Τελευταίες αναρτήσεις

22 Ιουλίου 2015

Οι επιπτώσεις από το λουκέτο στο Χρηματιστήριο.

Από την ημέρα που η κυβέρνηση επέβαλε τα capital controls και επιβλήθηκε η τραπεζική αργία το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει κλειστό. Από τις 29 Ιουνίου που έχει μπει λουκέτο το Χρηματιστήριο έχει δεχθεί δυνατό πλήγμα στην αξιοπιστία του, η οποία έχει χαθεί και, ήδη καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες η αγορά να ανοίξει την Πέμπτη, πριν συμπληρωθούν 20 μέρες.

Αν παρά τις προσπάθειες ξεπεράσει το όριο των 20 ημερών, τότε ελλοχεύουν περισσότεροι κίνδυνοι, με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης να το θέτουν σε καθεστώς αυτόνομης αγοράς (Standalone).

Ο αγγλικός οίκος αξιολόγησης FTSE ανακοίνωσε ότι, έως την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα αποφασίσει τις κινήσεις του, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών, μέσω των δεικτών FTSE, διατηρεί ακόμη την εγχώρια αγορά στις αναπτυγμένες αγορές.

Εκτός από τις αξιολογήσεις, η επιβολή των capital controls, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα για την επαναλειτουργία της αγοράς.

Ήδη με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο, απαγορεύτηκε η μεταφορά θεματοφυλακής στο εξωτερικό για τίτλους που αποκτήθηκαν (ή θα αποκτηθούν) μετά την έναρξη της τραπεζικής αργίας, όπως επίσης και για τίτλους που διαπραγματεύονται σε οργανωμένες αγορές (Χρηματιστήριο). Στην ΠΝΠ ορίζεται, επίσης, ότι δεν επιτρέπεται η μεταφορά κεφαλαίων από υφιστάμενους τραπεζικούς λογαριασμούς με σκοπό την απόκτηση χρηματοπιστωτικών μέσων.

Έτσι οι Έλληνες επενδυτές είναι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους ξένους. Για να μπουν μάλιστα οι Έλληνες επενδυτές στην αγορά θα πρέπει να φέρουν φρέσκα κεφάλαια και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά που έχουν ήδη. Δηλαδή αν ανοίξει το χρηματιστήριο με αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα οι Έλληνες δεν θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές με χρήματα από τις καταθέσεις τους.

Οι ξένοι όμως θα μπορούν, να πωλούν και να αγοράζουν μετοχές και να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στη φορολογική τους έδρα χωρίς κανέναν περιορισμό. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι θα μπορούν να κάνουν Έλληνες που μπαίνουν στο χρηματιστήριο μέσω ξένων χρηματιστηριακών. 

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr/
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.