28 Οκτωβρίου 2015

Τώρα το ΟΧΙ θα το πούνε οι Ρώσοι στους Τούρκους.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Και θα πούνε το ΟΧΙ αν τολμήσουν να κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ για να παρεμποδίσουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα τους για τα εμπορικά και πολεμικά σκάφη του Ρωσικού Ναυτικού προς τις θερμές θάλασσες της Ανατολικής Μεσογείου βλ. Συρία-Ταρτούς.

Και θα πούνε το ΟΧΙ με κάτι τεράστια πουλιά που σκορπίζουν –διασπείρουν βαριά φεϊγβολάν φωτιάς που γράφουν επάνω τους ΘΑΝΑΤΟΣ.

Αφού η Ρωσία πρόκειται να στείλει στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 στη Συρία  γιατί να μην στείλει τέτοια στα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου και να τα κάνει ¨γης-μαδιάμ¨;

Ας δούμε πρώτα τι είναι  τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 και σε σχέση με την ένταση που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στην Κινεζική Θάλασσα. 

¨Eπανέρχονται στη δημοσιότητα οι πληροφορίες που εμφανίζουν τη Ρωσία να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Κίνα για την πώληση της γραμμής παραγωγής του υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού μακράς ακτίνας Tupolev Tu-22Μ3 (κατά ΝΑΤΟ: Backfire) έναντι $1,5 δισ. με παράλληλη έναρξη κατασκευής 36 αεροσκαφών κωδικοποιημένων ως Η-10. Με τον τρόπο αυτό, το Πεκίνο επιτυγχάνει την ταχύτερη αντικατάσταση των απαρχαιωμένων Tu-16/H-6 και την προώθηση της στρατηγικής Άρνησης Περιοχής (Area Denial) στη Νότια Κινεζική Θάλασσα και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η ανάπτυξη του Tu-22 ξεκίνησε από την ΕΣΣΔ στο μέσο του Ψυχρού Πολέμου με κύρια αποστολή την προσβολή των Ομάδων Μάχης των αεροπλανοφόρων του Αμερικανικού Ναυτικού και παραμένει μέχρι σήμερα σε υπηρεσία με τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Η εκσυγχρονισμένη έκδοση Tu-22M3 έχει ακτίνα πτήσης 6.800 χιλιομέτρων με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 24.000kg και συγκεκριμένα βλημάτων cruise πυρηνικής ή/και συμβατικής κεφαλής. Βασικός οπλισμός είναι το βλήμα ναυτικής προσβολής μεγάλου βεληνεκούς Kh-22 (κατά ΝΑΤΟ: AS-4 Kitchen), το οποίο αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα της τάξης των 4 Mach και βεληνεκές 600km. Ρωσικές πηγές υποστηρίζουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη βελτιωμένης έκδοσης του βλήματος με κωδικοποίηση Kh-32¨. 30/12/2012 https://strategyreports.wordpress.com/ 

Το TU-22M3 μπορεί να μεταφέρει έως και τρεις πυραύλους Kh-22 Raduga, ή 6 βλήματα cruise MKU-6-1 σε περιστρεφόμενο φορέα οπλισμού μέσα στην αποθήκη οπλισμού, αλλά και συμβατικό φορτίο με 69 βόμβες FAB των 250 κιλών ή 8 βόμβες FAB των 1500 χλγρ.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ με Ρωσική Αεροπορική Υπεροπλία. 

Ту-334 Ту-22М3 Ту-95 Ту-160 Ту-204 МАКС 2005 Tu-334 Tu-22M3 Tu-95 Tu-160 and Tu-204 at MAKS 2005 

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 

¨Ρωσικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως η Ρωσία θα στείλει στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 στη Συρία τα οποία σε 2 ώρες και 44 λεπτά θα ισοπεδώσουν ολόκληρες περιοχές και θα εξαφανίσουν τους ισλαμιστές στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα ισχυρό μήνυμα σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ! 

To στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 έχει μεγάλη εμβέλεια και διαθέτει τεράστια καταστροφική ικανότητα. Σε μια αποστολή βομβαρδισμού το Tu-22M3 μπορεί να εξαφανίσει μια ντουζίνα θέσεις των ισλαμιστών.

Τα Tu-22M3 βρίσκονται στην αεροπορική βάση Mozdok, στη βόρεια Οσετία και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν μόνο 2-3 ώρες μέχρι να κάνουν την εμφάνιση τους στον ουρανό της Συρίας πάνω από το Χαλέπι.

Η συνολική απόσταση είναι 2.500 χλμ και η ταχύτητα του Tu-22M3 είναι 930 χλμ την ώρα συνεπώς τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 χρειάζονται 2 ώρες και 44 λεπτά μέχρι να φτάσουν Συρία. ¨ 
Βασίλη Καπούλα 

Και αν το ¨κακό ξεκινήσει¨ στην Συρία μέσα σε 2 ώρες και 44 λεπτά , τότε δεδομένης της απόστασης της αεροπορικής βάσης Mozdok με τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου και των παρακειμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων που είναι  περίπου 1500 χλμ. Οι Τούρκοι μπορούν να δουν το ¨κακό¨ επί των κεφαλών τους μέσα σε 1 ώρα και 38 λεπτά. 

Αν λάβουμε δε υπόψη μας τις ρωσικές αεροπορικές  βάσεις της Κριμαίας πού ήδη πρέπει να έχουν εκσυγχρονισθεί  για να δεχτούν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 και η απόσταση των από τα ΣΤΕΝΑ κυμαίνεται περίπου στα 700 χλμ.

ΤΟΤΕ οι γείτονες μέσα σε μισή ώρα και 15 λεπτά μπορεί να δουν τι τους περιμένει στην ¨άλλη ζωή¨.

Και αν το δικό μας ΟΧΙ το 40 έπιασε τόπο και άλλαξε την ροή της μανίας του φασισμού στην ανθρωπότητα δίνοντας χρονικά περιθώρια στην τότε Σοβιετική Ένωση να προετοιμασθεί.

Σήμερα μπορεί το ΟΧΙ των Ρώσων στους Τούρκους , σαν δανεικό από την ιστορία, να γίνει δίχως να το καταλάβουν οι πρώτοι εφαλτήριο για να ξεκινήσει η πορεία του κατά τα άλλα  καθημαγμένου –μνημονιακά ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ σε νέες διαδρομές  έξω από τα αδιέξοδα που μας έστησαν οι δόλιοι δήθεν φίλοι μας.

Και μας έστησαν αδιέξοδα οι δόλιοι για να μην τολμήσουμε να σκεφτούμε  ότι το Ελληνο- Ορθόδοξο Πολιτισμικό Φύραμα της Φυλής μας είναι η μοναδική θεραπευτική αγωγή για να αποκατασταθεί ο Παγκόσμιος Πολιτισμός από την ανήκεστο βλάβη που του προκάλεσαν.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.