25 Ιουνίου 2015

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα που έχει ΜΟΝΟ μια κι αυτή είναι ψόφια.

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Χτες τ’ απόγευμα οι δανειστές κατέθεσαν προς την ελληνική πλευρά νέα πρόταση, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ΔΝΤ ως προς τη φορολογική πολιτική και να περικόψει μισθούς και συντάξεις, αντί να αυξήσει τη φορολογία των επιχειρήσεων. Κι εδώ γεννιέται ένα ερώτημα. Ποιων αλήθεια επιχειρήσεων;

Επειδή έχουμε αγιοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα, όταν αναφέρουμε «επιχειρήσεις», για ποια αλήθεια επιχειρηματικότητα μιλάμε; Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εδώ και 5 χρόνια έχει οδηγηθεί στον όλεθρο, μέσω της τραπεζικής ασφυξίας και της πρωτοφανούς ύφεσης, η οποία προήλθε από τον υπερδανεισμό νοικοκυριών κι επιχειρήσεων και την κατακρήμνιση μισθών και συντάξεων…

Μιλάνε κάποιοι για καινοτομία και μια νέου τύπου επιχειρηματικότητα… Θεωρίες μπαρμπούτσαλες, πασπαλισμένες με Ποταμίσιες σοφιστείες, βγαλμένες από τα συρτάρια των χαλκείων της διαπλοκής… Να θυμίσω πως το 80% του ΕΣΠΑ πήγε σε τρεις μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι λόγω  της επιχειρηματικής δυναμικής που ανέπτυξαν, με τα θαλασσοδάνεια, τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα που τους δόθηκαν από το σάπιο πολιτικό σύστημα και τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ τους, καταφέρνουν να εξασφαλίζουν ακόμα και σήμερα χρηματοδότηση από τις ανακεφαλαιωμένες τράπεζες με χρήματα του ελληνικού λαού…

Όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα στις μέρες μας εννοούμε τους γνωστούς κρατικοδίαιτους, που δραστηριοποιούνται στα πέριξ του πολιτικού κατεστημένου. Που μπορούν ακόμα και σήμερα να παίρνουν δουλειές από το δημόσιο, το οποίο την ίδια στιγμή καθυβρίζουν για υδροκεφαλισμό.
Θέλει λοιπόν το ΔΝΤ αίμα… Κόψιμο μισθών και συντάξεων… ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του δημόσιου πλούτου… Και το μαύρο μέτωπο των Σαμαροβενιζέλων τις καρέκλες, για να συντηρήσουν και να συντηρηθούν από το οικονομικό μοντέλο που διέλυσε την Ελλάδα…

Θα μου πείτε, γιατί οι ξένοι να θέλουν να συνεχίσουν να δίνουν χρήματα σ’ ένα βαρέλι χωρίς πάτο; Διότι αυτοί που καθορίζουν τις τύχες των λαών, είναι το ίδιο κρατικοδίαιτοι με τους δικούς μας… Με ποιανού τα χρήματα νομίζετε οι Λαγκάρντ, Τόμσεν, Σόιμπλε και λοιποί χαρτογιακάδες περνούν ζωή χαρισάμενη; Με τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων ασφαλώς… Με τις δουλειές που παίρνουν οι εταιρείες που στηρίζουν τις καριέρες τους, από τα διάφορα κράτη του κόσμου…

Ας πάμε και στα μέτρα υπερφορολόγησης της κυβέρνησης… Μπορεί όντως οι προτάσεις της να ήταν επώδυνες σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, αλλά σαφώς πιο ήπιες για τα μικρομεσαία στρώματα σε σχέση με την λαίλαπα των Παπανδρέου-Σαμαρά-Βενιζέλου…

Η μεγάλη διαφορά στη φορολογία αφορά κέρδη άνω των 500 000 ευρώ!!! Δεν ξέρω αν έτυχε να το ακούσεις καλέ μου αναγνώστη, αλλά πριν από 2-3 μήνες αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο luxleaks και φανερώθηκε ο τρόπος που πολύ μεγάλες εταιρίες απέφευγαν την φορολόγηση συνάπτοντας ειδικές συμφωνίες με το Λουξεμβούργο που τότε είχε πρωθυπουργό τον Γιούνκερ. Έτσι αγαπητέ μου αναγνώστη αυτοί με τα μεγαλύτερα κέρδη φόρτωναν τα φορολογικά τους βάρη στους λαούς. Πριν από καμία δεκαριά μέρες κατατέθηκε νομοσχέδιο που ελέγχει τις «τριγωνικές» συναλλαγές - την πλέον διαδεδομένη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές για να πειράζουν τα λογιστικά τους. Αυτά δεν είναι Ελληνικά φαινόμενα. Είναι ο τρόπος που διεξάγεται το εμπόριο διεθνώς.

Καταλήγοντας θα πρέπει να σημειώσω, πως δεν φταίει κανείς άλλος εμείς φταίμε που είμαστε δειλός λαός και δεν τους στέλνουμε όλους στον διάολο! Βγήκε ο κυριούλης στο Σύνταγμα μ’ ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για να διαδηλώσει υπέρ της «Ευρώπης»… Αυτά ούτε στην «Ροδεσία» δεν γίνονται… (Ο νοών νοείτω) Αν σε προηγούμενους πολέμους -γιατί πόλεμο έχουμε και τώρα- όλοι ήταν δειλοί - ακόμα θα βρισκόμασταν υπό την κατοχή όσων μας έβαλαν χέρι όλ’ αυτά τα χρόνια. Αλλά εμείς προτιμάμε να είμαστε σε 2 στρατόπεδα αντί να ενωθούμε και να τους τσακίσουμε! Ως συνήθως… Καλά να πάθουμε λοιπόν, διότι θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, ακόμα κι αν αυτός έχει ΜΟΝΟ μια κι αυτή είναι ψόφια… Κι ας έχουμε εμείς ολόκληρο κοπάδι…

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.