8 Οκτωβρίου 2015

Οι κόκκινες γραμμές για το Σκοπιανό.

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Με αφορμή το επεισόδιο στον ΟΗΕ για το Σκοπιανό και τον τρόπο που εξακολουθούν να σκέφτονται ορισμένες μεγάλες δυνάμεις, θα γράψω ορισμένες σκέψεις οι οποίες κατά την γνώμη μου θα πρέπει να αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για οποιαδήποτε κυβέρνηση… Το Σκοπιανό αποτελεί μια τεράστια πληγή στην καταταλαιπωρημένη πληγή του Ελληνισμού. Ένας Ελληνισμός που στα βάθη της ιστορίας έχει βιώσει θριάμβους, τραγωδίες, σκλαβιές, προδοσίες… Από το 1989 και μετά βιώνει και την παραχάραξη της μακραίωνης ιστορίας της, από μια χούφτα Σλάβους, οι οποίοι ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έτυχε να εμφανιστούν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο.

Εδώ και πολλά χρόνια το σκοπιανό χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένους ανθελληνικούς κύκλους – και εντός Ελλάδας – «χαμένη υπόθεση»… Δυστυχώς η ελληνική πολιτεία έκανε πολύ λιγότερα απ’ όσα θα έπρεπε και επιβαλλόταν να κάνει για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Στην ουσία ξεφορτώθηκε αυτό το μείζον εθνικό θέμα και άφησε την επίλυση του στον αυτόματο πιλότο.
Τον τελευταίο καιρό εδραιώνεται σιγά σιγά η αντίληψη ξένων κυβερνήσεων ότι δεν απαιτείται μια ονομασία για όλες τις χρήσεις, αλλά μπορεί να ισχύσει και η διπλή ονομασία, μία για διεθνή χρήση και μία για το εσωτερικό της ΠΓΔΜ, κάτι που αντικειμενικά δεν αποτελεί βιώσιμη λύση, καθώς με την πάροδο του χρόνου θα κυριαρχήσει η «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ονομασίες όπως Άνω Μακεδονία ή  Βόρεια Μακεδονία δεν είναι ονομασίες με γεωγραφικό μόνο προσδιορισμό. Υποδηλώνουν και εθνική ταυτότητα και γλώσσα μακεδονική, στοιχεία που αποτελούν νοθεία ιστορική, παραχάραξη  ορατή για την περίπτωση των σημερινών κατοίκων της περιοχής Σκοπίων.

Οιαδήποτε περιφραστική ή σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο Μακεδονία νομοτελειακά καταλήγει στο μονολεκτικό Μακεδονία. Κλασικό παράδειγμα η FYROM, δια της οποίας ατύπως, αδαπάνως, ακόπως και διεθνώς πιστώθηκε υπέρ των Σκοπίων το σκέτο Μακεδονία. Τα περί erga omnes είναι αφελή και αγνοούν τις πραγματικότητες της ζωής. Το «άνω» όπως και το «πρώην» εξαφανίζεται ακαριαία. Μένει το Μακεδονία.

Το «πολίτες  Άνω Μακεδονίας» συνιστά αυτοαναιρούμενη περίφραση υποκαθιστάμενη από το «Μακεδόνες». Επομένως όλες οι προτεινόμενες εκδοχές νομιμοποιούν την παραχάραξη. Αν δεν  ξεριζωθεί εντελώς η λέξη Μακεδονία από την ονομασία, θα διαιωνίζεται στον αιώνα τον άπαντα. Οπότε το εκάστοτε αφεντικό του προτεκτοράτου θα το χρησιμοποιεί ως εργαλείο πειθαναγκασμού της Ελλάδος σε υπονομευτικές των συμφερόντων μας πράξεις και παραλείψεις.

Να θυμίσουμε πως ο πρώτος σκοπιανός πρόεδρος Γκλιγκόροφ συνθλίβει εξ αποτελέσματος τα επιχειρήματα Νίμιτς, όταν ομολογεί:

«Είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έρθει στα Βαλκάνια των 6ο και 7ο αιώνα, έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία (…). Δεν γνωρίζω κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος αρχαίων Μακεδόνων, αλλά ακόμη και έτσι δεν είναι αυτό που δίνει την ταυτότητα του λαού μας» (Απομνημονεύματα, σ. 259). Ενώ όμως αυτοί ομολογούν ότι είναι σλάβοι, τα αφεντικά τους θέλουν Μακεδόνες και εκβιάζουν εμάς να τους εκχωρήσουμε το όνομά μας.

Η  διαχρονική παθογένεια της εξωτερικής μας πολιτικής απεικονίζεται στους θεσμικούς χώρους άσκησής της… Οι διάφορες Κυβερνήσεις, το Κοινοβούλιο, τα κόμματα και γενικότερα το πολιτικό προσωπικό, διαχρονικά διακρίνονται για ηττοπάθεια, ενδοτισμό και κατευνασμό των εθνικών ευαισθησιών του ελληνικού λαού. Η ψευδεπίγραφη «Μακεδονία» των Σκοπιανών απομένει το μόνο σταλινικό έργο που μετά και παρά την κατάρρευση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, η Δύση κήρυξε ως διατηρητέο. Καταλήγω με την φράση, πως δεν χαρίζουμε την Μακεδονία μας σε κανέναν.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.