4 Ιουλίου 2015

Το πνεύμα του 21 μέσα στις ψυχές του 2015;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Όταν παραμονές κρίσιμων επιλογών ακούς  τέτοια... 

¨Οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν πριν να υπάρξει συμφωνία - Αν δεν υπάρξει συμφωνία απλά δεν θα ανοίξουν.... 

Με εντολή SSM του μόνιμου εποπτικού μηχανισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών δεν θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, αναφέρει έγκυρη πηγή.  

«Έχει υπάρξει ρητή εντολή από τον SSM να μην ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία τελική και επίφαση ή πρόθεση συμφωνίας.¨ 
04/07/2015 - 00:19 http://www.bankingnews.gr/ 

Τότε σε πιάνει ένα πνεύμα, μα τι πνεύμα σκέτο ¨μπαρούτι και λαύρα¨ και αναθυμάσαι το ηρωικό 21  επιθυμώντας να είσαι ¨αρματολός και κλέφτης¨ για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία , το στράτευμα μας, τα κοινωφελή ιδρύματα και τόσα άλλα λειτουργικά και απαραίτητα για την στοιχειώδη επιβίωση μας.

Θυμάσαι  τότε την διπλή γιορτή και το ΧΑΙΡΕ 

¨Με τούτα τα εμπνευσμένα λόγια ο φλογερός ποιητής Βερίτης μιλάει για διπλή μνήμη, διπλή γιορτή, διπλή χαρά, διπλή λευτεριά. Εύστοχα γράφτηκε ότι δύο «χαίρε» αποτελούν το νόημα της μεγίστης ημέρας ¨του ξεσηκωμού¨ : το «Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία» και το «Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά».  

Το πρώτο προφέρεται από τα χείλη του Αγγέλου και ευαγγελίζεται τη Σάρκωση του Θείου Λόγου και τη Λύτρωση του ανθρωπίνου γένους από τα δεσμά της αμαρτίας, το δεύτερο προφέρεται από τα χείλη του ποιητή των Ελλήνων και ευαγγελίζεται τη Λύτρωση του Ελληνικού Γένους από τα δεσμά της δουλείας (Ι. Θεοδωρακόπουλου, “Το 21 και ο σύγχρονος Ελληνισμός”, Αθ. 1972, σελ. 29).¨ 

¨Είθε να κάνουμε λοιπόν βίωμά μας το πάντα επίκαιρο πνευματικό μήνυμα του 1821, που εκφράζεται ιδιαίτερα στην ελληνορθόδοξη παράδοση. Άλλωστε η λέξη Ελλάδα ετυμολογικά σημαίνει «πάμφωτη». Και είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας, και για να μας λούζει το φως της αναστάσεως, να είμαστε πάντοτε ενωμένοι και συνεργαζόμενοι, όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, μέσα στο φως της εθνικής μας παράδοσης. Για να επαληθεύονται οι εμπνευσμένοι στίχοι του εθνικού μας ποιητή Σολωμού, που τραγούδησε: 

«Λάμψιν έχεις όλη φλογώδη
χείλος, μέτωπ’ οφθαλμός
φως στο χέρι, φως στο πόδι
κι όλα γύρω σου είναι φως» 

:http://www.egolpion.com/1821_pnevma.el.aspx#ixzz3esDIbYcN 

Και μετά σε λίγο και από ιερή αγανάκτηση σε καταλαμβάνει το ¨πνεύμα¨ του Καραϊσκάκη 

¨Ὅταν ἡ Κυβέρνησις τὸν διώρισε γενικὸν διοικητὴν τῆς Στερεᾶς Ἑλλάδος, τὸν Ἰούλιον τοῦ 1826, καὶ ἦλθεν εἰς τὸ Ναύπλιον διὰ νὰ λάβῃ τὸν διορισμόν του, ὁ Ὑδραῖος Μπουντούρης τοῦ εἶπεν: 
—Ἕως τώρα, Καραϊσκάκη, δὲν ἔκαμες τὸ καθῆκόν σου πρὸς τὴν πατρίδα• ὁ Θεὸς νὰ σὲ φωτίση εἰς τὸ μέλλον.
Τότε Ρουμελιώτης ἀρχηγὸς ἀπήντησε μὲ εἰλικρίνειαν:
Δὲν τὸ ἀρνοῦμαι πὼς ὅταν θέλω γίνομαι ἄγγελος καὶ ὅταν θέλω διάβολος. Εἰς τὸ ἑξῆς ἀποφάσισα νὰ γίνω ἄγγελος.

Καὶ ἔγινεν, ἀληθινὰ ἄγγελος, καλὸς ἄγγελος τῆς πατρίδος. Αὐτὸς ἔδωκε ζωὴν εἰς τὴν ἀδυνατισμένην Ἐπανάστασιν καὶ κατεσύντριψε τοὺς Τούρκους εἰς τὴν Ἀράχοβαν, εἰς τὸ Δίστομον, εἰς τὸ Κερατσίνι. Τόσον φοβερὸν εἶχε γίνη τὸ ὄνομά του μεταξὺ τῶν ἐχθρῶν, ὥστε κατήντησε νὰ λέγουν ὡς παροιμίαν:
Τί φεύγεις σὰν νὰ σὲ κυνηγᾶ Καραϊσκάκης! 

Καὶ ὡμολογοῦσαν τὴν ἀξίαν του οἱ Τοῦρκοι: ¨  http://www.myriobiblos.gr/ 

Επειδή όμως στις χθεσινές συγκεντρώσεις μαζεύτηκαν πολλοί  με  τα ίδια βάσανα ένθεν και ένθεν καλόν θα ήταν να επικρατήσει αυτό το ειρηνικό  πνεύμα της ψυχικής συνδιαλλαγής. 

¨Πρόσεξε μήπως ψηφίζοντας «ναι» πεις «όχι» στους φίλους και τους δικούς σου ανθρώπους. Μα κι αν διαλέξεις να πεις «όχι» θέλει προσοχή ώστε να μην γίνει «ναι» στο μίσος και την διαίρεση. Ότι κι αν πράξουμε την Κυριακή ένα πράγμα να μην επιτρέψουμε, τον διχασμό και αλληλοσπαραγμό.Να μπορούμε την Κυριακή το βράδυ να γελάμε και να αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους μας. Γιατί κάλπες θα ξανασυναντήσουμε στο τσίρκο της πολιτικής, αγάπες, σχέσεις και φιλίες όμως δεν βρίσκεις κάθε μέρα……¨Xaralampos Libyos Papadopoulos 

Είναι ανάγκη να παραμείνουμε μονιασμένοι καθότι την μπόρα που έρχεται από την Εσπερία πρώτα και μετά από την Καθ ημάς Ανατολή θα την φάγωμεν  όλοι μας ανεξαρτήτως ότι και να ψηφίσουμε.  

Είμαστε η άθλια εφαρμογή σχεδιασμού μιας κορυφαίας γεωστρατηγικής επιλογής στο ανώτερο επίπεδο λήψης της για να τρέξουν όλα τα παγκόσμια γεγονότα που καθυστερούν εξ αιτίας μας. 

Στο τέλος  θα τρέξει το project του ΘΕΟΥ γιατί ο ανθρώπινος σκληρός δίσκος της τοκογλυφικής παράφρονης εκμετάλλευσης θα έχει ήδη καταστραφεί ανεπανόρθωτα. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.