27 Αυγούστου 2015

ΧΩΡΙΣ "ΑΠΤΕΣ", ΗΤΟΙ "ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ" ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΚΑΚΩΣ "ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΑΜΕ" ΤΕΤΟΙΑ (ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ... (ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ";)

Αναδημοσίευση από το Εθνική Εταιρεία (τα κόκκινα σχόλια είναι του ιστολογίου Εθνική Εταιρεία)

ΠΑΛΙ ..."ΒΙΑΣΘΗΚΑΜΕ"; Ή ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ "ΒΡΗΚΑΝ ΧΑΛΑΡΟΥΣ"; 

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΦΗΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ. ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ! ΠΩΣ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΟΣΟ "ΑΠΛΑ", ΤΟΣΟ "ΕΥΚΟΛΑ", ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΔΑΦΟΣ, ΘΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ "ΑΛΛΟΙ"; 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ, ΗΤΟΙ 'ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΟΣ'... 

ΑΛΛΗ "ΕΚΔΟΧΗ"... 

Όπως μας πληροφορεί η αμυντικού κυρίως περιεχομένου ιστοσελίδα του 'defencenet', στην εγκατάσταση μεγάλου ραντάρ ('Over The Ηοrizon') επιτηρήσεως αέρος και επιφανείας στην ανατολική Κρήτη, προχωρούν Ελλάδα και Ισραήλ... Το ραντάρ θα έχει ως αποστολή, την επιτήρηση του θαλασσίου και εναερίου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου, βαθιά μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, με στόχο να ελέγχονται οι κινήσεις του τουρκικού Ναυτικού και της τουρκικής Αεροπορίας, σε μια περιοχή η οποία σήμερα είναι "μαύρη τρύπα" για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΕΚΔΟΧΗ" 

Το ραντάρ θα είναι ισραηλινής κατασκευής και στην αρχή τουλάχιστον*(;;;) θα επιχειρείται από ισραηλινό προσωπικό! Εν συνεχεία θα αγοραστεί, ΟΤΑΝ (και άν λέμε εμείς...) το επιτρέψουν οι δυνατοτητες(ποιές;) της χώρας από την Ελλάδα... 

(Μεγάλου εύρους & σημασίας στρατιωτικές συμφωνίες, της Ελλάδος με ξένη χώρα, ίσως και με "αλλότρια" 100% συμφέροντα, μπορεί ποτέ, να εδράζεται σε ...'τουλάχιστον'; ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ, "ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ"; ΓΙΑΤΙ "ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ" οι Ισραηλινοί, στους χειρισμούς και την ενημέρωση και όχι ΜΑΖΙ; Απλή ερώτηση διατυπώνουμε... "Ι.Κ.") 

Θα συνεργάζεται, δε, με ένα "σμήνος" 'UAV', τα οποία επίσης θα σαρώνουν την Ανατολική Μεσόγειο, αριθμός από τα οποία ΘΑ*(;;;) αγοραστεί από την Ελλάδα, ενώ ένας άλλος θα επιχειρεί από την Α.Μεσόγειο. 

(*"ΘΑ"; Πρώτον, διαθέτουμε ναί ή όχι, δικά μας; Γιατί να αγοράσουμε, όπως οι Τούρκοι παλαιότερα, τα ισραηλινά; Πού όσοι παρακολουθούν ΚΑΛΑ τα αμυντικά ζητήματα της περιοχής, θυμούνται ότι οι Τούρκοι μετάνοιωσαν πικρά, επειδή είχαν πάρα πολλά τεχνικά προβλήματα με τα 'UAV' των Ισραηλινών... "Ι.Κ.") 

Είναι η πρώτη φορά, που στην Ελλάδα, την ευθύνη της λειτουργίας μιας στρατιωτικής εγκαταστάσεως, θα την έχει ξένο στρατιωτικό προσωπικό, δηλαδή Ισραηλινό, με εξαίρεση φυσικά τις ΗΠΑ, που στο παρελθόν είχαν υπό τον έλεγχό τους αρκετές ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως ραντάρ, πυρηνικών κλπ. 

ΕΔΩ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ 'ΟVER THE ORIZON'. 

Η απόφαση "σφραγίσθηκε" κατά το πολύ πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εθνικής Αμύνης Π.Καμμένου στο Ισραήλ... 

Η απόφαση χαρακτηρίζεται απο στρατιωτικούς κύκλους, αλλά και διπλωματικούς, ως άκρως ανορθόδοξη (γιατί συν τοις άλλοις δίνει τεράστιο στρατηγικό βάθος εγκαίρου προειδοποιήσεως σε μία ξένη χώρα, αλλά και επιτρέπει(!) στο Ισραήλ, να μπει στον σκληρό πυρήνα" του ελληνικού συστήματος εγκαίρου προειδοποιήσεως, αφού θα είναι διασυνδεδεμένο με τα υπόλοιπα ραντάρ του ελληνικού χώρου), αλλά υποστηρίζεται επίσης, πώς πιθανώς, να υφίστανται και θετικά σημεία: 

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν(;;;) σήμερα να εκτελέσουν σοβαρές αποστολές (ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, "ΣΤΕΚΕΙ" ΑΥΤΟ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ "ΙΣΧΥΕΙ", ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ "ΙΣΧΥΕΙ", ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ "ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ";) με υψηλή πιθανότητα επιβιώσεως στην περιοχή, γιατί απλώς, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα επιτηρήσεως, εντοπισμού και κατευθύνσεως των δυνάμεων σε μια επιχείρηση... 

Υπολογίζεται, ότι το ισραηλινό ραντάρ, σε συνεργασία με τα 'UAV' (ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;) θα διπλασιάσει τις δυνατότητες σε εμβέλεια (λέγεται ότι θα φτάνει τα 600 χλμ. η εμβέλειά του) και θα τριπλασιάσει την ταχύτητα και το είδος της επεξεργασίας των πληροφοριών, από το νυν σύστημα εγκαίρου προειδοποιήσεως της Ρόδου και της Κρήτης, διεισδύοντας βαθιά στον τουρκικό εναέριο χώρο και με την βοήθεια των ισραηλινών δορυφόρων, θα έχει πραγματική εικόνα, ακόμα και από την περιοχή του Εσκί Σεχίρ, όπως και από όλη την κεντρική και νότια Τουρκία. 

Αρα θα είναι ένας κρισίμου σημασίας αισθητήρας, που ίσως λύσει (ΙΣΩΣ; ΜΕ ΤΑ 'ΙΣΩΣ' ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΟΣΗ ΠΟΛΥ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ, ΣΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ;) σοβαρά προβλήματα για την ελληνική αεράμυνα... 

Διερωτώμεθα, θα μπορούσε ποτέ, να γίνει αποδεκτό, να "στήσει" η Ελλάς, παρόμοιες εγκαταστάσεις τέτοιων 'ραντάρς', εντός του Ισραηλινού εδάφους, ΑΛΛΑ να έχει κατοχυρωθεί γραπτώς, πώς οι Ισραηλινοί θα δεχότουσαν ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, έστω "ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ", ουδεμία γνώση των πληροφοριών που θα συγκεντρώναμε εμείς; Φαντάζεσθε να "χτενίζαμε" τον εναέριο χώρο, όλης της Μέσης Ανατολής, δηλαδή Ιορδανία, Συρία, Λίβανο και άλλες γύρω χώρες, σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων; ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ; Μέσα σημειωτέον ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ; 

Μά καλά, έναντι ποίων ακριβώς χ ε ι ρ ο π ι α σ τ ώ ν ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ & ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ, άν υπήρξαν τέτοια, δώσαμε την έγκρισή μας, για την υπόθεση αυτή; (Επειδή αρκετοί στρατιωτικοί απορούν...) 

Έ, κύριε Πάνο; 

"Ι.Κ."

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.