1 Οκτωβρίου 2015

Οι ΡΩΣΟΙ τρέχουν να προλάβουν τον ΧΕΙΜΩΝΑ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

¨Πολλά πράγματα θα συμβούν στην Αμερική, και θα εκπλαγείτε. a lot of things will happen in America, and they will be amazed.

Οι Ρώσοι μετά την επίσκεψη του Πούτιν στην Αμερική θριαμβολογούν ότι ο Πρόεδρος τους έδωσε ένα μάθημα περί πολυπολικότητας στις ΗΠΑ. ¨Putin taught America a lesson of multipolarity¨ 

Αυτά δηλώνει μεταξύ των άλλων σήμερα ο Boris Mezhuev, πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στην Pravda.Ru και σε συνέντευξή του.

¨Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ-Ασάντ, όπως ισχυρίστηκε Τζον Κέρι. Παραδέχτηκε επίσης ότι η πολιτική του Λευκού Οίκου απέτυχε. Μια τέτοια διπλωματία εκ μέρους της Ρωσίας έδειξε ότι η Ρωσία είναι η δύναμη συμβιβασμού …. 

Ο Πούτιν έδειξε λεβεντιά και πειστικότητα. Αφού κατανοήθηκε η προβλεψιμότητα των συμμάχων η Ρωσία διατήρησε τις έννομες σχέσεις της με όλους και δεν ήθελε να μαλώσει με οποιονδήποτε από τους σημαντικούς παίκτες στην περιοχή (Σαουδική Αραβία, ούτε το Ισραήλ, την Τουρκία, την Αίγυπτο). 

Ουσιαστικά απέδειξε ότι η ειρήνη βασίζεται στις πολυπολικἐς σχέσεις. Ήταν ένα εντυπωσιακό μάθημα της πολυπολικότητα για τις ΗΠΑ. Πολλά πράγματα θα συμβούν στην Αμερική, και θα εκπλαγείτε. a lot of things will happen in America, and they will be amazed. 30.09.2015 Source: Pravda.Ru

Πρέπει όμως να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. 

Οι Ρώσοι τον τελευταίο καιρό δίχως να το καταλαβαίνουμε εμείς βιάζονται για έκτακτες γεωπολιτικές ¨εκστρατείες¨ όπου ρίχνουν και το βάρος του ενδιαφέροντος τους.

Προσωπικά πίστευα ότι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία στην χώρα αυτή θα υπήρχε επενδυτικός οργασμός. Αντίθετα απ ότι γνωρίζω τα ορφανοτροφεία της Κριμαίας δεν επαρκούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες με τα ορφανά του Πολέμου που διεξάγεται στην Ανατολική Ουκρανία και μάλιστα εν όψει Χειμώνα. 

Ένα άρθρο επιβεβαίωσε εν μέρει την εικόνα μου αυτή. ¨Οι Ρώσοι επενδυτές μένουν μακριά. Οι πωλήσεις real estate είναι υποτονικές. Όλες οι συναλλαγές διεξάγονται σε μετρητά με τις ίδιες υπερβολικές τιμές όπως στη Μόσχα. Οι πολλές πτήσεις εντός και εκτός είναι εξαιρετικά άβολες, αν και πάλι πολύ πιο εύκολες από το πλοίο που διασχίζει τον πορθμό του Kerch. Ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ Συμφερούπολης και Alushta διευρύνθηκε εν μέρει από το καθεστώς Yanukovych αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Η Ρωσία, ή μάλλον η ελίτ της, αισθάνεται ακόμη σαν να κληρονόμησαν τον μητροπολιτικό πυρήνα μιας αυτοκρατορίας και δεν είναι στα αλήθεια τόσο χαρούμενες που μπαίνουν στην διαδικασία της διαχείρισης των προβλημάτων της περιφέρειας. Έχουν μάλλον ψυχρά αισθήματα προς την πραγματική επικράτεια της Κριμαίας και τον φτωχό της πληθυσμό, παρά το ότι αισθάνονται φλογερή αγάπη για την συμβολική γη της Κριμαίας, με τους ρωσικούς ιερούς τόπους της. Η Κριμαία και οι άνθρωποί της είναι όμηροι σε αυτή την κατάσταση…¨ Του Andrei Kolesnikov http://carnegie.ru/eurasia outlook 29-Σεπ-2015 www.capital.gr/ 

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι Ρώσοι το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αποφασισμένοι να ¨επενδύσουν¨ αλλού δυναμικά στρέφοντας ουσιαστικά εκεί την προσοχή τους. 

¨Η διαδοχή των γεγονότων υπήρξε καταιγιστική. 

Σε σύντομη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή της το πρωϊ της Τετάρτης η ρωσική Άνω Βουλή (”Συμβούλιο της Ομοσπονδίας”) έδωσε ομόφωνα την εξουσιοδότηση που ο Putin είχε ζητήσει για την ανάληψη στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός συνόρων – όπως για τελευταία φορά συνέβη την άνοιξη του 2014 με την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ακολούθως ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε τα βαθύτερα κίνητρά του δηλώνοντας σε συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη ότι "ο μόνος τρόπος να δοθεί αληθινά μάχη κατά των διεθνών τρομοκρατών (και αυτό είναι όσοι μάχονται στη Συρία και τις γειτονικές της χώρες) είναι η προληπτική δράση” προτού επαναπατριστούν στην Ευρώπη, την ίδια τη Ρωσία και τις άλλες πρώην σοβιετικές χώρες οι αντάρτες που στρατολογήθηκαν από όλο τον κόσμο”. Διευκρίνισε δε ότι η ρωσική εμπλοκή στη Συρία θα υπακούει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα…¨ Του Κώστα Ράπτη http://www.capital.gr/ Τετάρτη, 30-Σεπ-2015 

¨Ρώσοι αξιωματούχοι ζήτησαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη « να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΩΣ» από τον εναέριο χώρο της Συρίας, διότι προφανώς πετούσαν κοντά σε ρωσικές εγκαταστάσεις . Αυτό ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο αξιωματούχους των ΗΠΑ, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα *** Gazeta.ru

Το Αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι τόνισε ότι η Ρωσία δεν απέστειλε ένα απλό αίτημα προς τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, αλλά τους ζήτησε μέσω ασυρμάτου « να εξαφανισθούν» ΑΜΕΣΩΣ, αλλιώς…..!!!!». 
http://national-pride.org/ Σεπτεμβρίου 30, 2015 

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε… Ότι οι Ρώσοι με πρόσχημα την ISIS( γιατί δηλ. μέχρι τώρα παρακολουθούσαν τις ανθρωποσφαγές και το λουτρό αίματος στην Συρία και δεν κάνανε τίποτε;) και θέλοντας να εκμεταλλευθούν ένα ¨κενό στρατηγικής των Αμερικάνων¨ που δεν φαίνεται σε εμάς ακόμα αλλά οι ίδιοι οι Ρώσοι το γνωρίζουν…

¨Πολλά πράγματα θα συμβούν στην Αμερική, και θα εκπλαγείτε. a lot of things will happen in America, and they will be amazed όπως αναφέρθηκε παραπάνω Η Ρωσική Στρατιωτική μηχανή ετοιμάσθηκε να κάνει ¨επενδύσεις¨ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Για να κάνει όμως τέτοιου είδους ¨επενδύσεις¨ πρέπει να περάσει από την γειτονία μας.

Κάποιοι φέτος δεν θα αισθάνονται καλά την περίοδο των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.