Τελευταίες αναρτήσεις

26 Αυγούστου 2015

Η SIEMENS “ΤΡΩΕΙ” ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” 
egerssi@otenet.gr 
www.apostoloupanos.gr 

Από τη στιγμή που οι Γερμανοί φόρεσαν “γραβάτα” στον Τσίπρα και το Μνημόνιο Νο 3 ψηφίζεται και με τις ψήφους των Μνημονιακών κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του “Ποταμιού”, σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού - προδομένου για άλλη μια φορά – οδηγώντας τη χώρα σε Εθνικές εκλογές, για δυο κυρίως λόγους: 

α) Μετά την καταψήφιση του τρίτου Μνημονίου από μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τον πλήρη ιδεολογικό διαχωρισμό τους από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η βούληση των Γερμανών ήταν να δημιουργηθεί μια δοτή κυβέρνηση όλων εκείνων των Μνημονιακών κομμάτων, προκειμένου να τηρηθεί η συμφωνία με τους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” μας. Επικράτησε ωστόσο, η πρόταση Εθνικών εκλογών για να έχει αυτή η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού!! 

β) Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με την άκαμπτη στάση της και μέσω των Επιτροπών που προήδρευε για την ανασύσταση του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Siemens, για την αναψηλάφηση της λίστας Λαγκάρντ, για την απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα από την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια καθώς και το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, θορύβησαν αν όχι τρομοκράτησαν τη Γερμανική κυβέρνηση. Γιατί, πίσω από όλα αυτά τα τεράστια θέματα βρίσκονται οι διαχρονικές γερμανικές αρχές και τα εν Ελλάδι φερέφωνά τους που κατά καιρούς έδρασαν ως γερμανοτσολιάδες. Εάν λοιπόν, συνεχιζόταν η διαχείριση αυτών των Εθνικών ζητημάτων από την κ. Κωνσταντοπούλου, ήταν σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα αποκαλύπτονταν πολιτικά πρόσωπα που έπαιξαν βρώμικο και καθοριστικό ρόλο - πολλά εκ των οποίων είναι ακόμη εν ενεργεία - στη μετατροπή της Ελλάδος από κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, σε κράτος αποικιακού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου έπρεπε να “φαγωθεί” χωρίς να ανοίξει “μύτη” η Πρόεδρος της Βουλής!! 

Γι΄ αυτό, η αναγγελία των Εθνικών εκλογών επέφερε χαρές και πανηγύρια στο κτήριο των κεντρικών γραφείων της Siemens στο Μαρούσι - ιδιοκτησίας της Γιάννας Αγγελοπούλου - και μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξαν. Όμως, από πλευράς μας τους διαβεβαιώνουμε πως οι χαρές και τα πανηγύρια δεν θα κρατήσουν για πολύ. Το σφουγγάρι το οποίο θα έσβηνε τα πάντα, φράση που παλαιότερα χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς, χάθηκε διά παντός. Επίσης, να γνωρίζει η διοίκηση της Siemens πως έχουμε μνήμη, γνώση και περίσσια όρεξη για να βοηθήσουμε την αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή του πολύκροτου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου. Και γνωρίζουμε πως, δεν τρομοκρατούνται μόνο οι της Διοίκησης της Siemens, αλλά και μεγάλο μέρος του πολιτικού, δημοσιογραφικού, νομικού και επιχειρηματικού κατεστημένου!! 

Άλλωστε, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τη στιγμή που ο Σταύρος Παπασταύρου – εμπνευστής του επιζήμιου Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο, που μετέτρεψε την μοναδική ομόφωνη απόφαση της Βουλής από αποζημίωση τουλάχιστον 2 δις ευρώ, σε 200 και κάτι ψηλά εκατ. ευρώ (όχι σε μετρητά) και που και αυτός δεν τηρείται – παραπέμπεται για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από το υλικό της λίστας Λαγκάρντ. Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά την εποχή της Πρωθυπουργίας του και σύζυγος της Μαρύ Αγαλιώτου – Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Siemens - η οποία εξακολουθεί να είναι η εκλεκτή του κ. Ξυνή, αφού είναι και σήμερα παρατηρητής στις συζητήσεις για την τήρηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών που ηγείται η εκλεκτή του Γιάννη Στουρνάρα, Πηνελόπη Παγώνη

Τελικά μήπως ο κατάπτυστος και επιζήμιος για το δημόσιο συμφέρον εξωδικαστικός συμβιβασμός, είναι οικογενειακή υπόθεση; Γιατί, αυτό θα συμβαίνει εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας που λένε πως, συγγενικό πρόσωπο της κ. Παγώνη με το ίδιο επίθετο κατέχει υψηλή θέση στην ιεραρχία της Siemens Εταιρικές Επικοινωνίες – Unify. Από την άλλη πλευρά γεννάται για άλλη μια φορά το ερώτημα για το πώς η κ. Αγαλιώτου εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση της στη Siemens, όταν τα τελευταία χρόνια επί Πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά ή του “μεγάλου” όπως η ίδια τον αποκαλούσε στις εσωτερικές συσκέψεις της Siemens, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μη υλοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Πάντως, και προκειμένου να μη δημιουργούνται παρερμηνείες, στόχος του υπογράφοντος και της εφημερίδος “Ελεύθερη Ώρα” δεν είναι να διώξουμε την εταιρεία Siemens από την Ελλάδα, αλλά αντιθέτως προσπαθούμε να την υποχρεώσουμε να συμμορφωθεί με τους ίδιους ακριβώς όρους που συμμορφώθηκε η Siemens σε όλες ανεξαρτήτως τις χώρες του Πλανήτη, για την εμπλοκή της σε παρόμοιες ιστορίες, από την Ελβετία μέχρι και τη Νιγηρία. Όμως δυστυχώς, φοβούμαστε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμμόρφωση της εν Ελλάδι Siemens, από τη στιγμή που το τιμόνι της κρατάει ο CEO Πάνος Ξυνής!! 

Ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2009 σε μια προσπάθεια “κάθαρσης” των παλαιών αμαρτιών της Siemens. Στα προηγούμενα 25 χρόνια ήταν διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Shell, και “αποχώρησε” μετά την επιβολή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (17/5/2007) βαρύτατου προστίμου 19,7 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή της Shell σε εναρμονισμένη πρακτική (καρτέλ) στο χώρο των καυσίμων. Να θυμίσουμε επίσης, πως η Shell Hellas ήταν ο βασικός προμηθευτής της Ολυμπιάδας 2004. Βέβαια, η Ολυμπιάδα των Αθηνών ήταν ο τόπος και ο χρόνος γνωριμίας των Ξυνή, Sikellis και της Προέδρου (με απόφαση Κώστα Σημίτη) του “Αθήνα 2004” Γιάννας Αγγελοπούλου. Που έμελλε στην πορεία να έχει και άλλη επαγγελματική συνεργασία, αφού με απόφαση του Πάνου Ξυνή η Siemens το Μάιο του 2010 στεγάσθηκε στο κτίριο Blue Land στο Μαρούσι, ιδιοκτησίας της κ. Αγγελοπούλου με αρκετά ικανοποιητικό ενοίκιο. Αφού πρώτα πουλήθηκε από τον κ. Ξυνή το ιδιόκτητο μέγαρο στο οποίο στεγαζόταν η Siemens στον Παράδεισο Αμαρουσίου από το 1986. Αλήθεια, σε όλο αυτό το λόμπυ γνωριμιών και συνεργασιών έπαιξαν άραγε ιδιαίτερο ρόλο οι άριστες και στενές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Ξυνής με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο; 

Συμπερασματικά, θεωρούμε πως είναι δεδομένο ότι η Siemens “έφαγε” την Κωνσταντοπούλου και σύρει τη χώρα σε εκλογές για να επιβάλλει ολοκληρωτικά τη γερμανική μπότα στην Πατρίδα μας. Άλλωστε, είναι καλοθελητές εκτός του Τσίπρα και οι Μεϊμαράκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης στην προοπτική δημιουργίας μιας Οικουμενικής φιλο-γερμανικής κυβέρνησης!!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.