3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Γράφει η Μαίρη Καρά

Δεν είναι εύκολο για έναν Έλληνα να ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ή και να ονειρευτεί μέσα στο εικονικό πέπλο Κατοχής, που σκεπάζει τον ουρανό της Ελλάδας. Καθίσταται απαραίτητο όμως, γιατί χωρίς την εμπέδωση ενός κοινού οράματος, ούτε οικογένεια, ούτε Ελλάδα, ούτε Ευρώπη, ούτε Γη υφίστανται. Στα οράματα που δεν περιέχουν ανθρώπους με ΛΟΓΙΚΗ και με Ελεύθερη Βούληση, ίσως ο χρόνος τους να διατίθεται για πραγμάτωση ανικανοποίητων "θέλω". Το όραμα ανοίγει μονοπάτια μέσα στον χώρο και τον χρόνο, στρέφει σ’ αυτά το βλέμμα της νόησης και τους διοχετεύει την ανθρώπινη προσπάθεια, έτσι ώστε το φως της ΕΛΠΙΔΑΣ να μένει σταθερά αναμμένο και να  φωτίζει την ελληνική ψυχή, που πάλλεται από εθνική υπερηφάνεια.

Το όραμα δεν κλέβεται, δεν πουλιέται, δεν σκοτώνεται, δεν εξαπατάται κι όποιος το ενστερνιστεί, είναι αδύνατον ν’ αδιαφορήσει πλέον γι’ αυτό. Το όραμα είναι ΧΑΡΙΣ. Χάρισμα αυτού που το γέννησε και το χαρίζει, χωρίς να υποχρεώνει, χωρίς να εξαπατά κι έχοντας σαν γνώση του «εν οίδα, ότι ουδέν οίδα». Χάρις για αυτούς που το δέχονται, κάνοντάς το και δικό τους, συμβάλλοντας στην πραγμάτωση του. Το αληθινό όραμα ποτέ δεν είναι αλυσίδες βαριές για την ανθρώπινη ΔΙΑΝΟΗΣΗ. Το αντίθετο! Φτερά που την απογειώνουν είναι!

Οράματα υπάρχουν πολλά. Το καλύτερο παράδειγμα είναι αυτό του οικογενειάρχη, που επιθυμεί να δει τα παιδιά του ευτυχισμένα και αποκατεστημένα. Το όραμα του Δήμαρχου να μην υπάρχει άστεγος και πεινασμένος στον Δήμο του. Το όραμα του Πρωθυπουργού να έχει η χώρα του ένα άρτιο δωρεάν σύστημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΥΓΕΙΑΣ για όλους του πολίτες.

Όλα αυτά τα οράματα αναγκαστικά συνυπάρχουν μέσα στο όραμα «εξέλιξη του ανθρώπου». Η διαφορά ανάμεσα στο όνειρο και στο όραμα είναι, πως το όνειρο είναι - είτε του ύπνου είτε του ξύπνου - εκτόνωση συναισθηματικής ανάγκης, χωρίς να συμμετέχουν η Λογική, το Συναίσθημα και η Συνείδηση, όπως πιστεύει η ψυχολογία και η ψυχιατρική. Το όραμα είναι μια φαντασίωση, που φτιάχνεται με συναίσθημα, λογική και συνείδηση, απαιτεί κόπο, χρόνο κι αγάπη σε αυτό προς το οποίο οραματίζεσαι. Και το ΟΡΑΜΑ έρχεται σαν έμπνευση στο μυαλό και στην σκέψη του σκεπτόμενου ανθρώπου, που αγωνιά για την επίτευξη ενός ανώτερου στόχου.

Το όραμα σαν μέσον διανοητικής ενέργειας επιδρά θετικά στην ψυχοσύνθεση του ιδεολόγου πολίτη ή πολιτικού, που έχει σαν στόχο ζωής την Απελευθέρωση της πατρίδας του. Αυτό είναι η πιο βαθειά προσδοκία για τον έντιμο και νομοταγή πολίτη της χώρας μας, που έγινε το πειραματόζωο των διεθνών τραπεζιτών. Κι όσο πιο άδικη είναι η επίθεση στα Ιερά και Όσια ενός Έθνους, τόσο πιο μεγάλη εμβέλεια αποκτά το όραμα στην σκέψη του αρνούμενου να υποταγεί πολίτη. Κι όσο συνεχίζεται η άδικη υποδούλωσή του από την ηγεσία άλλου Κράτους… τόσο μεγαλύτερη γίνεται η επιθυμία του να αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις του στην ξένη οικονομική κυριαρχία, γιατί θίγεται ανεπανόρθωτα η Εθνική και προσωπική Αξιοπρέπειά του.

Ποιος όμως θα έρθει σαν από μηχανής Θεός για να δώσει το κίνητρο για το όραμα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ στην πατρίδα μας; Θα είναι ένα νέο ανεξάρτητο Κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα κάθαρσης και σωστής επαναλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού; Θα είναι ένα πατριωτικό Κίνημα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την τιμωρία των ενόχων πολιτικών, που σκόπιμα ή όχι διέπραξαν το μεγαλύτερο συνταγματικό έγκλημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ; Ή μήπως θα είναι μια Ανώτερη Συμπαντική Δύναμη που συνεχώς μάς παρακολουθεί και θα μάς "σώσει" απ' τους εισβολείς μας, χωρίς πόλεμο και χωρίς όπλα; ΄Η μήπως αιωρείται στο Διάστημα κάποιος άγνωστος διασώστης της ωραιότερης χώρας του πλανήτη, που δικαίως ο λαός της πιστεύει πως η "ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ; Κι αφού ποτέ δεν πεθαίνει… τότε πως ο λαός ελπίζει πως κάποτε θα ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ; 

Τι ήταν εκείνο που έκανε τον απλό αγράμματο χωριάτη ή τον πλούσιο αστό, να τρέξει στο μέτωπο το '40, με το που άκουσε πως μας κήρυξαν τον πόλεμο οι Ιταλοί; Η Εθνική του Συνείδηση τον προέτρεψε να αρπάξει το όπλο και να τρέξει κι όχι ένα χαρτί επιστράτευσης. Αν αρκούσε ένα χαρτί, τότε θα ήταν όλοι Λεωνίδες από κούνια. Για να εμπνέεται όμως ο Έλληνας από αυτά τα ανώτερα ΙΔΑΝΙΚΑ, πρέπει να έχει καλλιέργεια και Παιδεία κι όχι απλώς ΓΝΩΣΗ, που αποκτάται με το απολυτήριο. Καλλιέργεια είναι το έθος, το ήθος, αυτά που σου δίνουν το Ηθικό Ανάστημα. Γι αυτό προσπαθούν να μάς πείσουν, ότι όλοι είμαστε ίδιοι, ένας παγκοσμιοποιημένος αναλώσιμος χυλός, που πρέπει να υποκύψει στις διαταγές του Δυνάστη του.

Κάποιες σοβαρές "αυθεντίες" στα χρόνια του Σημιτικού Μεσαίωνα επεδίωξαν να εκπαιδεύσουν στα Πανεπιστήμια τα παιδιά μας, πως οι ΗΡΩΕΣ μας ήταν.άνθρωποι με.ελαττώματα! Μα οι άνθρωποι είναι τελικά οι ήρωες! Ακόμη και στο τελευταίο κατσικοχώρι υπάρχει ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ, γιατί ήρωες μπορούν να γίνουν μόνο οι θνητοί, αυτοί που είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για την ΠΑΤΡΙΔΑ. Για να φτάσουμε λοιπόν σε οποιοδήποτε ανάστημα και να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ ή και ΝΑΙ όταν χρειάζεται, πρέπει να υπάρχει πίσω μας το καλλιεργημένο έδαφος του ελληνικού ΗΘΟΥΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, που αποκτάται από την οικογένεια και βέβαια κι απ' την Παιδεία.

Είμαστε ο Σπόρος του Σωκράτη, του Μακρυγιάννη, του Παλαμά κι αυτούς μάθαμε να τιμάμε κι όχι το Lifestyle, που σχεδίασαν να μας επιβάλλουν οι επικυρίαρχοι. Θα συνεχίσουμε την ζωή μας ντροπιασμένοι κι ανεχόμενοι τα κατασκευασμένα τηλεοπτικά και πολιτικά είδωλα της ηθικής διαφθοράς… ή θα αποφασίσουμε να τα διαγράψουμε απ' την ζωή μας κι απ' την κρατική σκηνή της πολιτικής αλαζονείας; ΄Η θα πιστέψουμε στην δύναμη της αδούλωτης ψυχής μας και στο ΟΡΑΜΑ πνευματικής Αναγέννησης; Είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε πως είμαστε ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ή θα αφεθούμε να μας αφανίσουν οι βάρβαροι, που εμείς εκπολιτίσαμε;  Είμαστε αποφασισμένοι να δεχτούμε θετικά την παρουσία ενός νέου πολιτικού ΦΟΡΕΑ, που ίσως να έχει την δύναμη να μας απαλλάξει απ' τα δεσμά της ηθικής παρακμής, ανοίγοντας την πόρτα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ; Θα το δούμε στις προσεχείς ΕΚΛΟΓΕΣ!




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.