 

Διότι ο συντομότερος δρόμος μέσω Συρίας και Ιράκ είναι αυτή την στιγμή πύρινη εμπόλεμη ζώνη. Ο άλλος δρόμος δια της θαλάσσιας μεταφοράς μέσω των Στενών του Ορμούζ και της διώρυγας του Σουέζ έχει δυσβάστακτα τέλη και έξοδα. Απομένει ο δρόμος μέσω της Ιορδανίας και του Ισραήλ και από εκεί δια σύντομης θαλάσσιας απόστασης. 

ΚΑΙ φυσικά θα το πληρώνει αδρά ο τούρκος αυτό το πετρέλαιο που δεν θα είναι πια κλεμμένο. 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ σουλτανικά σάλια… 

¨Τουρκία και Ισραήλ είναι δυο χώρες της Μέσης Ανατολής που χρειάζονται η μία την άλλη, ανέφερε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο ταξίδι (στην Σαουδική Αραβία): «Το Ισραήλ χρειάζεται μια χώρα σαν την Τουρκία στη Μέση Ανατολή… Θα πρέπει να παραδεχτούμε [όμως] ότι και εμείς επίσης χρειαζόμαστε το Ισραήλ», ήταν η ακριβής διατύπωση, όπως τη μεταφέρει στο ρεπορτάζ της η «Χουριέτ». 

 Η αμοιβαία αυτή… ανάγκη, αποτελεί «ένα δεδομένο της περιοχής», συνέχισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να το δούμε αυτό. Εάν μπορέσουμε να κάνουμε βήματα αμοιβαίας ειλικρίνειας, τότε η εξομάλυνση θα συνεχιστεί¨. Του Ζαχαρία Μίχα 03/01/2016 01:27 http://www.defence-point.gr/news/ 

Τελικά όλες οι πόρτες και τα παραπόρτια κλείνουν για τον Σουλτάνο και την παρέα του. Και του απομένει ο παλαιός έρωτας του που λέγεται ΑΙΓΑΙΟ. 

Μήπως μπορεί να ¨κλέψει¨ και από εδώ σκέφτεται; ΌΤΙ είναι ο τούρκος θα το κάνει σύντομα πριν του τελειώσουν τα πετρελαϊκά στρατηγικά αποθέματα του!!! Εκεί αντί για πετρέλαιο θα πάρει πολλές εκπλήξεις με κόλλυβα. 

ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ είναι πλέον ενώπιον μας… 

¨Η Άγκυρα με την έκδοση της νέας ΝΟΤΑΜ Α5915/15 δηλώνει με θράσος ότι η Αθήνα παραβιάζει τους κανονισμούς του ICAO και ότι τα αεροσκάφη τα οποία θα συμμετέχουν στην άσκηση δεν θα εισέλθουν εντός του "Ελληνικού εναέριου χώρου των 6 ν.μ. και άρα δεν χρειάζεται να υποβάλλουν σχέδια πτήσης" δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν αναγνωρίζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μεταξύ 6 και 10 ν.μ. ¨ του Χρήστου Μακρή http://www.pronews.gr/portal 01/01/2016 

ΕΠΕΤΑΙ η συνέχεια με το λαμπρό τέλος για την οποία μας μίλησαν και δυο μεγάλα αγιοπνευματικά αναστήματα της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ που γιόρταζε στις 2 Ιανουαρίου ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ Κροστάνδης ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ μεταφέροντας τον ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.. συνέβη το εξής: 

¨Ξαφνικά, σταμάτησε (Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ) και έδειξε προς την Ανατολή με το χέρι του. Είδα (Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ) μια μεγάλη συγκέντρωση από ανθρώπους με χαρούμενα πρόσωπα που κουβαλούσαν σταυρούς και κεριά στα χέρια. 

Στο μέσο τους υπήρχε μια Αγία Τράπεζα τόσο λευκή όσο το χιόνι. Στην Αγία Τράπεζα υπήρχε ο σταυρός και το Άγιο Ευαγγέλιο και πάνω από την Αγία Τράπεζα ήταν ο αέρας με ένα χρυσό αυτοκρατορικό στέμμα πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο με χρυσά γράμματα «Για το άμεσο μέλλον». 

Πατριάρχες, επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί, μοναχές και λαϊκοί στέκονταν γύρω από την Αγία Τράπεζα. Όλοι έψαλαν: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη». 
Από μεγάλη χαρά έκανα το σταυρό μου και δόξασα το Θεό.¨ 
Πηγή: Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο από το «Voronezh Eparchy Messenger " #11,1992. πηγή: http://www.imdleo.gr/diaf/2007/06-ag_I_Krostand-auton.pdf 

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΨΕΥΔΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΓΙΟΥ. ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ.. 

Τα δεινά που έρχονται στην ανθρωπότητα θα φέρουν δια της μετανοίας πολλά καλά και στο τέλος εις πείσμα των αντίχριστων δυνάμεων θα επικρατήσει η Ορθοδοξία που σήμερα την πυροβολούν και την σφαγιάζουν. 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΖΩΟΠΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.. 

ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.. ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ.. 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ και ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙ ... ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ. 

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.