2 Οκτωβρίου 2015

Πάρτε ένα πεντοζάλι από τον κύριο Ομπάμα.

Tου Γιώργου Παπαδόπουλου - Τετράδη 
από την ιστοσελίδα του στο facebook 

Η προαναγγελία του πρωθυπουργού, ότι θα παίζει πεντοζάλι η κυβέρνησή του και οι αγορές θα χορεύουν επαληθεύεται. 

Ο κ. Τσίπρας δεν παρίσταται στην σύνοδο κορυφής, που διοργάνωσε ο Ομπάμα για την απειλή του ISIS και στην οποία είναι σχεδόν 100 επικεφαλής των ξένων αντιπροσωπειών.
Αιτία της απουσίας ήταν η συμμετοχή των Σκοπιών με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», συμμετοχή την οποία επέβαλε στην ελληνική πλευρά ο πρόεδρος Ομπάμα υπό αυτούς τους όρους!
 
Νωρίτερα και μόλις η ελληνική αντιπροσωπεία πληροφορήθηκε ότι η FYROM θα συμμετείχε με το όνομα «Μακεδονία» ζήτησε να συμμετάσχει με το όνομα FYROM. Το ελληνικό… αίτημα δεν έγινε δεκτό (!) και ο Έλληνας πρωθυπουργός απουσιάζει από την σοβαρότατη και επίκαιρη συνεδρίαση.
 
Αυτή είναι η είδηση, που θα διαβάσει κανείς, με τις απαραίτητες σάλτσες και αιτιολογίες για τον κόσμο που δεν ξέρει. Ότι δήθεν ο πρωθυπουργός δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης, ενώ είχε! Τεκμηριωμένο απολύτως.
 
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, τα Σκόπια είναι αναγνωρισμένα ΕΠΙΣΗΜΩΣ από τον ΟΗΕ ως FYROM. Δεδομένου ότι η συνέλευση γινόταν στον ΟΗΕ η γειτονική χώρα όφειλε να συμμετάσχει με το νόμιμα αναγνωρισμένο όνομά της. Επειδή, όμως, η νομιμότητα είναι μια συνθήκη, που ισχύει μόνο γι’ αυτούς ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ, και γι’ αυτούς που είναι ανίσχυροι να την επιβάλουν, η ελληνική κυβέρνηση «της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας του ελληνικού λαού» έπαιξε το πεντοζάλι της και της ήρθε ζάλη της.
 
Ο πιστός σύμμαχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (όχι ΑΝΕΛ, γιατί μέχρι και οι ΗΠΑ ακούνε ΑΝΕΛ και τους έρχεται μια αναγούλα) Ομπάμα, που χάρη στα οικονομικά συμφέροντα που εκφράζει (έτσι σύντροφοι;) βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα στο ευρώ και δεν την πέταξαν με τις κλωτσιές έξω οι Γερμανοί τον Ιούνιο, έδωσε ένα μικρό μαθηματάκι στον Έλληνα πρωθυπουργό για το «ποιός είναι το αφεντικό εδώ».
 
Και η υπερήφανη ελληνική πλευρά, αντί να απαιτήσει το δικαίωμα της Ελλάδας απλώς «ζήτησε»! Και αντί να αποχωρήσει από την Νέα Υόρκη μόλις έφαγε τη χυλόπιτα, απλώς δεν πάει στη συμμάζωξη. Μωρ’ τι μας λες! Χέστηκε το παγκόσμιο! Ούτε διάβημα διαμαρτυρίας, ούτε καν παράσταση σε επίσημο επίπεδο. Τίποτε. Γαργάρα!
 
Και φυσικά, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι απ’ έξω, ο Σλαβομακεδόνας είναι μέσα.
Και συμμετέχει μαζί με τους άλλους αρχηγούς κρατών, σε σύσκεψη για ένα από τα κορυφαία διεθνή προβλήματα, που άπτεται και του θέματος των προσφύγων! Έτσι σύντροφοι;
 
Φυσικά, τα εδώ ΜΜΕ των μεγαλοκεφαλαιούχων που… μάχονται λυσσαλέα τον ΣΥΡΙΖΑ το υποβάθμισαν το θέμα μ’ αυτή τη διάσταση. Ενώ πρόκειται όχι απλώς για σοβαρότατη προσβολή για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την υποτιθέμενη ισχύ που έχει η χώρα, αλλά και ένα σοβαρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για τη συνέχεια του σκοπιανού θέματος.
 
Φυσικά, είναι ένα μήνυμα των ΗΠΑ, ότι οι διαρκείς παρεμβάσεις τους υπέρ της πρώτης φοράς αριστεράς δεν γίνονται με το αζημίωτο. Τίποτε δεν γίνεται τζάμπα. Ούτε καν οι Αγγελόπουλοι.
 
Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τη FYROM ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" μονομερώς, και φυσιολογικότατα, γιατί η FYROM είναι το αμερικάνικο προτεκτοράτο, η πέμπτη φάλαγγα των ΗΠΑ στην περιοχή της Ν/Α Ευρώπης.
 
Οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις έχουν κρατήσει μια ενιαία, αλλά πολύ χαλαρή θέση στο θέμα (!). Στην αρχή, το 1990, από επιπολαιότητα (!), με το κλασικό ρωμέικο «έλα μωρέ τώρα, ποιος τους παίρνει στα σοβαρά αυτούς» και στη συνέχεια με τον κλασικό εμφύλιο, όπου ένα κομμάτι της ανιστόρητης αριστεράς (με εξαίρεση ένα τμήμα του Συνασπισμού υπό τον Λαφαζάνη και το ΚΚΕ) αντιπαρατιθόταν με τη δεξιά, αλλά και με όσους ήξεραν πέντε γράμματα σε επίπεδο… εθνικισμού, ενώ είχαμε να κάνουμε με σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικής και ξένης διεκδίκησης. Όχι ονόματος. Αλυτρωτισμού. Εκεί γεννήθηκαν οι Λιάκοι και οι Ρεπούσηδες και οι Κουλούρηδες και οι Φραγκουδάκηδες και όλα αυτά τα άνθη των πανεπιστημίων.
 
Μ’ αυτές τις παντελώς ασόβαρες για κράτος συνθήκες ποτέ (εκτός από το βέτο Καραμανλή Β΄ της δεξιάς στο ΝΑΤΟ) δεν αρθρώθηκε όπως θα έκανε κάθε κυρίαρχο κράτος, η ελληνική απαίτηση επί της νομιμότητας τουλάχιστον. Δηλαδή, να αποκαλούνται και να αντιπροσωπεύονται τα Σκόπια με το επίσημο από τον ΟΗΕ όνομά τους. Αυτό τουλάχιστον. Το μίνιμουμ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της χώρας.
 
Και φυσικά, οι Αμερικάνοι, με τη βοήθεια και της εδώ αγραμματοσύνης που έχει σπείρει η παιδεία σε επίπεδο ιστορίας (έχω αναγκαστεί να γράψω τόννους κειμένων για το ζήτημα και την ιστορία του τότε) έκαναν και κάνουν τη δουλίτσα τους με την 52η Πολιτεία τους.
 
Και σήμερα έδειξαν στον υπερήφανο λυράρη του πεντοζαλιού ποια είναι τα χαρτιά τους στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας - Σκοπίων, που υποτίθεται ότι γίνονται με ίσους όρους.
 
Ίσους όρους έχεις όταν ο σεβασμός στον θώκο σου, και στη χώρα που ηγείσαι σε οδηγούν σε διεκδικήσεις δικαίων. Όχι σε λούφαγμα. Ούτε σε επαναστατικές κορώνες προεκλογικής περιόδου. Εδώ είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Δεν είναι ό,τι κουβεντιάζαμε χαλλλλλαρά στα γραφεία.
 
Για την ιστορία να πω, ότι και ο γραμματέας του ΚΚΕ Πετσόπουλος και ο Γιάννης Κορδάτος, ξηλώθηκαν το ’20 από το κόμμα γιατί αντιτέθηκαν στην πολιτική του και της διεθνούς τότε, να υποστηριχτεί η δημιουργία μιας ανεξάρτητης περιοχής στην Μακεδονία (Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας) για να αναπτυχθεί ένα κομμουνιστικό κράτος. Το ΚΚΕ από τότε έμαθε από τα λάθη του σ’ αυτό το θέμα. Άλλοι είναι ακόμα στο πεντοζάλι. Ελπίζουμε να μάθουν γρήγορα. Για το καλό του τόπου.
 
Πηγή "Άρδην"
το είδαμε ΕΔΩ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.