Τελευταίες αναρτήσεις

30 Νοεμβρίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας «ψεύτικος γίγαντας»!

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, σήμαναν το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «διαλύοντας» μία από τις βασικότερες αρχές της Ένωσης, την πολιτική των ανοικτών συνόρων, η οποία δεν είναι πλέον βιώσιμη, τονίζει η εφημερίδα The Telegraph. 
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια «γιγαντιαία απάτη» και οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αποδεχθούν αυτήν την αλήθεια, γράφει η Telegraph.
 
Τι έχει απομείνει από την ευρωπαϊκή ιδέα; Απλά αόριστες διαβεβαιώσεις που εμφανίζονται μετά από πολλές συνόδους κορυφής της ΕΕ για την ασφάλεια και την ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι το Παρίσι ήταν το τέλος αυτού που ονομάζουμε μέχρι τώρα Ευρωπαϊκή ένωση.
 
Κατά την άποψή της εφημερίδας , οι απαντήσεις των Ευρωπαίων στην κρίση των προσφύγων είναι «καταστροφικά ασυντόνιστες», απαξιώνοντας την ίδια την ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ένωση, διότι όλα τα κράτη έχουν ίσο δικαίωμα ψηφοφορίας. Εν όψει μιας παγκόσμιας ανθρωπιστικής κρίσης , τα παχιά λόγια για αλληλεγγύη και η «ανύπαρκτη» συνεργασία απλά διαλύουν ότι έχει απομείνει από την Ένωση αυτή.
 
Η ιδέα του λεγόμενου ευρωπαϊκού εγχειρήματος είναι ακόμη πιο εξοργιστικά ανίκανη άχρηστη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι οποίες έκαναν τρομερά προφανές ότι μία από τις βασικές αρχές της ΕΕ, η πολιτική των ανοικτών συνόρων, κατέληξε να είναι μη βιώσιμη.
 
Οι παταγώδεις αποτυχίες των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών εξαιτίας των οποίων, οι τρομοκράτες δεν ήταν σε θέση να εντοπιστούν έγκαιρα, αποσαθρώνει τον ιστό της ασφάλειας στην ΕΕ. Πώς θέλουν μετά οι ίδιοι αξιωματούχοι να εντοπίσουν ύποπτα άτομα για τρομοκρατία στα σύνορα χωρών σαν την Ελλάδα;
 
Το χάος που προέκυψε από την κρίση των μεταναστών στην Ευρώπη, το χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για επιτύχουν τους δικούς τους άνομους σκοπούς. Αυτά τα γεγονότα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι χώρες της ΕΕ, ΕΙΧΑΝ ασχοληθεί με τα θέματα της μετανάστευσης επισταμένα, και όχι απλώς να κινητοποιούνται «κατόπιν εορτής», και όταν οι μετανάστες και μαζί οι τρομοκράτες είχαν φτάσει στις «αυλές τους».
 
Το ζήτημα είναι τώρα όχι μόνο στο θέμα της ελεύθερης διακίνησης των προσώπων και των αγαθών. Αλλά το κύριο γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τα γεγονότα στο Παρίσι, ζήτησε την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και έλαβε την άδεια να αυξήσει η χώρα του τις αμυντικές δαπάνες, αγνοώντας τους δημοσιονομικούς περιορισμούς της ΕΕ.
 
Αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή άρσης των περιορισμών των εθνικών προϋπολογισμών, εφόσον το απαιτούν οι περιστάσεις, διότι κινδυνεύει η ύπαρξη και η ασφάλεια όλων των χωρών της ΕΕ. Βέβαια το κάθε κράτος είναι ελεύθερο να αποφασίσει για την ενίσχυση του ελέγχου των συνόρων του. Αλλά κάτι τέτοιο αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι «άχρηστοι και ταυτόχρονα σκληρά προσκολλημένοι στην εξουσία οργανισμοί, απαιτώντας πάρα πολλά χρήματα για γραφειοκρατία».
 
Γιατί η ΕΕ να μην είναι σε θέση να αναπτύξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την προστασία των εξωτερικών της συνόρων και να καταπολεμήσει την εισροή των μεταναστών; Η πιθανή απάντηση είναι ότι για αυτό ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ συνεργασία, αλληλεγγύη και αμοιβαία υποστήριξη, χαρακτηριστικά τα οποία απουσιάζουν παντελώς από την ΕΕ.
 
Αυτό μας οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ δεν πληρούν πλέον τους στόχους του «συνεταιρίζεσθαι», καθώς και η έννοια της δημοκρατίας για τους ίδιους οργανισμούς είναι ψεύτικη.
 
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η ΕΕ πνέει τα λοίσθια και αυτό διαφαίνεται εδώ και πολλά χρόνια, απλά εμείς στην Ελλάδα δεν το είχαμε αντιληφθεί έγκαιρα. Η κρίση των προσφύγων, η τρομοκρατία απλά θα διαλύσουν ότι έχει απομείνει από αυτό που κάποτε ονομάζονταν ΕΕ. 
 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.