26 Νοεμβρίου 2015

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ Η ΡΩΣΙΑ;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Η ανθρωπότητα περιμένει με κομμένη την ανάσα να δει αν η Ρωσία θα φοβηθεί να τα βάλει με το ΝΑΤΟ και θα κάνει τουμπεκί την κατάρριψη του αεροσκάφους της από την Τουρκία, τον θάνατο του ενός πιλότου της και την αιχμαλωσία του δευτέρου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ή θα αντιδράσει στρατιωτικά. 

Σε κάθε περίπτωση η Ρωσία είναι υποχρεωμένη, είτε να ομολογήσει ότι το αεροπλάνο της παραβίασε εσκεμμένα τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, είτε να απαντήσει στρατιωτικά, οπότε όμως και θα κτυπήσει το ΝΑΤΟ. Διαφορετικά θα έχει ηττηθεί διπλωματικά και στρατιωτικά σε διεθνές επίπεδο και μετά δεν θα την λαμβάνει κανείς πλέον σοβαρά υπόψη, ως μια φλύαρη περίπτωση. Τις επιπτώσεις μιας τέτοιας υποχώρησης θα τις αισθανθεί τότε σύντομα και στην Ουκρανία. 

Πάντως, είτε δεχτούμε την θέση του ΝΑΤΟ, ότι δηλαδή το αεροπλάνο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας για 17 δευτερόλεπτα, σε μία εσοχή των συνόρων της Τουρκίας προς την πλευρά της Συρίας, όπου υπάρχει μια βραχώδης δύσβατη και δυσδιάκριτη περιοχή, είτε δεχτούμε τη θέση της Ρωσίας, ότι δεν υπήρξε παράβαση, ένα είναι βέβαιο. Προφανώς δεν υπήρξε εσκεμμένη από την πλευρά της Ρωσίας επιβουλή εναντίον της Τουρκίας. Ήταν ένα περιστατικό, το οποίο θα μπορούσε να είχε λυθεί εύκολα δια της διπλωματικής οδού. 

Το ερώτημα λοιπόν που πλανάται από χθες είναι αν είχε υπάρξει προηγουμένως συνεννόηση και έγκριση από το ΝΑΤΟ για την κατάρριψη ή η Τουρκία ενήργησε αυτοβούλως. Παρατηρήσαμε δε ότι η τουρκική ηγεσία δεν μίλησε για ατύχημα και δεν ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό, αλλά αντίθετα ερέθισε τη Ρωσία, επιμένοντας ότι καλώς έγινε η κατάρριψη. 

Εάν δεν το πάμε πολύ μακριά, ότι δηλαδή το ΝΑΤΟ είχε δώσει εντολή να συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό, για πρόκληση της Ρωσίας, στα πλαίσια των σχεδίων της Παγκοσμιοποίησης, τότε θα πρέπει να δεχτούμε ότι η Τουρκία ενήργησε αυτόβουλα. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι φανερό ότι η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει την ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, για να αναγκάσει την Ρωσία να περιορίσει τη δράση της ή και να αποσυρθεί από τη Συρία, προκειμένου να διασώσει τους τζιχαντιστές και τα κέρδη της από την περιοχή, καθώς και να επιτύχει τα σχέδιά της για εδαφική της επέκταση. Μια τέτοια όμως ενέργεια, η οποία θέτει ήδη σε κίνδυνο την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, είναι μια υψηλού ρίσκου τυχοδιωκτική ενέργεια των Τούρκων και δεν θα οδηγήσει σε καλό για όλους μας. 

Ο Πούτιν, κλιμακώνοντας την κρίση, χαρακτήρισε την Τουρκία σύμμαχο των τρομοκρατών. Ταυτόχρονα αναρωτήθηκε αν το ΝΑΤΟ θα γίνει προστάτης των τρομοκρατών, ενώ παράλληλα κατήγγειλε συνεργασία του γιού και της κόρης του Ερντογάν με τους τζιχαντιστές. Και αυτά προφανώς δεν τα είπε χωρίς στοιχεία. Τι λέει άραγε γι’ αυτό η διεθνής κοινότητα, η οποία καθοδηγείται από την διεθνή ολιγαρχία και συμπεριφέρεται υποκριτικά;

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.