Τελευταίες αναρτήσεις

27 Νοεμβρίου 2015

Η Γερμανοί είναι καλοί χριστιανοί… για τους ισλαμοφασίστες.

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη 

Το πολύ σοβαρό περιστατικό της κατάρριψης Ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του τρομοκρατικού χτυπήματος του ISIS στο Παρίσι, προφανέστατα ανοίγει το κουτί της πανδώρας για τους γείτονες μας… Προσωπικά δεν μπω στο τρυπάκι να γράψω, πως το συγκεκριμένο μεμονωμένο περιστατικό μπορεί να οδηγήσει σε μια γενικότερη στρατιωτική Ρωσοτουρκική σύρραξη ή να το πάω ακόμα παραπέρα, μιλώντας για παγκόσμια ανάφλεξη… Θα γράψω για τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν για την επιφανειακά ραγδαία αναπτυσσόμενη τουρκική οικονομία, η οποία κατά την γνώμη μου είναι επίπλαστη και μου θυμίζει έντονα την φούσκα του ελληνικού οικονομικού θαύματος, λίγο πριν μπούμε στα μνημόνια…

Και εξηγούμαι… Το 54,7% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Τουρκίας προέρχεται από τη Ρωσία, στοιχείο αρκετά εντυπωσιακό με δεδομένη την ένταση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Θα πρέπει να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 48.7% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία παράγεται με φυσικό αέριο. Σύμφωνα με την έκθεση του τουρκικού Ιδρύματος Ενεργειακής αγοράς για το έτος 2014, το φυσικό αέριο στην Τουρκία καταναλώνεται κατά 25,4% στη βιομηχανία, κατά 19,1% στις κατοικίες και κατά 48,7% για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ρωσία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος της Τουρκίας σε πολλούς οικονομικούς τομείς. Ειδικά σε τομείς όπως τα γεωργικά προϊόντα και γενικά προϊόντα διατροφής, η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης των Τούρκων. Επίσης στον τομέα των κατασκευών οι Ρώσοι είναι οι κυριότεροι εμπορικοί εταίροι των Τούρκων, ενώ και στα Κέντρα Ατομικής Ενέργειας υπήρχε συμφωνία κατασκευής τους από Ρώσους.

Το προχτεσινό επεισόδια παράλληλα «απειλεί» με ολοκληρωτική καταστροφή οι μεγάλες επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ρωσία από Τούρκους επιχειρηματίες, σε περίπτωση που αναμένεται μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα. Συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια έχουν επενδύσει σε 700 μεγάλα υπερκαταστήματα Τούρκοι επιχειρηματίες στην Ρωσία και τώρα τρέμουν μια πιθανή οικονομική καταστροφή.

Μία άλλη εξίσου σημαντική για να μην γράψω ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια, είναι πληροφορία που βγαίνει από χτες σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι έχουν αρχίσει ήδη οι ακυρώσεις τουριστικών επισκέψεων από τη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι το 2014 είχαν επισκεφθεί την Τουρκία 4.479.049 Ρώσοι τουρίστες, αριθμός που ισοδυναμεί με το 12,2% των επισκέψεων ξένων τουριστών στην Τουρκία που ήταν συνολικά 36.837.900. Οι Ρώσοι κατατάσσονται δεύτεροι στον κατάλογο των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία. Το ίδιο έτος πρώτοι ήταν οι Γερμανοί επισκέπτες με συνολικό αριθμό 5.250.036 και ποσοστό 14,3%.

Και μιας και μιλήσαμε για Γερμανία, αλήθεια τι έχει να πει για όλ’ αυτά η λαλίσταστη κατά τ’ άλλα κα Μέρκελ; Έχει να μας πει κάτι για τον Ερντογάν και τα γιουσουφάκια του, τους τζιχαντιστές; Η Γερμανία – εντελώς ξαφνικά – από παγκόσμιος νταλαβεριτζης έχει λουφάξει… Αυτό είναι πραγματικά πρωτοφανές για τους αλαζόνες Γερμανούς.

Εγώ το γράφω και ουδεμία αμαρτία έχω… Όπου βλέπεις τουρκικό λεονταρισμό, από πίσω κρύβονται τα συμφέροντα των απόγονων των ναζί… Ο κόσμος το “χει τούμπανο και οι Γερμανοί κρυφό καμάρι. Είναι προφανές και γνωστό τοις πάσι πως οι Γερμανοί αποτελούν τους «νταβάδες» του ισλαμοφασίστα Ερντογάν! Όπως είναι φυσικό κανείς φανατικός ισλαμιστής δεν απειλεί τη Γερμανία… Μόνο την Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ρωσία ή τις ΗΠΑ… Η Γερμανοί είναι καλοί χριστιανοί… Και ακόμα καλύτεροι καπιταλιστές για τους τζιχαντιστές…

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.