3 Ιουλίου 2015

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε…

Του Παναγιώτη Τσολάκη 

Γύπες πάνω από τη χώρα μου, ακονίζουν τα ράμφη τους, για να ξεσχίσουν την σάρκα της. Είναι οι ίδιοι γύπες παρελθόντων καιρών και χρόνων.

Τη χώρα μου, που  γέννησε ανθρώπους που πρώτοι μίλησαν για πνευματικές αξίες, για ιδεώδη και ιδανικά, για δημοκρατία, για  κοινωνική δικαιοσύνη. Στην χώρα μου που από αρχαιοτάτων χρόνων, ο άνθρωπος έστεκε όρθιος ακόμα και απέναντι στους θεούς του. Δεν γονάτιζε γιατί θεωρούσε πως… η «δουλοπρέπεια» προσβάλει και εκείνον που το πράττει κι εκείνον που το αποδέχεται!

Τη χώρα μου που γέννησε ανθρώπους επαναστάτες, που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία, για την τιμή της πατρίδας, για την τιμή της οικογένειας, για την τιμή του ανθρώπου.

Σκέπασαν τον ήλιο της χώρας μου, προκαλώντας σκοτεινιά, χτυπούν φτερά και ράμφη δημιουργώντας έτσι φόβο και πανικό, για να παραλύσει το κορμί και να μην αντισταθεί.

Γιατί ξέρουν καλά πως ή Ελλάδα όταν μάχεται, παλεύει για την δικαιοσύνη, την δημοκρατία, το φως και για την ίδια την ζωή. Παλεύει για την ανθρωπότητα, ενάντια στο σκότος, στο φόβο, στο αίμα. Παλεύει για πνευματικό πλούτο, αξιακό και όχι για πλούτο χρηματιστηριακό!

Το 1940 ήταν η Ελλάδα και πάλι που όρθωσε το κορμί της απέναντι στα «Πάντσερ» που επεδίωκαν και τότε μια ενωμένη Ευρώπη κάτω από την γερμανική μπότα, την ίδια ώρα που σχεδόν όλες οι χώρες είχαν δηλώσει υποταγή, όπως κάνουν τώρα οι υπουργοί οικονομικών και πρωθυπουργοί.

Και τότε μόνη ήταν και τώρα μόνη της είναι! Τη σημαία της όμως την κάνει σάρκα της, δεν την υποστέλλει. Ήταν ντροπή για κάθε Σπαρτιάτισσα μάνα ο γιος της να γίνει ρίψασπις. Κράτησε το φως της δημοκρατίας και της ελευθερίας αναμμένο. Έκανε κερί το κορμί της για να φωτίσει έστω αμυδρά την σκοτεινιά της Ευρώπης.

Σήμερα ενώθηκαν όλοι οι γύπες για να ξεσχίσουν την Ελλάδα για να μην διαταράξει την Ευρώπη των τραπεζιτών και τοκογλύφων.

Τι σχέση έχει η Ευρώπη των λαών, της δημοκρατίας, της ισοτιμίας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης των λαών της, που οραματίστηκαν κάποιοι κάποτε, με την σημερινή!

Δεν ξέρω αν τελικά γίνει το δημοψήφισμα, δεν ξέρω αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία.
Ένα πράγμα όμως το ξέρω σίγουρα. Αν οι γύπες φύγουν από τον ουρανό σημαίνει πως εξασφάλισαν την σάρκα και το αίμα που χρειάζονταν και θα τους το στέλνουν χωρίς καν να μπουν στην μάχη. Νικητές χωρίς μάχη και απώλειες.

 Όπως ακριβώς έστελναν οι Αθηναίοι κάθε χρόνο 7 νέους και 7 νέες, τροφή για τον Μινώταυρο ή όπως ο γύπας έτρωγε τα σωθικά του Προμηθέα.
Δεν τρέφω αυταπάτες. Δεν περιμένω κανέναν Ηρακλή να σκοτώσει τον γύπα ούτε κανέναν Θησέα να σκοτώσει τον Μινώταυρο.

Περιμένω όμως κάποιον Λεωνίδα μαζί με άλλους τριακόσιους να φυλάξουν Θερμοπύλες.
Περιμένω από τον Έλληνα να κρεμάσει επιτέλους όσους ανοίγουν την κερκόπορτα για να επέλθει η άλωση, όσους δείχνουν τα μυστικά περάσματα για να καταλυθούν οι Θερμοπύλες, όσους δείχνουν τα περάσματα να καταλυθεί το Σούλι!

Υ.Γ.1: Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα την απάντηση την δίνουν κορυφαίοι και βραβευμένοι οικονομολόγοι, οι οποίοι δεν στηρίζουν την Ελλάδα ως χώρα. Στηρίζουν αυτά που εκπέμπει η Ελλάδα ως ιστορία και παράδοση.

Joseph Stiglitz: «Η επίθεση της Ευρώπης στην ελληνική Δημοκρατία. Θα πρέπει να το κάνουμε απόλυτα σαφές: σχεδόν τίποτα από το τεράστιο ποσό που έχει χορηγηθεί ως δάνειο στην Ελλάδα δεν έχει φθάσει στην πραγματικότητα εκεί. Έχει διοχετευτεί στην πληρωμή των ιδιωτών πιστωτών – μεταξύ αυτών και των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Η Ελλάδα έχει εισπράξει ψίχουλα, αλλά έχει πληρώσει υψηλό τίμημα για να συντηρήσει το τραπεζικό σύστημα αυτών των χωρών… Η ψήφος στο «όχι» τουλάχιστον θα ανοίξει την πιθανότητα η Ελλάδα, με τη δυνατή δημοκρατική της παράδοση, να μπορέσει να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της.  Οι Ελληνες μπορούν να κερδίσουν ξανά την ευκαιρία να διαμορφώσουν ένα μέλλον, που παρότι μπορεί να μην χαρακτηρίζεται από την ευημερία του παρελθόντος, θα είναι πολύ πιο ελπιδοφόρο από ότι το εξωφρενικό βασανιστήριο του παρόντος.

Εγώ ξέρω τι θα ψήφιζα» !!!!!!!
Εκτός κι αν όλοι αυτοί που βάζουν την θηλιά στο λαιμό της πατρίδας και του λαού θεωρούνται φίλοι μας…..
Η Ελλάδα ποτέ δεν έδωσε σε εχθρό «γη και ύδωρ».

Υ.Γ.2: Κ. Παπακωνσταντίνου – πρώην υπουργέ των οικονομικών, με ένα γράμμα σας στους New York Times εκπλήσσεσθε που ο νομπελίστας Paul Krugman προτείνει όχι στο δημοψήφισμα, και υπογραμμίζετε ότι ένα πιθανό Grexit έχει ήδη συμβεί. Θα απαντήσετε σε ότι δήλωσε ο κ. Κουκουκόπουλος και υπάρχει σε χιλιάδες αναπαραγωγές στο διαδίκτυο ότι συμφωνήσατε η χώρα να χρεοκοπήσει το 2015. Ή σας συκοφαντεί ή απολογηθείτε από ποιόν πήρατε εντολή να συμφωνήσετε στην χρεωκοπία της χώρας μου. Άλλωστε και ο Τσοχατζόπουλος συμφωνεί μαζί σας στο ναι!!! Όλοι όσοι φέρετε την χώρα σε αυτήν την θέση, πολιτικοί, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και οι αυλικοί σας προτείνουν ναι, τυχαίο;

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.