27 Οκτωβρίου 2015

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα της ΕΕ - Τί δείχνουν οι περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ελλάδας.

Το “πραξικόπημα” στην Πορτογαλία, όπου ο πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του συντηρητικού κόμματος που δεν έχει τη δυνατότητα πλειοψηφίας στη Βουλή, δείχνει το τι “δημοκρατία” επιθυμούν να επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο στην  Ευρωπαϊκή  Ένωση. Πρώτα κατέλυσαν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα με την επιβολή κυβερνήσεων, όπως του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, αργότερα με το δημοψήφισμα. Τώρα σειρά έχει η Πορτογαλία. Μετά ποια χώρα; 

Η πολιτική που θέλουν να επιβάλλουν είναι ή μνημόνιο ή χάος. “Ξεχάστε πώς εσείς εκλέγεται κυβερνήσεις, εμείς θα σας επιβάλλουμε ποιοι θα σας κυβερνάνε”. Φυσικά αυτοί που εφαρμόζουν τις πολιτικές που οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών θέλουν κατ' εντολή της Γερμανίας που επιθυμεί να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη και μιμείται τις πρακτικές του Χίτλερ. Γιατί δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο αυτό που ζούμε σήμερα και αυτό που το Βερολίνο θέλει να επιβάλει στην Ε.Ε. με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά.

Την Ελλάδα τη μετέτρεψαν σε πειραματόζωο. Ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και έφεραν τον Γιώργο Παπανδρέου που πήγε στο Καστελόριζο να ανακοινώσει την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας με το μνημόνιο. Αφού αυτός ολοκλήρωσε το έργο του τον ανέτρεψαν και επέβαλαν, μέσω της προπαγάνδας από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, η οποία πέρασε τα πιο σκληρά μέτρα και ήταν αυτή που αποδέχθηκε το αγγλικό δίκαιο στη συμφωνία με τους δανειστές.

Ήρθε η σειρά του Αντώνη Σαμαρά και όταν αυτός τόλμησε να ψελλίσει πώς “υλοποίησα αυτά που μου είπατε να προχωρήσουμε τώρα και στη ρύθμιση του χρέους”, οι Ευρωπαίοι, με πρώτους τους Γερμανούς, είπαν... ο επόμενος. Τα γεγονότα είναι πρόσφατα. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήρθε για να σκίσει τα μνημόνια και δηλώνοντας πώς η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ταμπού. Μέχρις εκεί. 

Παρά το γεγονός ότι ο λαός ψήφισε 62% στο δημοψήφισμα “όχι” στη συμφωνία με τους δανειστές, τελικά αυτά πέρασε από την κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού για χάριν του ευρώ. Του ευρώ που έχει γίνει η “ταφόπλακα” ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού και συνεχίζει όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα που “σκοτώνουν” τη δημοκρατία και το λαό.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει όλα αυτά τα χρόνια της πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες ψηφίζονταν βάρβαρα μέτρα χωρίς να περνούν από τη Βουλή, την κατάλυση του Συντάγματος και των νόμων για να υλοποιηθούν μνημονιακά μέτρα. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πώς πολλά μέτρα κρίθηκαν αντισυνταγματικά αλλά η τάξη δεν αποκαταστάθηκε. Παρ' όλα αυτά η λαίλαπα συνεχίζεται και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει. 

Και αφού τελείωσαν (;) με την Ελλάδα πέρασαν οι δανειστές, η Ε.Ε. στην Πορτογαλία που υποτίθεται πώς είναι η χώρα που τήρησε το μνημόνιο και βγαίνει απ' αυτό. Όταν οι πολίτες είπαν δεν αντέχουμε άλλο και ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Πάσσος Κοέλιο ήρθε ο πρόεδρος της χώρας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον πρώην πρωθυπουργό και όχι στα κόμματα της Αριστεράς που έχουν αποφασίσει να συνεργαστούν για να κυβερνήσουν με το αιτιολογικό ότι αυτά υποστηρίζουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ. 

Συντελείται δηλαδή ένα πραξικόπημα από τον υποτιθέμενο θεματοφύλακα της δημοκρατίας της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί απλά έτσι θέλει η Ε.Ε. Η ψήφος των πολιτών περνάει σε δεύτερη μοίρα και φαίνεται να επικρατεί η εφαρμογή του μνημονίου ή το χάος. Γιατί απλά στην Πορτογαλία το Σύνταγμα δεν επιτρέπει ξανά εκλογές πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και αν ο Κοέλιο δεν μπορέσει όπως φαίνεται να σχηματίσει κυβέρνηση τότε η χώρα θα βρίσκεται σε ακυβερνησία. 

Η Ε.Ε. καταργεί λοιπόν τις εκλογές, στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, που είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας, στέλνει τη Δημοκρατία στο απόσπασμά και αντ' αυτού επιβάλει η ίδια τα μνημόνια που καταδυναστευτούν τους λαούς, τους οδηγούν στη φτώχια και στην εξαθλίωση.

Η πολιτική αυτή, της “παγκόσμιας δικτατορίας”, που υπαγορεύεται κυρίως από τη Γερμανία δεν διαφέρει επί της ουσίας από αυτή του Χίτλερ που αιματοκύλισε την Ευρώπη. Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα μπροστά σε αυτά που μας ετοιμάζουν. Και αν νομίζουν κάποιοι πώς θα τι γλιτώσουν, όπως η Ισπανία του Ραχόι, είναι γελασμένοι...

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Μπορεί το defencenet επειδη είναι ολίγον φιλοκαθεστωτικό να μην φτανει την προδοσία μέχρι τον Τσίπρα όμως όλος ο λαός μας γνωρίζει ότι έχει μπει πλέον απο το δημοψήφισμα και μετά για καλά στον χορό της προδοσίας και του εφιάλτη που ζει η πατρίδα μας....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.