3 Σεπτεμβρίου 2015

Τουρκικός Αντιπερισπασμός στην Κρήτη και ότι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ιστορικό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ και ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις ημέρες μας. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να τα εξετάζουμε όλα και να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα γιατί όπως οι ΑΓΙΟΙ της Κρήτης δεν κοιμούνται ποτέ έτσι και εμείς πρέπει να γρηγορούμε. Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι για την Αγιοτόκο και Λεβεντογέννα Κρήτη. Νατοϊκοί και Ρώσοι είναι σφόδρα ¨ερωτευμένοι¨ μαζί της γιατί ¨παλαντζάρει¨ τον γεωστρατηγικό άξονα Στενά Βοσπόρου –Πέρασμα Σουέζ. Εκτός από το αεροπλανοφόρο της Μεσογείου είναι και το εν δυνάμει ¨ενεργειακό πρατήριο¨ όλων των γεωπολιτικών παικτών. 

Σήμερα ανάμεσα στους ισχυρούς λογίζονται και ¨οι ξεθωριασμένοι νεοθωμανοί γείτονες¨ που στην σημερινή συγκυρία βλέπουν τα πράγματα με την ιστορικά ληστρική ματιά τους. 

Ένα μικρό ιστορικό των ημερών μας και των προθέσεων των θαλασσόλυκων τούρκων που δεν θα διστάσουν να σκεφτούν να πράξουν ενέργειες αντιπερισπασμού, αφού διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία. 

ΑΠΕΙΛΕΣ 
16 νησιά ζητά η Τουρκία σε Κεντρικό Αιγαίο και Λιβυκό Πέλαγος! 

- Δημοσιεύθηκε χάρτης με τις επίσημες τουρκικές διεκδικήσεις 27/02/2015 

Νέα σοβαρή πρόκληση από Άγκυρα - Τούρκος ΥΠΑΜ: "Θα διεκδικήσουμε με στρατιωτικά μέσα τα 16 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο" 27/03/2015 

Επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας: Η ΜΙΤ φωτογραφίζει ελληνικές οχυρώσεις στα νησιά και δημιουργεί κλίμα στην Τουρκία 28/07/2015 

Άγκυρα: "Η Ελλάδα κατέχει 16 τουρκικά νησιά" - ποια νησιά η Τουρκία ισχυρίζεται ότι "τελούν υπό ελληνική κατοχή" !01/09/2015 pronews.gr 

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ
¨Αποκάλυψη: Πως η Άγκυρα κατευθύνει τα «ποτάμια» των λάθρο στις ελληνικές ακτές. Την απροκάλυπτη συνεργασία της τουρκικής Ακτοφυλακής η οποία προωθεί τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, την αναλγησία των Τούρκων διακινητών και το σκηνικό χάους που επικρατεί στο αφύλακτο Αιγαίο περιγράφουν με κάθε γλαφυρότητα άνδρες του Λιμενικού Σώματος.¨ Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 pronews.gr 

Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι οι ειδικές δυνάμεις δεν μπορούν να ντυθούν με ¨στολή παραλλαγής μετανάστη¨ εξαθλιωμένου που χρήζει και ανθρωπιστικής βοηθείας; 

Ο ΟΠΛΙΣΜΟΣ 
¨Η συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος και η σύλληψη φορτηγού πλοίου γεμάτου με όπλα ανοικτά της Κρήτης , κατόπιν πληροφοριών της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, αποτελεί ένα ακόμη σήριαλ στον εφοδιασμό των Τζιχαντιστών της Λιβύης από χώρες του περσικού κόλπου. Η παράδοση των όπλων προς την Αλ Κάιντα που συνδέεται με την πολιτοφυλακή στην Λιβύη, πραγματοποιείται με δρομολόγια από πλοία και σε αυτό που συνελήφθηκε στα ανοικτά της Κρήτης. Τα όπλα παράγονται σε εργοστάσια στην Ανατολική Ευρώπη (Ουκρανία-Βοσνία) και αποστέλλονται σε ένα ειδικό κέντρο στο Κατάρ.¨ http://www.pentapostagma.gr/ 1 Σεπτεμβρίου 2015 

Η ¨ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ¨ προς την αντίθετη κατεύθυνση ροής όπλων και πυρομαχικών. 

¨Από το τουρκοσυριακό συνοριακό πέρασμα Akcakale από τα τελωνεία προωθούνταν υλικό για κατασκευή και συναρμολόγηση οπλικών συστημάτων με προορισμό την ISIS. H καταγγελία που διοχετεύεται από μέρους του τουρκικού τύπου ντοκουμεντάρεται με το ανάλογο υλικό. Ο διευθυντής των εν λόγω τελωνείων εμπλέκεται στο σκάνδαλο της διοχέτευσης εξοπλισμού στο Ισλαμικό Κράτος επί 2 μήνες με την κάλυψη των αρμόδιων τουρκικών αρχών. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται μια τέτοια υπόθεση.Η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών με καμιόνια που ανήκαν στην ΜΙΤ για ένοπλα δίκτυα στη Συρία είχε προκαλέσει σάλο από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας cumhuriyet¨. http://www.pentapostagma.gr 1 Σεπτεμβρίου 

ΤΟ ΛΑΦΥΡΟ 
¨Το κοίτασμα στόχος Μίνωας που βρίσκεται στο θαλάσσιο οικόπεδο 14 της ελληνικής ΑΟΖ είναι ένα απτό παράδειγμα για την αξία των κοιτασμάτων Νότια της Κρήτης. Λόγω της απόστασης, του βάθους και του μεγέθους αποτελεί μια πρόκληση όχι μόνο για τους ερευνητές και τους τεχνικούς, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη. Είναι επίσης κι ένα σημείο αναφοράς και για το μέλλον της περιοχής. Στην περιοχή υπάρχουν 9 θαλάσσια οικόπεδα που διαθέτουν κοιτάσματα-στόχους τουλάχιστον ένα το καθένα.¨ Το κοίτασμα – στόχος Μίνωας, Η. Κονοφάγος , Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος http://ereunitiko.blogspot.gr/ Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 

ΞΥΠΝΗΣΤΕ να μην την πατήσουμε όπως με την Κύπρο. Οι τούρκοι γνωρίζουν ότι η Ελληνική Μεταπολίτευση τελείωσε και ότι μπαίνουμε σε άλλη φάση… την οποία θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευθούν ποικιλοτρόπως. Οι γείτονες όμως δεν γνωρίζουν ότι και αυτοί μπήκαν ήδη στην δικιά τους φάση που τους οδηγεί σε γεωπολιτική ΑΦΑΣΙΑ. Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.