28 Ιουλίου 2015

Μετάλλιο και (στο) Ρίο ο Γιαννιώτης.

Υπάρχουν άλλοι, υπάρχει και ο Σπύρος Γιαννιώτης! Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα open water στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Καζάν. Εξίσου σημαντικό για τον ίδιο είναι πως με την παρουσία του στην πρώτη 10άδα "καθάρισε" με την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αν όλα πάνε καλά θα συμμετάσχει για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γιαννιώτης δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του στο 10άρι για τρίτη συνεχόμενη φορά, ωστόσο έχει πλέον επτά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και το κυριότερο είναι πως ανεβαίνει στο βάθρο των διοργανώσεων του open water από το 2007 στη Μελβούρνη.

Ο 35χρονος Κερκυραίος που έχει κάνει μόλις έναν αγώνα φέτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 10χλμ. ανέβηκε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ακολούθησε συγκεκριμένη τακτική, εξασφάλισε τη θέση στην 10άδα και σιγά σιγά περνούσε έναν έναν τους μεγάλους αντιπάλους του στον ποταμό Καζάνκα.

Ανέβηκε δεύτερος πίσω από τον νικητή τελικά, τον δυνατό Αμερικανό Τζόρνταν Βιλιμόφσκι, τον κυνήγησε, αλλά δεν κατάφερε να τον προσπεράσει. Με ένα δυνατό φίνις ο πρωταθλητής Ευρώπης από την Ολλανδία, ο Φέρι Φέρτμαν συναγωνίστηκε τον Γιαννιώτη και τον πέρασε στον τερματισμό για να του πάρει το αργυρό μετάλλιο.

Η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά με ρεκόρ για τον Γιαννιώτη. Τον περασμένο Ιούνιο έγινε ο κολυμβητής με τις περισσότερες νίκες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης. Με δύο συμμετοχές σε τελικούς κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο μόνιμος πρωταγωνιστής στις πισίνες, στις θάλασσες, στις λίμνες και στα ποτάμια από το 1999, θα κολυμπήσει για το μεγάλο φινάλε μπροστά από την παραλία Κοπακαμπάνα το επόμενο καλοκαίρι.

Ο δεύτερος Έλληνας του αγώνα, ο Αντώνης Φωκαΐδης, κατέλαβε την 29η θέση. Τόσο ο Γιαννιώτης, όσο βέβαια ο Φωκαΐδης και η Κέλλυ Αραούζου προπονούνται με τον Νίκο Γέμελο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: 

"Είμαι ευτυχισμένος για την επιτυχία του Σπύρου. Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Σπύρος ως άνθρωπος και ως αθλητής και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω το Σπύρο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει τόσα χρόνια, την ΚΟΕ και τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, που ό,τι θέλουμε μας το δίνει, ενώ θέλω να ευχαριστήσω και την ΕΟΕ, που μέσω των χορηγών, μας στηρίζει. Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς να έχουμε μια πισίνα, όλες αυτές οι επιτυχίες. Κανείς δε πρέπει να λησμονεί, τέλος, ότι ο Σπύρος θα πάρει μέρος στην 5η Ολυμπιάδα της ζωής του. Είναι κάτι που έχουν καταφέρει ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Γιώργος Αφρουδάκης και τώρα ο Σπύρος Γιαννιώτης, με τον ίδιο προπονητή".

Η τριάδα Γιαννιώτης-Αραούζου-Φωκαΐδης θα αγωνιστεί στο ομαδικό, όπου και είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο πριν από δύο καλοκαίρια στη Βαρκελώνη. Ο Γιαννιώτης έχει δηλώσει συμμετοχή και στα 25χλμ. και σε παλαιότερη επικοινωνία με το Sport24.gr είχε πει πως θα το δοκιμάσει, αν έχει δυνάμεις. 

Η πρώτη 10άδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 

1. Τζόρνταν Βιλιμόφσκι (ΗΠΑ) 1:49.48.2
2. Φέρι Φέρτμαν (Ολλανδία) 1:50.00.3
3. Σπύρος Γιαννιώτης (Ελλάδα) 1:50.00.7
4. Σον Ράιαν (ΗΠΑ) 1:50.03.3
5. Τζακ Μπερνέλ (Μ.Βρετανία) 1:50.05.8
6. Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ (Γαλλία) 1:50:06.4
7. Σιμόνε Ρουφίνι (Ιταλία) 1:50.09.1
8. Ρίτσαρντ Γουέινμπεργκερ (Καναδάς) 1:50.19.9
9. Άκαν Ντο Κάρμο (Βραζιλία) 1:50.23.1
10. Φεντερίκο Βανέλι (Ιταλία) 1:50.23.1
--------
29. Αντώνης Φωκαΐδης (Ελλάδα) 1:51.27.3 

Τα παγκόσμια μετάλλια του Γιαννιώτη στο Open Water 

2007 Μελβούρνη Χάλκινο 5χλμ
2009 Ρώμη Αργυρό 5χλμ
2011 Σαγκάη Αργυρό 5χλμ
2011 Σαγκάη Χρυσό 10χλμ
2013 Βαρκελώνη Χρυσό 10χλμ
2013 Βαρκελώνη Αργυρό Ομαδικό
2015 Καζάν Χάλκινο 10χλμ

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.