3 Σεπτεμβρίου 2015

Τουρκοπροσκυνημένοι - Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι αιρετοί της Ξάνθης για την …«Εθνική Γλωσσική Κληρονομιά»

1-grafeio
Αν και οι Τοπικοί Άρχοντες και οι Βουλευτές του νομού της Ξάνθης προσκλήθηκαν να παραστούν στην Ημερίδα με Θέμα «Εθνική γλωσσική κληρονομιά» έλαμψαν δια της απουσία τους πλήν του δημάρχου της Ξάνθης  και οφείλουμε να το επισημάνουμε... 

Οι Κύριοι που δεν προσήλθαν αν και είχαν προσκληθεί είναι:
- Βουλευτής (ΝΔ) κ. Αλέκος Κοντός 
- Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Στάθης Γιαννακίδης 
- Αντιπεριφερειάρχης ( ήταν και χορηγός/συνδιοργανωτής) 
- Πρύτανης και Αντιπρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ξάνθης 
- Δήμαρχος: Αβδήρων
- Δήμαρχος: Τοπείρου

Προφανώς οι παραπάνω κύριοι δεν θέλησαν να δυσαρεστήσουν το Τουρκικό Προξενείο και τους πράκτορες που... κατέγραφαν ποιοι και ποιοι ήρθαν στην Ημερίδα …Εξάλλου η Παρουσία του Στρατηγού Φράγκου και η εισήγηση του Δημοσιογράφου Σεμπαίδήν  Καραχότζα, που είπε σκληρές αλήθειες και έριξε και  τις ευθύνες  για τους "διαρκώς  απόντες επισήμους της 1ης σειράς"( πλήν Δημάρχου της Ξάνθης). 

Προφανώς σκέφθηκαν ότι η παρουσία τους όπου η λέξη Πομάκος και Πομακοχώρια λέγονται  όπως είναι (που ΔΕΝ αρέσει στο Προξενείο Κομοτηνής, ) και όχι »Κάτοικος της Ορεινής Ξάνθης» και »Ορεινή Περιοχή » που επινόησαν οι Αφεντάδες του τόπου για να μην στεναχωρήσουν τους Τούρκους …Τι γίνεται στη Θράκη  κύριοι Πολιτικοί τι φοβάστε; 

Για την διοργάνωση της ημερίδας και του τριήμερου προγράμματος εκδηλώσεων… Πήρε «ΑΡΙΣΤΑ ο Σύλλογος Πολιτικών Συντ/χων Δημοσίου Ξάνθης! 
5-grafeioΕκατοντάδες πολιτικοί συνταξιούχοι του δημοσίου απ’ όλη την Βόρεια Ελλάδα μετακινήθηκαν το περασμένο τριήμερο στην Ξάνθη με αφορμή την συνεδριακή ημερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος της Ξάνθης το περασμένο Σάββατο με θέμα «Εθνική γλωσσική κληρονομιά».

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε, εκτός της ημερίδας και επισκέψεις στα πομακοχώρια, στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και σε άλλα αξιοθέατα της περιοχής μας, ενώ προσκλήθηκαν τιμητικά και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ελληνόφωνων της Νότιας Ιταλίας, αλλά και Κύπριοι αδελφοί μας από την μαρτυρική μεγαλόνησο. 

Η ΗΜΕΡΙΔΑ 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις στην συγκεκριμένη ημερίδα, ενώ θα πρέπει να τονισθεί το γεγονός, ότι παρόλη την μεγάλη χρονική διάρκεια και την κούραση των συμμετεχόντων, κανείς δεν αποχώρησε, ενώ οι εργασίες παρατάθηκαν για μία περίπου ώρα με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν μετά τις 11 το βράδυ! 

3-grafeioΟ επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Δημήτρης Ζακοντίνος, η πρόεδρος του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και καθηγήτρια πανεπιστήμιου Αριστέα Τόλια, ο φιλόλογος καθηγητής της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία του Salento της Ιταλίας Giorgio Vincenzo Filieri, η γνωστή δασκάλα –υπεύθυνη του παιδαγωγικού προγράμματος «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη» Χαρά Νικοπούλου, ο εκπαιδευτικός- ιστορικός Νίκος Κόκας, αλλά και ο «δικός» μας Σεμπαϊντήν Καραχότζα, έκλεψαν τις εντυπώσεις και διακόπηκαν πολλές φορές από το θερμό χειροκρότημα των θεατών για τις εύστοχες εισηγήσεις τους.

Η φιλόξενη συνεδριακή αίθουσα του Elisso σχεδόν γέμισε, ενώ ήταν αρκετοί εκείνοι που επέλεξαν να παρακολουθήσουν το δεύτερο μέρος της ημερίδας λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων κατά την έναρξη.

Παρόντες ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ο Δήμαρχος Ξάνθης (ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών της ημερίδας), ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου κος Βαβουγιός και πολλά μέλη συλλόγων απ’ όλη την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και Ξανθιώτες, μέλη και φίλοι του συλλόγου Ξάνθης.

03-grafeio
Ψυχή της όλης διοργάνωσης η πρόεδρος του Ξανθιώτικου συλλόγου κα Άννα Μπαλτζοπούλου, η οποία διοργάνωσε άριστα και φιλοξένησε άψογα, με την βοήθεια και των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, όλους τους καλεσμένους.

Στο προεδρείο της ημερίδας ο εκδότης της «Θ» Δημοσθένης Καμαρίδης, συνεπικουρούμενος από την καθηγήτρια πανεπιστημίου κα Βελουδία Παπαδοπούλου, κατάφεραν να συντονίσουν άψογα την όλη διαδικασία, με τον εκδότη της «Θ» να ανακεφαλαιώνει σε κάθε εισήγηση προσθέτοντας και τα στοιχεία που ο ίδιος λόγω εμπειρίας διέθετε. 

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ 
Στα πλαίσια της τριήμερης φιλοξενίας, περιλαμβάνονταν και ένα δείπνο που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα «Πολιτεία», όπου μετείχαν τα μέλη των Συλλόγων Πολιτικών Συνταξιούχων και φυσικά οι επίσημοι προσκεκλημένοι του συλλόγου Ξάνθης.

Χορευτικά του Λυκείου Ελληνίδων, αλλά και μουσικές των ελληνόφωνων της Νότιας Ιταλίας (και χορευτικά), στόλισαν όμορφα τον χώρο, προκαλώντας την αυθόρμητη συμμετοχή των παρευρισκομένων, οι οποίοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό και διαφορετικό γεύμα.

Οι προσκεκλημένοι αποχώρησαν χθες με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από την διοργάνωση του συνεδρίου και της φιλοξενίας, όσο και από την ζεστασιά των Ξανθιωτών διοργανωτών που δεν έλειψαν ούτε στιγμή από δίπλα τους όλες αυτές τις ημέρες. 

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ 

6-grafeio
Είναι γνωστό και αποδεικτέο το ενδιαφέρον που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων του Δημοσίου και προσωπικά ο πρόεδρος κος Βαβουγιός, ο οποίος παρά την προχωρημένη ηλικία του, παραμένει ακμαίος και διαυγής, ενώ ο ίδιος από βήματος δήλωσε για πάντα αρωγός και συμπαραστάτης της Ξάνθης και της Θράκης διοργανώνοντας και υποστηρίζοντας ανάλογες εκδηλώσεις στην περιοχή μας.

01-grafeio
Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ξάνθης θέλησε με την ευκαιρία αυτή να τιμήσει με αναμνηστική πλακέτα και τον επίτιμο αρχηγός Στρατεύματος ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη, ο οποίος ήταν παρών σε κάθε πρόσκληση του συλλόγου και συμμετείχε σε ανάλογες εκδηλώσεις όποτε και όπου αυτές διοργανώθηκαν.

Η «Θ» συγχαίρει τους διοργανωτές (Δ.Σ. του συλλόγου Ξάνθης των Πολιτικών Συνταξιούχων και προσωπικά την πρόεδρο κα Μπαλτζοπούλου), εκτιμώντας ότι τα πάντα ήταν άριστα διοργανωμένα και η Ξάνθη είχε μόνον να κερδίσει από αυτές τις εκδηλώσεις. 

VETERANOS.GR
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.