25 Αυγούστου 2015

Απατεώνες και ιδεοληπτικοί.

Του Γιώργου Καραμπελιά

Τελικώς, το «καταγέλαστο παιδί», σύμφωνα με την εύστοχη διατύπωση γνωστού δημοσιογράφου, οδήγησε τη χώρα σε μία ακόμα πράξη καταστροφής, μένοντας πιστός, αυτός και η παρέα του, στο μοναδικό του μέλημα, τη διατήρηση της εξουσίας, χωρίς καμιά μέριμνα και ενδιαφέρον για την τύχη της χώρας. Καμία κυβέρνηση, από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν έδειξε τέτοια αδιαφορία για το εθνικό συμφέρον, έστω και «για τα μάτια», όπως η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Και παρόλο που έχουν παρελάσει από τη χώρα δημαγωγοί, απατεώνες και ανίκανοι, με αποκορύφωμα τον ΓΑΠ, ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ τους ξεπέρασαν όλους. Μέσα σε εφτά μήνες, προκάλεσαν ανεπανόρθωτες καταστροφές στην οικονομία (50 δισ. μείωση των καταθέσεων, κλείσιμο των τραπεζών, νέα ύφεση στην οικονομία, εκτίναξη της ανεργίας, με επιστέγασμα ένα νέο μνημόνιο που συνεπάγεται μέτρα 14 δισ.) ενώ μετέβαλαν τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, όπου κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν, κυριολεκτικά, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες. Στο τέλος, προχώρησαν στη μόνη πράξη που μπορούσε κανείς να περιμένει από τέτοιους Ηρόστρατους, να δραπετεύσουν από τις συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεών τους πριν οι Έλληνες αρχίσουν, μέσα στους επόμενους μήνες, να πληρώνουν το βαρύτατο κόστος.

Όπως έχουμε ήδη τονίσει, κάθε ιστορική περίοδος ολοκληρώνεται στην Ελλάδα με την ακρότατη εκδοχή και έκφραση της περιόδου που διανύει η χώρα. Κατά τον ίδιο τρόπο που η μετεμφυλιακή περίοδος ολοκληρώθηκε με τις καταστροφές που προκάλεσε η ακρότατη συνέπειά της, η δικτατορία των Παπαδόπουλου-Ιωαννίδη, σε Ελλάδα και Κύπρο, η μεταπολιτευτική περίοδος, που εκκίνησε ως ρεβάνς για τη δικτατορία, μοιάζει να ολοκληρώνεται με την ακρότατη και τη χειρότερη δυνατή εκδοχή της, την κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι προφανές δε πως, οτιδήποτε και αν συμβεί στο άμεσο μέλλον, τα αδιέξοδα έχουν ήδη πολλαπλασιαστεί και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, αποτροπή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και αποφυγή της δραματικής γεωπολιτικής της υποβάθμισης. Και μπροστά σε αυτή την κυριολεκτικά ανυπολόγιστη καταστροφή, οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ και η Τρόικα, η Μέρκελ, ο Ντάισελμπλουμ στηρίζουν ανοικτά και ανενδοίαστα τον Τσίπρα για να ολοκληρώσει το έργο του, μια και αποφάσισε να μεταπηδήσει στο μνημονιακό στρατόπεδο.

Από την άλλη πλευρά, δίπλα στους απατεώνες, οι οποίοι διαβουκόλησαν και εξαπάτησαν με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες, βρίσκονται οι ιδεοληπτικοί που, αντί να αναγνωρίσουν ότι είχαν λάθος στις εκτιμήσεις και τις στρατηγικές τους, έστω και αν, στο προσωπικό επίπεδο, είναι κάποτε πιο συμπαθείς από τους απατεώνες, μας καλούν να ολοκληρώσουμε την καταστροφή στην οποία συνέβαλαν και οι ίδιοι, βαδίζοντας από μόνοι μας και χαζοχαρούμενα στην ολοκλήρωση της οικονομικής καταστροφής που θα επιφέρει μια πιθανή μοναχική πορεία της χώρας έξω από το ευρώ, αγνοώντας παράλληλα τις τεράστιες γεωπολιτικές συνέπειες που θα έχει μια πιθανή απομόνωση της χώρας σε αυτές τις συνθήκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια συνένωση τυχοδιωκτών, ζηλωτών της εξουσίας με κάθε τίμημα, και ιδεοληπτικών οι οποίοι, στην πρώτη φάση, ήταν υποχρεωμένοι να λειτουργήσουν από κοινού. Οι ιδεοληπτικοί εξασφάλιζαν την ιδεολογική και οργανωτική συνοχή του εγχειρήματος, προσφέροντάς του μια νεφελώδη ιδεολογία «ρήξης με τα μνημόνια», και οι τυχοδιώκτες διασφάλιζαν την ευόδωση του ρεσάλτου προς την εξουσία, μέσω ποικίλων «συνεννοήσεων» με τις μεγάλες δυνάμεις και τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας. Από τη μία, οΤσίπρας γνώριζε πως, για να επιτύχει στο εγχείρημά του, είχε ανάγκη από τον Λαφαζάνη και, από την άλλη, οΛαφαζάνης γνώριζε πολύ καλά τα ντηλ και τις συνεννοήσεις του Τσίπρα με τους Αμερικανούς, τον Σόρος και τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Και ο καθένας υπολόγιζε πως, στη στροφή του δρόμου, είτε θα συνέχιζαν να πορεύονται μαζί, όπως συνέβη μέχρι το δημοψήφισμα, είτε, σε κάποια στιγμή, θα οδηγούνταν σε ρήξη, όπως συνέβη μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου.

Και, παρότι οι ιδεοληπτικοί μπορεί να είναι συμπαθέστεροι, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έπρεπε να δράσουν από κοινού για να μπορέσουν να επιτύχουν τις καταστροφές που επισώρευσαν στη χώρα. Και ως προς αυτό, μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού, και οι μεν και οι δε είναι εξίσου άξιοι καταδίκης. Από κοινού κατέστρεψαν την οικονομία, από κοινού πολλαπλασίασαν τα ελλείμματα και την κατάρρευση των τραπεζών, από κοινού μετέβαλαν την Ελλάδα σε ανοχύρωτη χώρα, από κοινού προετοιμάζονταν για το πέρασμα στη δραχμή, με αιχμή του δόρατος έναν παθολογικά νάρκισσο Μυγχάουζεν, όπως ο Βαρουφάκης,από κοινού εξαπάτησαν τους Έλληνες με το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα. Το ότι σήμερα ο Λαφαζάνης και οι συν αυτώ προσπαθούν, μέσα από τη λογική της «συνέπειας» στις αρχικές διακηρύξεις, να ξεχαστεί το γεγονός ότι, επί έξι μήνες, κατέστρεφαν από κοινού τη χώρα δεν μπορεί να τους αθωώσει επειδή έμειναν πιστοί στο αρχικό εγχείρημα και τις ιδεοληψίες τους, απέναντι στους απατεώνες οι οποίοι, την τελευταία στιγμή, ακολούθησαν τη φωνή των «συμμάχων» τους και εγκατέλειψαν ορφανό το κόμμα των αθεράπευτων ιδεοληπτικών. 

«Βλάπτουν και οι δύο την Συρία το ίδιο» 

Εξάλλου, και οι δύο πτέρυγες εξακολουθούν να διαβουκολούν τους Έλληνες, και ιδιαίτερα τους πλέον κατεστραμμένους από την κρίση. Η πρώτη, η συμπαιγνία Τσίπρα-Καμμένου, επιχειρεί να εξαπατήσει τους Έλληνες ότι, με κάποιο μαγικό τρόπο, δεν θα εφαρμόσει η ίδια αυτά που υπέγραψε, και η δεύτερη, η ομάδα των ιδεοληπτικών, τους εξαπατά ότι, με το «πέρασμα στη δραχμή», θα πάψουν να ισχύουν οι διεθνείς κανόνες και τα δάνεια, αποκρύβοντάς τους ότι, υπ’ αυτές τις συνθήκες, οι Έλληνες, και προφανώς οι φτωχότεροι ανάμεσά τους, θα χάσουν τουλάχιστον ακόμα 30% του εισοδήματός τους και θα μεταβληθούν κυριολεκτικά σε πολίτες μιας τριτοκοσμικής χώρας, ενώ, παράλληλα, θα παραδοθούν αναπόφευκτα, μετά το επαναστατικό ιντερλούδιο των Λαφαζάνη-Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην πλήρη διάκριση των φασιστών και των νεο-Οθωμανών που καραδοκούν.

Απατεώνες και ιδεοληπτικοί προκάλεσαν από κοινού ανεπανόρθωτες καταστροφές στη χώρα και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Επειδή, μάλιστα, είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος να κυριαρχήσει, για πολλά χρόνια, ως απάντηση στη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ, μια πλειοψηφική λογική απόλυτης υποταγής στα κελεύσματα του νεοφιλελευθερισμού και της γερμανικής Ευρώπης, ενώ, από την απέναντι πλευρά, η μόνη απάντηση θα συνεχίσει να είναι η κατεύθυνση προς την αντίθετη φορά της εθελοντικής καταστροφής –όπως ακριβώς διεγράφη στην αντιπαράθεση του δημοψηφίσματος ανάμεσα στους σπόνσορες του ΝΑΙ και τους σπόνσορες του ΟΧΙ–, είναι ανάγκη οι ελάχιστοι άνθρωποι που, στον χώρο της διανόησης και της πολιτικής, κρατούν ακόμα ανοιχτό το μυαλό και τα μάτια τους να τοποθετηθούν με τον πλέον απόλυτο και καθαρό τρόπο. 

Απατεώνες και ιδεοληπτικοί από κοινού συνήργησαν για να καταβαραθρώσουν τη χώρα και σήμερα δεν προτείνουν τίποτε άλλο παρά την εμμονή στην καταστροφή, συνεχίζοντας στην ίδια καταστροφική επιλογή του δημοψηφίσματος. Οι πρώτοι, και πλέον επικίνδυνοι πολιτικά, με τη στήριξη του εγχώριου και διεθνούς συστήματος χρησιμοποιούν το Όχι του δημοψηφίσματος που τους επέτρεψε να «τσιμεντώσουν το Ναι», που ακολούθησε, ώστε να προκαλέσουν εκλογές που αποκλειστικό στόχο έχουν την εξαπάτηση και τη διατήρηση της εξουσίας. Οι δεύτεροι, και πλέον επικίνδυνοι ιδεολογικά, θέλουν να συνεχίζουν στην ίδια καταστροφική γραμμή του δημοψηφίσματος, επιμένοντας να μεταβάλουν το δια της απάτης αποσπασθέν ΟΧΙ των Ελλήνων σε εφαλτήριο για την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας. Έτσι, δεσμεύουν τους πιο τίμιους, αγωνιστικούς και απελπισμένους ανθρώπους του αντιμνημονιακού χώρου και της χώρας σε μια νέα αδιέξοδη επιλογή που μετατρέπει τον πατριωτισμό σε αυτοκτονικό ιδεασμό.

Βλάπτουν λοιπόν και οι δυο τους τη Συρία το ίδιο. Γι’ αυτό και όσοι άνθρωποι διατηρούν ακόμα σώες και στοιχειωδώς πατριωτικές τις φρένες τους είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να αποκαλυφθεί και να γίνει συνείδηση στον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, πως το μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν βρίσκεται στις παλινωδίες και καταστροφές που επισώρευσαν στους επτά μήνες, με τη Ζωή, τον Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη, τον Καμμένο και προπαντός τον Τσίπρα· αυτές ήταν αναπόφευκτες από τη στιγμή που ανέβηκαν στην εξουσία. Το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας άρχισε από τότε που ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων, γύρω στο 40%, αποφάσισε να τους παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας στις 25 Ιανουαρίου 2015, μια ημερομηνία που θα μείνει εγγεγραμμένη με μελανά χρώματα στην ελληνική ιστορία. Τα όσα ακολούθησαν ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένα και δυστυχώς αναπόφευκτα. 

Το πρόβλημα έγκειται στην αρχική επιλογή 

Γι’ αυτό λοιπόν επιμένουμε τόσο επιτακτικά πως το ζήτημα βρίσκεται δυστυχώς στην άνοδό τους στην εξουσία και όποιος την αποδέχεται θα συνταχθεί αναπόφευκτα με το δίπολο της καταστροφής , είτε με τους απεχθέστερους «ρεαλιστές» απατεώνες είτε με τους ιδεολογικά πιο επικίνδυνους ιδεοληπτικούς! Πρέπει να απορρίψεις την αρχική επιλογή, όπως κάναμε εμείς, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν ήθελε εκλογές μέχρι τον Δεκέμβρη του 2014 για να μπορείς να χαράξεις έναν δρόμο πραγματικής διεξόδου και διάσωσης όσων πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι δυνατόν να διασωθούν –έστω και σήμερα. Γι’ αυτό και η λεγόμενη πατριωτική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΕ και οι συν αυτή, παλινωδούν και βρίσκονται μπροστά σε απόλυτο αδιέξοδο, διότι η αναγνώριση του αδιεξόδου των δύο προτεινόμενων οδών, του όψιμου μνημονιακού και του δραχμικού, προϋποθέτει την απόρριψη της αρχικής επιλογής –η οποία από την αρχή εμπεριείχε και τις δύο τυλιγμένες σε ένα πακέτο– και κατά συνέπεια επιβάλει την αυτοκριτική γι’ αυτήν ακριβώς την επιλογή. Και δυστυχώς δεν είναι ακόμα διατεθειμένοι να προβούν σε μια τέτοια ειλικρινή και απελευθερωτική αυτοκριτική.

Πολλοί συχνά νομίζουν πως επιμένουμε για μικροκομματικούς λόγους να επικρίνουμε όσους αρνούνται να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση ριζικής «αποσυριζοποίησης», ώστε να εμφανιστούμε εμείς του Άρδην ως οι μονοί «συνεπείς». Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Μας γεμίζει θλίψη και απογοήτευση το γεγονός ότι, για ένα διάστημα, μείναμε απολύτως μόνοι στον αντιμνημονιακό χώρο για να επικρίνουμε το θλιβερό ρεσάλτο των Συριζανέλ στην εξουσία. Μας γεμίζει θλίψη το γεγονός ότι ο Γιανναράς και ο Ζουράρης στηρίζουν τον Τσίπρα· μας γεμίζει θλίψη το γεγονός ότι οι περισσότεροι Κυπραίοι αντιανανικοί συντάχθηκαν τόσο εύκολα και ασύγγνωστα με ένα ψευδεπίγραφο ΟΧΙ που επιταχύνει την απομάκρυνση της Κύπρου από την Ελλάδα· μας προκαλεί απελπισία το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ορθόδοξου χώρου συντάχθηκε με τον Τσίπρα και τους ολετήρες της παράδοσής μας· μας θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι οι λεγόμενοι πατριώτες της Αριστεράς συμπλέουν με μια κυβέρνηση που διορίζει τη Σία Αναγνωστοπούλου για να χειρουργήσει την Κύπρο, καταστρέφει την εθνική κυριαρχία με τον τρόπο που χειρίζεται το μεταναστευτικό, και μας οδηγεί σε γεωπολιτική καταστροφή. 

Γιατί δεν συγκροτήθηκε ένας εναλλακτικός πολιτικός πόλος 

Τέλος, μας προκαλεί θλίψη αλλά και οργή το γεγονός ότι, επί επτά μήνες, εμείς οι πατριώτες και δημοκράτες αντιμνημονιακοί, αντί να προετοιμαζόμαστε για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου που θα ανοίξει επιτέλους τη μετα-μεταπολιτευτική περίοδο στη χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε ακόμα και στον περίγυρό μας για να αποδείξουμε τα αυτονόητα. Και μάλιστα πολλοί έχουν την αφέλεια ή το θράσος να μας εγκαλούν για την αδυναμία αυτού του χώρου, που αποτελεί έναν ιδεολογικό υδροκέφαλο με αδύναμα οργανωτικά ποδάρια, να παρέμβει στις εθνικές εκλογές. Και αυτό όταν οι ίδιοι, μετά την κωλοτούμπα του Τσίπρα, και αφού οδηγήθηκαν σε ένα φευδοαντιστασιακό κρεσέντο με το δημοψήφισμα, άρχισαν μόλις να κατανοούν την ευθυκρισία της καταιγιστικής κριτικής μας στο δίδυμο της συμφοράς. Δυστυχώς, τα δίδακτρα που πρέπει να πληρώσουν οι «πολιτικοποιημένοι» Έλληνες για να αποκτήσουν την ευθυκρισία των κοινών ανθρώπων είναι κυριολεκτικά υπέρογκα και δεν έχουν καθόλου, μα καθόλου εξοφληθεί.

Και το δυστύχημα είναι πως παραμένει ακόμα μεγάλο το χάσμα ανάμεσα στον καθημερινό απλό κόσμο, που θεωρεί αυτονόητα όσα λέμε για τους Συριζανέλ, και το πολιτικό προσωπικό του «αντιμνημονιακού χώρου» που, στη συντριπτική του πλειοψηφία, δεν βλέπει ακόμα ούτε την τύφλα του. Εμείς, αγαπητοί φίλοι, δεν θα ευτελιστούμε με ανέφικτες εκλογικές καθόδους της πλάκας, δίκην γκρουπούσκουλου, διότι σκοπεύουμε υψηλά, και ένα πολιτικό υποκείμενο αντάξιο των προσδοκιών μας θα μπορέσει να οικοδομηθεί όταν, επί τέλους, αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες απλοί άνθρωποι, που δείχνουν καθημερινά πως συμμερίζονται τα αυτονόητα τα οποία υπερασπίζουμε, θα αποφασίσουν να μπουν στο πολιτικό προσκήνιο και να σαρώσουν τους απατεώνες, τους ιδεοληπτικούς και τους διαταραγμένους, που λυμαίνονται τον δημόσιο χώρο και κατ’ εξοχήν τον χώρο της πολιτικής. Αγαπητοί συνέλληνες, όσο κάθεστε στον «καναπέ» σας, κάποιος ΓΑΠ, κάποιος Σαμαράς και, ακόμα χειρότερα, κάποιος Τσίπρας θα σας διαβουκολεί.

23 Αυγούστου του πυρίκαυστου έτους 2015 

ardin-rixi.gr
το είδαμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 



Share

4 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Τό ἄρθρον ὀρθῶς ἀσκεῖ δριμεῖαν κριτικήν κατά τῶν Τσιπρο-Καμμένων, ἀλλά σφάλλει εἰς τά ἑξῆς κρίσιμα ζητήματα. Πρῶτον, ἀναμασᾶ τήν ἐπιστημονικῶς ἐσφαλμένην ἄποψιν ὅτι ἡ ἐπιστροφή στήν δραχμή θά εἶναι δῆθεν καταστροφική. Ἐπιφανεῖς οἱκονομολόγοι τῆς Ἑλλάδος καί τοῦ ἐξωτερικοῦ, καθώς καί ὁ γράφων (πρῶτος ἀπ' ὅλους αὐτούς, τόν Ἰούνιον τοῦ 2010) ἰσχυρισθήκαμε μέ ἐπιστημονικά ἐπιχειρήματα (καί ὄχι μέ προπαγανδιστικές φλυαρίες, ὅπως κάμνει πληθωρικῶς ἡ ἄλλη πλευρά) ὅτι ἡ ἔξοδος ἀπό τό Εὐρώ εἶναι ἐκ τῶν ὧν οὐκ ἄνευ, δηλαδή ἀναγκαία συνθήκη (ὄχι ὅμως καί ἱκανή), προκειμένου νά σωθῇ ἡ χώρα. Δεύτερον, τό Δημοψήφισμα ἦτο μέν φιάσκο καί ἔγινε μέ δολιότητα γιά νά προκριθῇ δημοκρατικῶς τό "ΝΑΙ," ἀλλά τό "ΟΧΙ" πού ἔβγαλε εἶναι ἱστορικῆς σημασίας καί καταδικάζει εἰς Ἐσχάτην Προδοσίαν τούς Τσιπροκαμμένους πού τό ἐποδοπάτησαν. Τέλος, παρά τήν καταστροφικήν ἰδεοληψίαν (περί λαθρομεταναστῶν, περί ὁμοφυλοφίλων, περί ἰσλαμικοῦ τεμένους κ.λπ.) τῶν Λαφαζάνη καί Κωνσταντοπούλου, καί τήν συνενοχήν των εἰς τήν καταστροφήν πού προεκλήθη εἰς τήν χώραν κατά τήν περίοδον 25-1-2015/12-7-2015, ἐν τούτοις, εἶναι ἄδικον νά μήν ἀναφέρουμε κἄν τήν μεγάλην συνεισφοράν τῆς Κας Κωνσταντοπούλου με τήν σύστασιν καί λειτουργίαν τῶν Ἐπιτροπῶν Ἀλήθειας γιά τό Χρέος καί τίς Γερμανικές 'Υποχρεώσεις ἔναντι τῆς Ἑλλάδος. Μάλιστα, ἡ πρώτη κατέληξε καί σέ πόρισμα, τό ὁποῖον, ἄν ἡ Ἑλλάς ἐκυβερνᾶτο ἀπό Ἕλληνες καί ὄχι ἀπό βρωμο-προδότες, θά μποροῦσε ν' ἀπαλλάξῃ τήν Ἑλλάδα ἀπό τόν θανάσιμον βρόγχον τοῦ χρέους εἰς τά διεθνῆ δικαστήρια. Γιατί, κ. Καραμπελιᾶ, παραθεωρήσατε τό σημαντικόν ἔργον τῶν δύο αὐτῶν Ἐπιτροπῶν;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε Δημητρη το σχολιο σου ειναι ευστοχότατο.
Νομιζω οτι θετεις το θεμα με απολυτη ακριβεια για τις ιδεοληψίες που μια ζωη κατατρεχουν την αριστερα γενικως...
Εχεις απολυτο δίκαιο για την δραχμη και για τα φουμαρα καταστροφης που διαρκως μας πλασαρουν...
Επίσης με εκνευριζει ιδιατερως όταν οι οπαδοι του ευρω αποφευγουν να δουνε τις ευθυνες του γερμανικου ουσιαστικα νομισματος που η Γερμανία επέβαλλε και χρησιμοποιεί σαν οπλο... αφού πρωτιστως το δυναμωσε το διαφημισε και κατοπιν περιμενε τα κορόιδα να το δεχτουν και να ανοιξουν τον λάκκο τους....

Η προδοσια του δημοψηφισματος φανηκε απο την πρωτη στιγμη...
Προσωπικα πιστευω απολυτα το συνομωσιολογικο παρασκηνιο που μεταφερθηκε για την βραδια του δημοψηφίσματος ότι ο Τσιπρας απο το άγχος του παθαινε νευρολογικες κρίσης πανικου...
Η μετεπειτα συμπεριφορά του το αποδεικνυει διχως άλλο οτι ζουσε μεσα στην αγωνία ελπίζωντας να βγει το ΝΑΙ και να απαλλαξει τον Τσιπρα απο τις ευθυνες του...

Οσο για την Ζωη εδω εχουμε πραγματικα μια περίεργη προσωπικοτητα που αν ανηκε στην πατριωτικη παραυαξη με τις αρετες αυτές που εχει και την δυναμικοτητα θα μπορουσε να είναι μια αληθινη πανισχυρη ηγετιδα....
Το εργο της με τις 2 επιτροπες θα μεινει στην ιστορια κι ελπιζω στο μελλον καποιοι πατριωτες να το αξιοποιησουν υπερ της πατριδας μας.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἀγαπητέ μου Θᾶνε, χαίρομαι πολύ πού οἱ ἀπόψεις μας στά θέματα πού θίγονται σ' αὐτό τό ἄρθρον συμπίπτουν ἀπολύτως. Σ' εὐχαριστῶ πολύ πού μπαίνεις στόν κόπο νά σχολιάζῃς τά σχόλιά μου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δεν ειναι κοπος αγαπητε Δημητρη.
Επειδη ξερεις σαν συχνος σχολιαστης ότι δεν απανταω όλα τα μηνυματα...
Απανταω λοιπον όσα έχω να πω κατι κι όχι για να λεμε ευχολογια.
Σε παρακαλω να μην το βλεπεις σαν υποχρεωση μου....
Το κανω με την καρδια μου και με την θεληση μου οσες φορες επιθυμω να απαντω.

Φυσικα συνηθως επειδη τα δικα σου σχολια είναι εξαιρετικα και εκφραζουν τοσες σκεψεις που στην κυριολεξια τα θεωρω σαν κοσμημα και συμπλήρωμα των αναρτησεων μας μου δινουν παντα μια ωθηση να συμμετασχω στην σκεψη σου.

Σε ευχαριστω πολυ που μας παρακολουθείς και μας διαβαζεις.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.