4 Οκτωβρίου 2015

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ.

Γράφει το σποράκι  

Να φύγω θέλω… να φύγω μακριά σας… Δεν το χωράει το μυαλό μου! Να έχετε την πιο πλούσια κα δοξασμένη πατρίδα και να μην την εκτιμάτε! Να προτιμάτε να γίνετε ΣΚΛΑΒΟΙ, αντί να πολεμάτε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σας… τι άνθρωποι είστε; Να ικανοποιείτε τις απαιτήσεις τροικανών, αντί να ξεσηκωθείτε και να τους διώξετε; Όχι, δεν μπορώ να φυτοζωώ ανάμεσά σας. Είμαι ένα ελεύθερο σποράκι κι έτσι θέλω να ζω. Δεν θα μου αλλάξετε εσείς τις ΑΡΧΕΣ μου. Εσείς πρέπει να επανεκτιμήσετε τις δικές σας και να απαιτήσετε την χαμένη σας ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Μα δεν παίρνω τέτοιο μήνυμα από την συμπεριφορά σας. Αντίθετα, βλέπω πως μόνο για την οικονομική σας αφαίμαξη ενδιαφέρεστε. Για την κατεχόμενη πατρίδα σας, δεκάρα δεν δίνετε. Κακό δικό σας, εσείς σύντομα θα ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΤΕ! 

Μαύρο σκοτάδι σκεπάζει τον ορίζοντα της σκέψης μου, που περιστρέφεται με αγωνία γύρω απ' τον αγνώμονα ΛΑΟ. Με απασχολούσε έντονα το άγνωστο μέλλον του και ζήτησα απ' τον Δημιουργό μου να δείξει την μεγαλοσύνη του αφυπνίζοντάς τον. Αυτόματα ο νους μου είχε αρχίσει να με ταξιδεύει σ' άλλους τόπους και χρόνους. Μόνο όταν με προσγείωσε απότομα σε μια άγνωστη περιοχή, συνήλθα. Άρχισα να παρατηρώ το τοπίο και να περιδιαβαίνω ανάμεσα από μισογκρεμισμένα κτίρια, που μόλις διακρίνονταν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Ερείπια που φάνταζαν σαν ακίνητα φαντάσματα και θύμιζαν απομεινάρια ενός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μακρινού παρελθόντος, που πάνω στην ΑΚΜΗ του μια φυσική καταστροφή τον εξαφάνισε. ΄Η μήπως δεν ευθύνεται η ΦΥΣΗ, αλλά κάποιος κατακτητής ροκάνισε τις ρίζες του; Κάτι μου θυμίζει αυτό… κάτι σαν ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! 

Τι είναι αυτά που σας λέω; Είμαι σκεφτόμενο σποράκι κι ό,τι θέλω λέω… Εσείς; Φωνή βοώντος και οι πρώτες αχτίνες του ζωοδότη ήλιο άρχισαν να ξεπροβάλλουν απ' το βάθος του ορίζοντα. Κι ενώ το σκοτάδι αρχίζει να διαλύεται, ανακαλύπτω πως βρίσκομαι σε μια ΠΛΑΤΕΙΑ από όπου διέρχονται κάποιες ανθρώπινες φιγούρες σκυθρωπές, περπατώντας αμίλητες και με απλανές βλέμμα. Τίποτα στην εμφάνισή τους δεν πείθει, πως είναι μέλη μιας ζωντανής πόλης. Ανάμεσα τους όμως διακρίνω την μορφή μιας ηλικιωμένης ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που αντίθετα με τους άλλους περπατάει αποφασιστικά και με περήφανο βλέμμα. Την παρατηρώ με ευχαρίστηση κι αναρωτιέμαι τι κάνει αυτή η λυγερόκορμη γυναίκα μέσα σ' αυτό τον χαλασμό. Και ω του θαύματος κι εκείνη αφουγκράστηκε την απορία μου και με πλησιάζει χαρούμενη. Την χαιρετίζω με ένα ευγενικό χαμόγελο κι εκείνη κάθεται δίπλα μου στα σκαλάκια της Πλατείας. Κι αρχίζουμε αυτό τον διαφωτιστικό διάλογο μεταξύ μας.

- Γιατί με κοιτάς περίεργα ξένε; Είναι τόσο περίεργη η παρουσία μου ανάμεσα σ' αυτά τα δουλικά της δικτατορίας;
- Φυσικό δεν είναι, αφού εσύ μόνο ξεχωρίζεις και λειτουργείς σαν πραγματικός άνθρωπος;
Δεν γνωρίζω όμως που βρίσκομαι και δεν μπορώ να κρίνω, γιατί ζείτε σαν παράσιτα.
- Γιατί έτσι μας κατάντησε η σατανική δικτατορία της Νέας Τάξης, που φθονούσε την πλούσια πατρίδα μας και την χτύπησε στις ρίζες του Πολιτισμού της για να τον εξαφανίσει. Μαζί μ' αυτόν όμως διέφθειρε και τον λαό της με την οικονομική ΚΡΙΣΗ, που σχεδίασε σκόπιμα. Και δυστυχώς τα κατάφερε…
- Μα καλά πως είναι δυνατόν να δεχτήκατε παθητικά τέτοια ΕΘΝΙΚΗ συμφορά και να μην αντιδράσατε;
- Να αντιδράσει ποιος; Οι προδότες πολιτικοί ή ο ψεκασμένος και τρομοκρατημένος λαός απ' τις κάθε είδους επιθέσεις των ισχυρών δυναστών όλου του πλανήτη; Είναι δυνατόν;
- Πιστεύω πως αν ένας λαός με κοινά ΙΔΑΝΙΚΑ και Εθνικά χαρακτηριστικά, ενώνεται μπροστά στον κοινό εχθρό και αγωνίζεται για την Ελευθερία του και την Ανεξαρτησία του.
- Φυσικά θεωρητικά έτσι είναι. Μα στην πράξη αποδείχτηκε, πως με τα αργύρια της προδοσίας των πολιτικών και την τρομοκρατία που έσπερναν καθημερινά τα εξαγορασμένα Κανάλια τους… τα κατάφεραν μια χαρά και μας ΔΙΕΛΥΣΑΝ! 
- Λυπάμαι αυτό τον λαό, που έπεσε ΘΥΜΑ της μοίρας του...

Δεν πρόλαβα να τελειώσω την φράση μου κι ακούστηκαν παιδικές χαρούμενες φωνές, που πλησίαζαν. Έβλεπα παιδιά απ' όλες τις φυλές να χοροπηδάνε και τα πολύχρωμα ρούχα τους με παρέπεμπαν σε αφρικανικές και ασιατικές χώρες άλλων εποχών. Η γυναίκα έδειξε πρόθυμη να μου εξηγήσει.

- Ξέρω τι σκέφτεσαι. Πώς βρέθηκαν εδώ αυτά τα παιδιά, αφού η ΚΑΤΑΓΩΓΗ τους είναι από άλλες ηπείρους. Αυτό είναι το φυσικό επακόλουθο της πρόσμιξης των φυλών με τους γηγενείς κατοίκους αυτής της χώρας. Την προξένησαν σκόπιμα οι κατακτητές με ελεύθερη λαθραία μετανάστευση προσφύγων.
- Μα πού είναι οι ντόπιοι κάτοικοι της χώρας; Δεν βλέπω…
- Εμείς οι ΓΗΓΕΝΕΙΣ δεν ζούμε στον… ήλιο. Κρυβόμαστε μέσα σε σπηλιές, γιατί μας κυνηγάνε τα πειθήνια ΡΟΜΠΟΤ της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, για να μας αφανίσουν. Μείναμε λίγοι απ' τους αγωνιστές που αντισταθήκαμε τότε, μα ΔΕΝ ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ! 
- Και πού μένουν αυτοί οι δικτάτορες με τα στρατιωτάκια τους;
- Στις καλύτερες περιοχές της χώρας, που κατέλαβαν με το… σπαθί τους, πετώντας στο δρόμο τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, των επιχειρήσεων, των ξενοδοχείων… νεοταξική λεηλασία…
- Μα πως επιβιώσατε εσείς οι αγωνιστές; Πώς ζείτε εδώ;
- Είμαστε στοχευμένοι και δεν μας επιτρέπουν να εργαζόμαστε, αν δεν φορέσουμε το βραχιολάκι τους… έτσι επιστρέψαμε αναγκαστικά και βίαια στην εποχή των σπηλαίων…

Ένα διαφορετικό παιδί τράβηξε την προσοχή μου. Πλησίαζε και διέκρινα τα χαρακτηριστικά λευκής φυλής, όπως τα ξανθά μαλλιά του. Μόλις το είδε και η γυναίκα ανασκίρτησε και με αγωνία αναφώνησε: Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΜΟΥ! Πριν προλάβει όμως να τον σταματήσει, είχε μπει ήδη μέσα στον κύκλο των παιδιών. Εκείνα το κοίταξαν περίεργα και το ρώτησαν: "ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;" Κι εκείνο με περηφάνια απάντησε: "Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ από την ΕΛΛΑΔΑ". Ακούστηκαν τα κοροϊδευτικά τους πειράγματα και πριν η γυναίκα τρέξει για να το σώσει, πρόλαβα και την ρώτησα. "Ποια είσαι; Πώς σε λένε; Και ποια είναι αυτή η Χώρα;" Κι εκείνη περήφανα απάντησε: "Είμαι η ΖΩΗ που αγωνίστηκε σ' αυτά τα χώματα της ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΣ. Εδώ κάποτε ζούσε ένας λαός που λεγόταν ΕΛΛΗΝΕΣ. Κι αυτό το μέρος είναι ό,τι απόμεινε απ' την ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. 

Το σποράκι

(της Μαίρης Καρά)



Share

1 σχόλιο:

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ είπε...

ΤΟ ΣΠΟΡΑΚΙ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠ' ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...ΤΙ ΝΕΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.