28 Αυγούστου 2015

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ: «χωρισμένο» αλλά… Δυνατό!... Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

(Το άρθρο που ακολουθεί είχε δημοσιευθεί στα Blogs στις 13 & 14/Φεβρουαρίου/2014. Μελετώντας ποιοι έφυγαν και ποιοι, τελικά, μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και διαβάζοντας τη σύνθεση της υπηρεσιακής Κυβέρνησης (που αποτελείται από στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) ενώ οδεύουμε προς τις απρόσμενες Εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου κρίνω ότι έγινε πάλι… επίκαιρο! Θα προσθέσω μόνο έναν διαφωτιστικά επίκαιρο υπότιτλο: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ: ‘χωρισμένο’ αλλά…Δυνατό!...» 
(Με τον κ Τσίπρα ως καινούργιο Αρχηγό) ΕΔΩ******************************** 

Περιμένω τις αυθόρμητες αντιδράσεις, τις περισσότερες καλοπροαίρετες και μερικές γεμάτες με κακεντρέχεια, στον τίτλο της σημερινής μου ανάρτησης στα αγαπημένα μου blogs. 

Δεν θα τις παρεξηγήσω, όποιο και εάν συμβαίνει να είναι το αιτιολογικό τους υπόβαθρο, που πιστεύω ότι συνοψίζεται στην παρακάτω πρόταση:

«Τα έπαιξε ο Πιπερόπουλος, ξέχασε φαίνεται ότι το ιστορικό σύνθημα έλεγε ‘Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!’ και όχι ‘χωρισμένο’…» 

Τουναντίον φίλες και φίλοι καλοπροαίρετοι και μη, δεν το ξέχασα το γνωστό σύνθημα ούτε επιθυμώ να το παραποιήσω, αλλά ειλικρινά θέλω να τονίσω την πραγματικότητα όπως, όχι μόνο εγώ αλλά αμέτρητοι Έλληνες, Ελληνίδες και νεολαίοι που δεν φορούν κομματικά γυαλιά, την βλέπουν…

Μπορεί το κραταιό ΠΑΣΟΚ που Κυβέρνησε την Ελλάδα για περισσότερα χρόνια από όσα η Νέα Δημοκρατία να έχει διασπασθεί, να είναι σήμερα ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ αλλά σε τελική ανάλυση, ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, ακόμη και «χωρισμένο» είναι ΕΔΩ ως «ρυθμιστής» στο πολιτικό μας σκηνικό!... 

Επειδή ξεχνάμε πολύ εύκολα θα σας θυμίσω κάποια σημαντικά για τη σημερινή μου άποψη γεγονότα:

Τις εκλογές του 2009 τις κέρδισε το ΠΑΣΟΚ υπό τον κ Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου συντρίβοντας, κυριολεκτικά, τη ΝΔ του κ Κώστα Καραμανλή με διαφορά σχεδόν 11% που θύμιζε εκλογές του 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Ανδρέα Παπανδρέου είχε πάρει 48% ενώ η ΝΔ με Πρόεδρο τον Γεώργιο Ράλλη έπεσε στο 36%.

Το 1981 το σύνθημα ήταν η ΑΛΛΑΓΗ που χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να υποστεί τη φυσική φθορά, ενώ το 2009 το σύνθημα ήταν το ιστορικά-ανιστόρητο πλέον «Λεφτά…υπάρχουν!» που κατέρρευσε σε μερικούς μήνες.

Τον Νοέμβριο του 2011 ο κ Παπανδρέου, ουσιαστικά, επέβαλε στη ΝΔ τον κ Λουκά Παπαδήμο, στις απαιτήσεις του οποίου για αποφυγή δέσμευσης χρονικού ορίου προκήρυξης εκλογών η «Νέα» ΝΔ του κ Σαμαρά που είχε αρχικά αντιταχθεί, τελικά συμφώνησε…

Είχαμε τις διπλές εκλογές τον Μάιο και Ιούνιο του 2012 και έκτοτε την κυανοπράσινη Συγκυβέρνηση των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου, και σε Κομματικό επίπεδο «Νέας» Ν.Δ. και «υπολοίπου» ΠΑΣΟΚ…

Παρακολουθούμε όλοι, αλλά όχι με κομμένη την ανάσα, τα όσα διαδραματίζονται στις επιλογές υποψηφίων για θέσεις Αυτοδιοίκησης και για τις Ευρωεκλογές στις οποίες «μπαίνει χέρι» με εισαγωγή του θεσμού του «σταυρού προτίμησης» και τη σύνδεσή τους με προβλήματα εντοπιότητας και δεύτερης Κυριακής…

Για τις ΕΘΝΙΚΕΣ δεν γίνεται ακόμη λόγος καθώς εξελίσσεται αυτό το πολύ περίεργο σενάριο για «πρωτογενές πλεόνασμα» και για πιθανότητες διανομής του σε «αδικημένους» Έλληνες πολίτες ειδικών μισθολογίων που έζησαν και ζούνε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Δηλαδή μη ξαφνιαστείτε εάν πάρουμε και λίγο «παραδάκι» σε στυλ «μπόνους» παραμονές των εκλογών. 

Τους συνειρμούς τους αφήνω σε σας αλλά θυμίζω ξανά τον τίτλο  μου:
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ: «χωρισμένο» αλλά… ΔΥΝΑΤΟ!...

Παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη τα τεκταινόμενα με διπλές υποψηφιότητες στην Αθήνα και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που επιβαρύνουν την εξασθενημένη στο εκλογικό σώμα θέση της «Νέας» ΝΔ και τις διαμάχες για τις Περιφέρειες της Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας που δυσκολεύουν τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ που καλπάζει σε ποσοστά!..

ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ το ΠΑΣΟΚ στο κομμάτι που ελέγχει, μάλλον με πολύ άνεση, ο κ Βενιζέλος χωρίς την στήριξη του οποίου ο κ Σαμαράς θα καταρρεύσει εν ριπή οφθαλμού από τον Πρωθυπουργικό θώκο που τον μοιράζεται μαζί του…

ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ αλλά…ΔΥΝΑΤΟ το μικρό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ του κ Βενιζέλου ουσιαστικά αποτελεί «ελεγκτή και ρυθμιστή» της κυανοπράσινης Συν-Κυβέρνησης… 

ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ αλλά…ΔΥΝΑΤΟ το μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ του κ Τσίπρα (προγενέστερα του 3,5 - 5%) τη δυνατότητα με ποσοστά της τάξης του 22-28% να προσβλέπει σε πρωτιά στις επικείμενες εκλογές για την Ευρωβουλή, σημαντικά αποτελέσματα στην Αυτοδιοίκηση και μετά στον σχηματισμό Κυβέρνησης με τις επόμενες Εθνικές Εκλογές… 

Ζητώ από τους αυθόρμητα καλοπροαίρετους, αλλά και κάποιους ίσως κακοπροαίρετους αναγνώστες να παραδεχτούν ότι, μας αρέσει δεν μας αρέσει, σε αντικειμενική αξιολόγηση της πολιτικής μας πραγματικότητας:

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι εδώ: «χωρισμένο» αλλά…ΔΥΝΑΤΟ!.. 
(και όπως φαίνεται πλέον  – ΜΕ ΤΟΝ κ ΤΣΙΠΡΑ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.