29 Νοεμβρίου 2015

Τουρκία, Ανατολικά ζητήματα και η σύγκρουση με την Ρωσία: Σημαντική εκδήλωση στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών.

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών (ιδρύθηκε το 1928) με πολύτιμη εμπειρία ολόκληρων δεκαετιών σε Ελληνοτουρκικά και σε θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, οργανώνει μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ. μ., στην Αίθουσα Τελετών του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, στην οδό Δημοσθένους 117 της Καλλιθέας (Τηλέφωνο:210 9517072, Φάξ:210 9598967, e-mail: cpolitan@otenet.gr, website: http://www.cpolitan.gr). 

Η εκδήλωση αφορά την παρουσίαση του βιβλίου «Τουρκία και Ανατολικά ζητήματα: Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη νεότερη Τουρκία, Τόμος Α’» του Θεόδωρου Σπ. Μπατρακούλη, Δικηγόρου, Δρ Γεωγραφίας – Γεωπολιτικής, (ISBN: 978-960-8362-83-3) με ομιλητές τον Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, Κοσμήτορα Σχολής Επικοινωνίας, Διεθνών Σπουδών και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής, τον εκδότη και συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη και τον Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών Επιχειρήσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College) Γεώργιο Φίλη. 

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Παπαδόπουλος. 
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσουν ερωτήσεις στους διακεκριμένους ομιλητές από το ακροατήριο και αναμένεται να συζητηθεί η εκρηκτική διένεξη Ρωσίας - Τουρκίας, μετά την κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους Su-24 από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία καθώς και η επίπτωση της διένεξης στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Στο βιβλίο «ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, Τόμος Α΄», ο συγγραφέας Θεόδωρος Σπ. Μπατρακούλης πραγματεύεται σημαντικές πτυχές του Ανατολικoύ Ζητήματος από τον 18ο αιώνα μέχρι τον Μεσοπόλεμο, σε ένα εκπληκτικό έργο 652 σελίδων. 

Η μετάβαση από την πολυθρησκευτική, πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία στη νεότερη Τουρκία, η δημιουργία νέων κρατών καθώς και ενός νέου διεθνούς συστήματος, η αντιπαλότητα Τούρκων και Ελλήνων -ιστορικών πολιτισμικών/πολιτικών οντοτήτων που διατηρούν μακραίωνες σχέσεις- αποτελούν το ευρύ πλαίσιο μέσα στο οποίο καταγράφονται γεγονότα και αναδεικνύονται σημαντικές πτυχές της πορείας των Οθωμανών Τούρκων, των Νεότουρκων, του ελληνοτουρκικού πολέμου 1919-1922, της βιαίας ενσωμάτωσης των μειονοτήτων στην δομή του τουρκικού κράτους, την απειλή του Κουρδικού έθνους στην ενότητα της Τουρκίας κ.α.π. 

Μια σημαντική εκδήλωση που αφορά όχι μόνο την απαραίτητη υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων αλλά και την εκτίμηση της πολύ σοβαρής, τρέχουσας κατάστασης στην γειτονιά μας! 

Λ. ΚουμάκηςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.