31 Ιουλίου 2015

Μήπως το ΔΝΤ ¨προαναγγέλλει¨ εκλογές;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από http://www.iefimerida.gr/ 

Όλα έγιναν μέσα σε μια ημέρα. Γεγονότα να θέλεις σε λίγο που να μην τα προλαβαίνουν τα ΜΜΕ. Γεγονότα που σκιαγραφούν τον πιο μαύρο Αύγουστο της Μεταπολίτευσης , αν εξαιρέσουμε τον πρώτο Αύγουστο της Μεταπολίτευσης που ταυτίσθηκε με την αποκορύφωση της Κυπριακής Τραγωδίας το 74. 

Το γεωπολιτικό- γεωοικονομικό παιχνίδι τώρα παίζεται ανάμεσα στους συμμάχους μας με δέλεαρ το ¨χρυσόμαλλο ενεργειακό Δέρας¨της Ελλάδος. Κάποιοι τεντώνουν τα πράγματα και ίσως μας κάνουν τελικά καλό γιατί τα σχέδια που εκπόνησαν εν κρυπτώ για την Ελλάδα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν λόγω της απληστίας των δανειστών μας. 

Ο καθένας θέλει να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας και στο τέλος θα δαγκώσουν μόνο την λαμαρίνα από το ταψί. 

Τα μηνύματα από τους έξω. 

¨Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκάλυψε τις έντονες αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. 

Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη εμπιστευτικό έγγραφο του ΔΝΤ. Σύμφωνα με αυτό το «αυστηρά εμπιστευτικό έγγραφο», το οποίο αναφέρεται στα αποτελέσματα της δίωρης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, το υψηλό χρέος της Ελλάδας και η φτωχή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δεν επιτρέπουν στο ΔΝΤ τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα βοήθειας¨. 30|07|2015 17:19 http://www.iefimerida.gr/ 

¨Η Ελλάδα έχει... τόνους χρέους, τους οποίους πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποπληρώσει» 

Παρά την πρόσκαιρη «ανάσα» που έλαβε η Ελλάδα, το πραγματικό δράμα της χώρας δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, επισημαίνει σε ανάλυσή του, το Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum). ¨ 

¨Τον μεγαλύτερο κίνδυνο bail - in αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ειδική έρευνα της επενδυτικής εταιρείας Gold Core.¨ 30/07/2015 www.bankingnews.gr/ 

Οι θεσμοί κατηγορούν τους Έλληνες για «παιχνιδάκια» ¨Η εφημερίδα Bild επικαλούμενη δηλώσεις αξιωματούχου του ESM κατηγορεί της Ελληνική πλευρά για παιχνιδάκια κατηγορώντας την ως υπεύθυνη για την μη πρόοδο των συζητήσεων με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, διότι αποκρύπτει σημαντικά στοιχεία.«Ξεκινά από το σημείο στο οποίο σταμάτησε με την Τρόικα: Η Ελληνική πλευρά παίζει παιχνίδια» αναφέρει αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM). Η Ελληνική Κυβέρνηση αρνείται να δώσει στους ελεγκτές των δανειστών συγκεκριμένα στοιχεία για τα έσοδα και τα έξοδα της κυβέρνησης τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι της Τρόικα δεν έχουν δικαίωμα να δουν αυτούς τους αριθμούς.¨ http://olympia.gr/ Posted by Cassandra στο Ιουλίου 30, 2015 

Τα μηνύματα από τους μέσα. 

"Ζούμε τις τελευταίες πράξεις ενός προαναγγελλόμενου τέλους του ΣΥΡΙΖΑ", είπε στην Κεντρική Επιτροπή η Ελένη Πορτάλιου. "Υποστήκαμε... μια οδυνηρή ήττα", είπε και προσέθεσε πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ούτε plan A σοβαρό. "Η στρατηγική των θεσμών είναι να μας εξοντώσουν και να μας οδηγήσουν σε grexit. Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι η συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί", είπε η κ. Πορτάλιου επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμαστεί και για το grexit και για την αδυναμία της να εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία... 
ΑΠΕ - ΜΠΕ http://nonews-news.blogspot.gr/30.7.15 

¨Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 30/07 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Σινέ Κεραμεικός (Κεραμεικού 61). Οι εργασίες ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβριο και εναλλακτικά δημοψήφισμα εσωκομματικό την Κυριακή 2 Αυγούστου.¨ 30|07|2015 17:22 http://www.iefimerida.gr/ 

Η πόρτα εξόδου λέγεται ΕΛΛΑΔΑ…η πόρτα εισόδου λέγεται πάλι ΕΛΛΑΔΑ…αυτή την φορά πίσω από την κερκόπορτα της πονεμένης Ρωμιοσύνης θα στέκει ο ΘΕΟΣ και θα τηράει τα ηθικά πτώματα. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.