2 Ιουλίου 2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για τον εκφοβισμό των πολιτών λόγω δημοψηφίσματος.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Απευθυνόμενη στην Πολιτική Ηγεσία, για διερεύνηση αρμοδίως της  νομιμότητας  ενεργειών εκφοβισμού των Πολιτών προς  επηρεασμό του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος

Ειδική κοινοποίηση: 
Εξοχότατο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας 

Κοινοποίηση: 
έντυπο, ηλεκτρ. τύπο, διαδικτυακές ιστοσελίδες κλπ. 

Αξιότιμοι κύριοι, 

Το ύψιστο δικαίωμα του ΄Ελληνα Πολίτη, να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του  για όσα τον αφορούν και επιπροσθέτως να υπογραμμίσει προς κάθε τρίτο, την διαχρονική απέχθεια και αποστασιοποίησή του, από κάθε μορφής αυτόβουλη υποδούλωση και την ιστορικά εκφρασμένη  φυσική του ροπή προς την Ελευθερία και την Δημοκρατία, έχει μπει στο στόχαστρο μιας ανελέητης πολεμικής, που στοχεύει μέσω της παραπληροφόρησης, της επιλεκτικής πληροφόρησης, της συνειδητής απόκρυψης  και της διασποράς φόβου και πανικού, να ακυρώσει το  δικαίωμα υποστέλλοντας την δυναμική του, με χρήση τεχνικών που ισχύουν για κοπάδια και όχι για Λαούς. 

Στο εγχείρημα κατ΄αρχήν της μη άσκησης  και στη συνέχεια της αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης, δεν δίστασαν κάποιοι ανεπίτρεπτα και πάντως αντισυνταγματικά, να επιχειρήσουν να εμπλέξουν και τον ανώτατο Πολιτειακό ΄Αρχοντα, που στάθηκε αγέρωχος στο ύψος των περιστάσεων, προσβάλλοντας με την συμπεριφορά τους και τον θεσμό αλλά και τον ίδιο ως άτομο και προσωπικότητα.

Συγκεκριμένα, πρώην αρχηγός κόμματος, εντός Βουλής, τον προέτρεψε στην ουσία, να μην επικυρώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα, πριν ακόμα αποφασιστεί το δημοφήφισμα και ενώ εξέθετε ανύπαρκτους λόγους αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας. 

Αρχηγός κόμματος στη συνέχεια, τον προέτρεψε να μην επικυρώσει την απόφαση της Βουλής και να μεσολαβήσει για την ματαίωση του δημοψηφίσματος. 

Δυό  δήμαρχοι, των μεγαλυτέρων δήμων της χώρας (μεταξύ των οποίων και δήμαρχος που υπηρέτησε και ως συνήγορος του Πολίτη και θα έπρεπε να γνώριζε ότι το Δημοψήφισμα αποτελεί δικαίωμα των Πολιτών), χωρίς προφανώς δικαιοδοσία από τους Δημότες τους (οι δημότες δεν εκλέγουν δήμαρχο, με εξουσιοδότηση να κάνει χρήση του δημαρχιακού του αξιώματος, αφήνοντας να διαφανεί ότι τους εκφράζει και ως Πολίτες),  τον επισκέφθηκαν «για να ακούσουν τις δικές του σκέψεις» για όσα του ανέφεραν, αλλά όταν εξήλθαν  του Προεδρικού Μεγάρου, αναφέρθηκαν στις δικές τους απόψεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τις ενστερνίζεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ο ένας δήμαρχος μιλώντας (και αναπαραγόμενος εφεξής από συγκεκριμένα ΜΜΕ), ισχυρίστηκε ότι άλλο είναι στην ουσία το ερώτημα του δημοψηφίσματος (συντονιζόμενος και με τον κ. Γιούγκερ), και άρα κατ΄αυτόν η Βουλή αποφάσισε κάτι άλλο, αλλά επειδή ως φαίνεται  μας ντράπηκε ή μας φοβήθηκε, δεν μας το είπε και το είπε σ΄αυτόν για να μας το μεταφέρει(!!!), ενώ δεν παρέλειψε να προτείνει, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να αναλάβει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πρωτοβουλία προς πάσα κατεύθυνση» (αρκεί δηλαδή να μην εκφρασθεί ο Λαός), ενώ χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως «ντροπή για το δημοκρατικό Πολίτευμα». 

Ο έτερος δήμαρχος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, απεφάνθη ότι τα δημοψηφίσματα… φέρνουν διχασμό. Δηλαδή έχουμε ένα Σύνταγμα που καλλιεργεί τον διχασμό  και ευτυχώς που το ανακάλυψε  ο συγκεκριμένος και μας διαφώτισε.

Πλην των εγχωρίων επίδοξων διαφωτιστών μας βεβαίως, υποστήκαμε και τις νουθεσίες …. μέσω διαγγέλματος (που το εμφάνισε ως ενημέρωση του Τύπου) και του κ. Γιούγκερ, ο οποίος ΤΟΛΜΗΣΕ, να  προτρέψει, Λαό ελεύθερης και ανεξάρτητης χώρας, να ψηφίσει κατά την δική του βούληση, επιδιδόμενος και σε εκφοβισμό και απειλές, για τα αποτελέσματα της μη συμμόρφωσής μας.

Ως ΄Ελληνες δε Πολίτες, έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε, ποιο από τα κόμματα της Βουλής, μέσω των Προέδρων ή βουλευτών του, διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση αυτή και αν όχι, γιατί ουδείς εξ αυτών, υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία των Πολιτών στην έκφραση της βούλησής τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα; 

΄Όταν μιλάμε για ισάξια μέλη στην Ε.Ε., αυτό εννοούμε; Να μας λένε οι άλλοι πως θα συμπεριφερθούμε ή να μας κλείνουν για αντίποινα τις Τράπεζες, εκμεταλλευόμενοι το κοινό μας νόμισμα, για να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε υπό κηδεμονία και ότι   ΜΟΝΗ επιλογή έχουμε να αναπαράγουμε ως όχλος, την εντολή  του αυτόκλητου κηδεμόνα μας; (κηδεμόνα έχουν οι ανήλικοι και οι υστερούντες νοητικά)

Όμως η σπουδή του κ. Γιούγκερ και εν γένει των δανειστών να μας νουθετήσουν, κατά συνταύτιση με τους εγχώριους μνημονιακούς, θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, σε σχέση με το  ποιο ιδιαίτερο συμφέρον υπηρετεί. Διότι γεγονός είναι ότι ένα αποτέλεσμα με υπερίσχυση του «ναι», νομιμοποιεί αυτόματα και τα μνημόνια του παρελθόντος και όλες τις προκύψασες αντισυνταγματικές πράξεις, και επί πλέον  καθιστά  ανενεργά  τα πορίσματα των Επιτροπών Αλήθειας και Μνημονίων. ΄Ετσι, ούτε το χρέος θα μπορούμε να καταγγείλουμε ως μη νόμιμο, μη βιώσιμο και απεχθές, με στόχο την διαγραφή του, ούτε βεβαίως  θα υπάρξει έλεγχος, πολλώ μάλλον τιμωρία, για όσους μας ενέπλεξαν με συνείδηση σε μία τέτοια κατάσταση και σήμερα μας λένε και τι να κάνουμε ….για να σωθούμε.

Το βέβαιο πάντως είναι, ότι δεν θα επιδίδονταν σε έναν συντονισμένο αγώνα τρομοκράτησής μας, εάν δεν ήσαν σίγουροι ότι οι ΄Ελληνες, δεν σκύβουν το κεφάλι και μάλιστα κατόπιν εντολών.

Με τιμή 

Ευγενία Γ. Κουτσουλιέρη
Συγγραφέας (6945307515)
Νικόλαος Γ. Κουτσουλιέρης
τ. Μέλος ΕΤΕΠ Ε.Μ.Πολυτεχνείου
τ. Πρόεδρος Συλλόγου «Το Δίκαιο του Παιδιού»
(6972474304)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.