2 Ιουλίου 2015

Έχουμε ΑΓΙΟ ¨ευρωσκεπτικιστή¨ στον ΟΥΡΑΝΟ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Σε λίγες μέρες που θα γιορτάσουμε πανηγυρικά την πρώτη επέτειο μνήμης  μετά την Αγιοκατάταξη  του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη,
Κλήρος και Λαός να αναλογιστούμε τα λόγια που ειπώθηκαν από τον Άγιο μας για τις προοπτικές της χώρας μας μέσα στην τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ.

Τόσα πράγματα μας εξέθεσε ο ΟΣΙΟΣ της Ρωμιοσύνης  που θα πρέπει οι ανώτεροι εκκλησιαστικοί ταγοί μας να τα λάβουν υπ όψη τους διότι ο Λαός τα σχετικά ειπωθέντα τα βιώνει εδώ και καιρό στο πετσί του.

*O Άγιος Παΐσιος είχε πει: «θα αλλάξουν πολλά τότε στην Ευρώπη και δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα..»

¨..Σχεδόν πάντα οι συζητήσεις κατέληγαν στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σχετικά με τα εθνικά ζητήματα και την τότε ΕΟΚ και πάντα κάποιοι θα βρίσκονταν να τον ρωτήσουν γι’αυτά τα θέματα. Σε μια από τις επισκέψεις μου συμμετείχα σε μια ομάδα από φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Όταν καθίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες, οι καθηγητές ρωτούσαν τον Γέροντα πως βλέπει το μέλλον της ΕΟΚ. 

Μερικοί από τους καθηγητές του έλεγαν ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες. Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια όπως αυτή των ΗΠΑ.

Αφού τους άκουσε ο Π.Παΐσιος απάντησε ότι: δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα. Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα. Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων. https://simeiakairwn.wordpress.com/*του Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Μακρίδη: «Πατήρ Παΐσιος – Μνήμες» 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015.

Και τώρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του…
Γιατί  δεν κάνατε ένα Δημοψήφισμα μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας για να ρωτήσετε  τον Ελληνικό Λαό αν ¨γουστάρει ¨ την διαφορετικότητα για αυτόν και τα παιδία του;

Γιατί  δεν κάνατε το ίδιο για να ρωτήσετε τον μνημονιακό Έλληνα αν επιθυμεί να βλέπει τον δυστυχισμένο μετανάστη σαν Ιθαγενή Έλληνα;

Ήρθε λοιπόν η ώρα που ενεργοποιήθηκαν οι πνευματικοί νόμοι  του Ουρανού και τώρα μπλέξαμε άσχημα και ο κοσμάκης αναρωτιέται τι να ψηφίσει την Σκύλλα ή την Χάρυβδη;
Αυτό φαίνεται και από τα δημοσιεύματα…

Σε περίπτωση που επικρατήσει το ΝΑΙ για αυτούς που νοιάζονται για την Ευρώπη. 

¨Πέρα από την πολιτική αναταραχή, το «Ναι» θα έχει κα άλλες απρόβλεπτες συνέπειες.

Το «ΝΑΙ» των Ελλήνων στο δημοψήφισμα δεν εγγυάται, ούτε το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως ούτε και το τέλος της κρίσης, υποστηρίζει ο αναλυτής της Capital Economics, Jonathan Loynes.

Ειδικότερα, εκτιμά πως είναι λάθος η εν λόγω πεποίθηση, καθώς το ενδεχόμενο «Ναι» του ελληνικού λαού στην πρόταση των πιστωτών θα επιφέρει πέρα από πολιτική αναταραχή και άλλες απρόβλεπτες συνέπειες.

Αναλυτικότερα, ο Loynes θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο οι πιστωτές να θελήσουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα, επειδή δεν δέχτηκε τις προτάσεις τους εξαρχής.

Η τιμωρία θα μπορούσε να πάρει την μορφή της απόσυρσης των όποιων συμβιβασμών είχαν κάνει οι πιστωτές, με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν εκ νέου σε αδιέξοδο.¨ 
www.bankingnews.gr01/07/2015 - 12:28

Τι  σημαίνει το  ΟΧΙ και το ΝΑΙ ; από το άρθρο  ΄Συνέλληνες ψηλά το κεφάλι…¨ 

¨Οι τράπεζες θα αργήσουν να ανοίξουν ξανά. Η επάνοδος μιας ομαλοποίησης θα πάρει τουλάχιστον μήνες και η πλήρης ομαλοποίηση χρόνια.  Όσοι εγγυώνται καταθέσεις ή είναι ψεύτες ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Οι τράπεζες χρωστάνε 125 δισ. στον ELA, όση είναι και η λογιστική απεικόνιση των καταθέσεων. Συν "κόκκινα" δάνεια κλπ. Αυτό που έγινε στην Κύπρο νομίζω πως θα θυμίζει παιδική εκδρομή..¨ 

¨Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής οι εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες λίγο έως καθόλου μπορούν να αλλάξουν.¨ 

Αν υποθέσουμε πως επικρατήσει το ΟΧΙ. Ο κύριος Τσίπρας ίσως έχει τη ψευδαίσθηση πως αυτός θα παίξει κάποιο ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Κατά την γνώμη μου είναι απίθανο να συμβεί αυτό... Ούτε μια στο εκατομμύριο να κάνουν βήμα πίσω.

Υπάρχουν οι εξής επιλογές είτε να υποχωρήσει, είτε να παραιτηθεί, είτε να σχεδιάσει τη μετάβαση στη δραχμή.

Παρόλα αυτά επειδή η ιστορία είναι κυρίως μια σειρά από ατυχήματα, οι πιθανότητες ενός Grexit είναι κοντά στο 50%.

Αν επικρατήσει το ΝΑΙ

Και στην περίπτωση αυτή οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και άδειες. Οι μισθοί δεν θα καταβληθούν κλπ κλπ. Θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις κατά μερικές μέρες νωρίτερα. 

Στο σενάριο αυτό οι πιθανότητες Grexit είναι κάτω από το 50%. 
Κώστας Στούπας 

kostas.stoupas@capital.gr  ¨Συνέλληνες ψηλά το κεφάλι…¨

Να γιατί ο Άγιος Γέροντας του Έθνους μας ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν χρόνια προέλεγε για αδιέξοδα που πρόκειται να βιώσουμε… 
Είτε γίνει το Δημοψήφισμα , είτε δεν γίνει , είτε ΝΑΙ, είτε ΟΧΙ … 

το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ δρομολογήθηκε … και εμείς ας κάνουμε το δημοκρατικό καθήκον μας όπως επιτάσσεται και άλλη φορά να προσέχουμε … 

Κάποιοι μας ετοιμάζουν ¨Μέρες Ἀλωσης ¨ για αυτό και ο ψυχοπονιάρης ΠΑΠΑΣ προσεύχεται για εμάς. 

«Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πρέπει να είναι υψίστης σημασίας σε κάθε απόφαση που θα προκύψει για την κρίση»

Να προσευχηθούν για την Ελλάδα και τους Έλληνες ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος από τους πιστούς, προκειμένου να αντεπεξέλθει σε μια "αισθητή ανθρώπινη και κοινωνική κρίση".http://www.bankingnews.gr/ 

Καταπονημένε Έλληνα και Ελληνίδα ψηλά το κεφάλι…
Αυτοί που απεργάσθηκαν μέχρι την σήμερον για εμάς  ¨Μέρες Άλωσης ¨ θα ζήσουν σε λίγο μαζί μας ¨ Μέρες Λάμψης¨ για το Ελληνικό Έθνος.

ΗΓΓΙΚΕΝ η ώρα τώρα που μας έχουν οι τοκογλύφοι των Εθνών χαμαί κάτω με το κεφάλι να ζήσουν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της ζωής τους.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.