4 Οκτωβρίου 2015

Η 11χρονη Κορωπιώτισσα που τίμησε την Ελλάδα, το παράπονο της μητέρας της και η απάντηση του δημάρχου!

Από το Κορωπί ταξίδεψε στη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου η 11χρονη Νίκη Καλπακίδου από την Αγία Μαρίνα Κορωπίου και επέστρεψε με δύο μετάλλια, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο. 

Η Νίκη, μαθήτρια της Στ’ Δημοτικού και αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Λεύκαρος Βούλας αλλά και της Εθνικής Ομάδας αποτελεί το καμάρι όχι μόνο της οικογένειας και σχολείου της αλλά και του συλλόγου της αφού δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει μετάλλια όχι μόνο σε βαλκανικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο!

Άλλωστε και ο Α.Σ. Λεύκαρος θεωρείται από τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας σε ένα άθλημα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό όπως το Ζίου Ζίτσου.

Και ενώ όλη η οικογένεια πλέει, όπως είναι φυσικό, σε πελάγη ευτυχίας, η μητέρα της Νίκης εξέφρασε την πικρία της σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση που είχε από τον δήμο.

«Ζήτησα μέσω τρίτων κάποια οικονομική βοήθεια από τον δήμο. Μετά ζήτησα ραντεβού μέσω της γραμματέως του δημάρχου με τον ίδιο τον κ. Κιούση. Μάλιστα της εξήγησα ότι μεγαλώνω μόνη μου τα παιδιά μου (Σ.Σ. Τη Νίκη και τον Πάρι που επίσης ασχολείται με το Ζίου Ζίτσου) χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από τον πατέρα και θα ήθελα να συμβάλλει ο δήμος, όσο μπορεί ώστε να μπορέσει το παιδί να ταξιδέψει στη Βοσνία. Ποτέ δεν μου απάντησαν ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Οι άλλοι δήμοι αθλητών μας βοήθησαν με κάποιο ποσό και ελάφρυναν τα έξοδα των οικογενειών καθώς τα πάντα, μέχρι και η φόρμα της Εθνικής, βαραίνουν τους αθλητές.

Για παράδειγμα», συνέχισε η κ. Διαγγελάκη «ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βοήθησε 13 αθλητές του Συλλόγου που πήγαν στη Μπάνια Λούκα και ο Δήμος Μαρκόπουλου 3 δικούς του αθλητές».

Η μητέρα της πρωταθλήτριας Νίκης τα φέρνει δύσκολα βόλτα οικονομικά: «Δυστυχώς δεν έχω δουλειά. Ήμουν κάποιο διάστημα βοηθός του προπονητή των παιδιών γιατί ασχολούμαι και εγώ με το άθλημα αλλά τώρα τίποτα. Ευτυχώς μένω με τη μητέρα μου η οποία με βοηθά όσο μπορεί κι αυτή».

Η απάντηση του δημάρχου 

Το παράπονο αυτό της μητέρας της 11χρονης πρωταθλήτριας, όπως ήταν φυσικό, μεταφέρθηκε από το notioanatolika.gr στον δήμαρχο Δημήτρη Κιούση ο οποίος έσπευσε να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί ο δήμος παρά τη διάθεσή του να βοηθά αθλητές έχει κυριολεκτικά δεμένα τα χέρια του: «Δυστυχώς ο επίτροπος δεν μας εγκρίνει τέτοιες δαπάνες. Ο δήμος δεν μπορεί να δώσει χρήματα σε ιδιώτη παρά μόνο αν βρίσκεται σε ένδεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και ο δήμαρχος Κορωπίου συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει Ανώνυμη Εταιρεία στον δήμο για να καλύπτει χορηγίες αθλητικών δραστηριοτήτων από τα κέρδη όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους. Η μόνη δυνατότητα που έχουμε είναι να καλύψουμε αθλητικές αποστολές Κορωπιώτικων συλλόγων μέσα από τα κονδύλια που εγκρίνονται για την ενίσχυσή τους».

Γίνεται σαφές λοιπόν ότι ο δήμος παρά τη διάθεσή του δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει αθλητές του οι οποίοι ανήκουν όμως σε συλλόγους άλλων δήμων. Κάτι απόλυτα φυσικό βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας. Ίσως όμως αξίζει η ηθική επιβράβευση της 11χρονης Νίκης που κατάφερε να τιμήσει όχι μόνο την πατρίδα μας αλλά και το Κορωπί!

πηγή
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Κατόπιν εορτής μια χαρά τα λέει ο δήμαρχος....
Ομως τώρα που το θέμα μαθεύτηκε...
Πριν γίνει γνωστό και πριν από την διάκριση της μικρούλας αθλήτριας Νίκης ο δήμαρχος τους είχε γραμμένους οικογενειακώς...
Η μητέρα το είπε ξεκάθαρα... 
Ποτέ δεν μου απάντησαν ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Ούστ κοπρόσκυλα...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.