1 Σεπτεμβρίου 2015

Η Πυραμίδα (;) που μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια ιστορία (!)

Η κατεστημένη επιστήμη της αρχαιολογίας και οι αρχαιολόγοι που την αποτελούν, προσπαθούν για άλλη μία φορά να θάψουν ένα μέρος της γνώσης, ένα σπουδαίο παρελθόν, ένα σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας της ανθρωπότητας.Όμως, δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν ετούτη την φορά...

Αναφερόμαστε στις ανασκαφές που διεξάγονται στο Gunung Padang της Ινδονησίας.

Από τις πρώτες εξερευνητικές αποστολές των αρχαιολόγων, ήδη από το 1914 το Gunung Padang θεωρούντας ένα συνηθισμένος λόφος ο οποίος είχε επάνω του τοποθετημένους του κάτι μεγαλιθικές δομές ηλικίας 2500 ετών.

Όμως, από το 2010 όλα αυτά αλλάζουν!

Ο γεωλόγος δρ Danny Hilman Natawidjaja (που έλαβε το διδακτορικό του στο Cal Tech) βλέπει τον "λόφο" ως μια πιθανή, τεχνητή πυραμίδα οπότε και ξεκίνησε μία διαδικασία επιβεβαίωσης. με την χρήση γεωραντάρ, σεισμικών τομογράφων, τεχνικούς ελέγχους αντίστασης, τηλεπισκόπησης, αλλά παράλληλα και ανασκαφών.

Τα αποτελέσματα των επίπονων και επίμονων προσπαθειών του δεν τον διέψευσαν. Σύντομα, βρήκε και εντόπισε εκπληκτικά στοιχεία και βαθιά θαμμένους τεχνητούς θαλάμους, ενώ η χρονολογία τους με βάση του άνθρακα 14 πηγαίνουν πολύ προς τα πίσω, περίπου στα 26.000 χρόνια!!!

Πριν 26.000 χρόνια ήταν η τελευταία εποχή των παγετώνων, δηλαδή, όταν οι πρόγονοί μας υποτίθεται (σύμφωνα με το αρχαιολογικό ορθόδοξο μοντέλο) δεν ήταν τίποτα περισσότερο από πρωτόγονοι κυνηγοί ανίκανοι να κάνουν οικοδομικά κατορθώματα και τεχνικά έργα μεγάλης κλίμακας. Πώς μπορεί να είναι δυνατόν, αυτός ο γεωλόγος ο Natawidjaja να φέρει στο φως ένα χαμένο αλλά "προηγμένο" πολιτισμό της προϊστορικής αρχαιότητας; Αυτές οι ιδέες είναι αίρεση για την κατεστημένη αρχαιολογία σε παγκόσμια κλίμακα. Πόσο μάλλον στην Ινδονησία. Ο Δρ Natawidjaja και η ομάδα του δέχτηκε απίστευτες πιέσεις από παντού ακόμα και από πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες. Τελικά, κατάφεραν να επιβραδύνουν, αλλά ευτυχώς όχι να διακόψουν εντελώς τις ανασκαφές.

Ο Δρ Natawidjaja πολέμησε. Και πολέμησε σκληρά. Έφτασε ως τον πρόεδρο της Ινδονησίας, για να καταφέρει ευτυχώς, δύο μήνες μετά τις εκλογές, στα μέσα Αυγούστου 2014 να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια και να επιστρέψει με την ομάδα του στο Gunung Padang, με πλήρη έγκριση να προχωρήσει στις εργασίες, συμπεριλαμβανομένων άδειες να κάνει ανασκαφές και να φτάσει ως τους βαθιά στο χώμα κρυμμένους θαλάμους...

Οι εργασίες προχωρούν. Οι προκαταρκτικές ανασκαφές δείχνουν χωρίς αμφιβολία και αποδεικνύουν ότι το Gunung Padang πράγματι είναι μία τεχνητή πυραμίδα και μάλιστα ασύληπτα μεγάλης ηλικίας. Ακόμα και το εξωτερικό επίπεδο-στρώμα κάτω από τους μεγάλιθους υπολογίζεται περίπου στο 5200 π.Χ. (περίπου 3.000 χρόνια παλαιότερο από την ορθόδοξη χρονολόγηση για τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο).

Η στάση των αρχαιολόγων άλλαξε. Ξίνησαν τα μούτρα τους αλλά αναγάστηκαν να παραδεχτούν την επιτυχία του Δρ Natawidjaja, αλλά και την ίδια την ανακάλυψη και ιδιαιτέρως το προϊστορικό παρελθόν της. Δημόσιοι φορείς και άλλοι παράγοντες στέκονται στο πλευρό του αγωνιστή γεωλόγου. Μάλιστα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι θα διαθέσει περίπου 3 δισεκατομμύρια Rp για την συνέχιση των ανασκαφικών έργων.

Η Πυραμίδα του Gunung Padang φαίνεται να είναι η εκδίκηση όλων εκείνων των πυραμίδων που αποκρύφτηκαν, συγκαλύφθηκαν, θάφτηκαν επίτηδες και τεχνηέντως, για πολλούς και διάφορους λόγους. Είτε γιατί κάποιες πυραμίδες δεν βόλευουν την κατεστημένη επιστήμη της αρχαιολογίας αν κάποιες ξεπερνούσαν τα χρονολογικά όρια που αυθαίρετα έχουν θέσει, είτε για να μην γίνει γνωστός ο πραγματικός λόγος ύπαρξής τους.

Μένει, βέβαια, να δούμε αν πραγματικά θα αφήσουν τον Δρ Natawidjaja να ολοκληρώσει και να φέρει στο φως αυτή την σπουδαία ανακάλυψη. Διότι ο "πόλεμος" της κατεστημένης αρχαιολογίας εναντίον του μπορεί να σταμάτησε φανερά, αλλά... υπογείως, εκεί που κρύβονται τα σκοτεινά συμφέροντα, ίσως, όχι... 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Το θέμα θέλει παρακολούθηση και θα πρότεινα να το διαβάσετε με επιφύλαξη όχι γιατι μπορεί να λέει ψέματα αλλά διότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρει την επίσημη άποψη για την περιοχή που αναφέρει ότι όλα αυτά (θάλαμοι και υπόγειοι διάδρομοι) μπορεί να οφείλονται σε αρχαία ηφαιστειακή δραστηριότητα καθώς η λάβα έχει την ιδιότητα να αφήνει φυσικές σύραγγες και θαλάμους στα πετρώματα...

Για πληρέστερη πάντως μελέτη του θέματος οι γνωρίζοντες την αγγλική μπορούν να διαβάσουν τις παρακάτω αναρτήσεις: 

Digging for the truth at controversial megalithic site 

Stop Press - Latest News From The Excavations At Gunung Padang, The Mysterious Ancient Pyramid In Indonesia That Is Rewriting History 

Is this hillside hiding the world's oldest pyramid? Ancient structure in Indonesia could be up to 20,000 years old.

Επίσης δείτε τα παρακάτω βίντεο: 

Pre-Ice Age Mystery Civilization ( Gunung Padang Indonesia ) 

MEGALITHIC SITE of Gunung Padang Pyramid Temple West java indonesia



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.