28 Ιουνίου 2015

Εκπαιδευτικό διήμερο στα βουνά της Φλώρινας.

Στις 20 και 21 Ιουνίου διεξήχθη εκπαιδευτικό διήμερο με βασικό σκοπό την εξάσκηση στον χειρισμό φορητού οπλισμού. Παράλληλα επιδίωξη ήταν να συσφιχθούν οι σχέσεις μεταξύ των μελών των διαφόρων παραρτημάτων και να δοθεί η ευκαιρία σε μέλη της Λέσχης να γνωρίσουν την ορεινή Φλώρινα. Στο διήμερο συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Α.Ν.Φλώρινας, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Η προσέλευση στο χώρο διαμονής ολοκληρώθηκε στις 11:00 πμ του Σαββάτου. Η εκπαίδευση χωρίστηκε σε 5 διαφορετικά ΣΤΕΚ, καθένα με διαφορετικό χαρακτήρα και αντικείμενο. Σκοπός ήταν η βελτίωση σε θέματα χειρισμού φορητού οπλισμού που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο μαχητής. Η εκπαίδευση ξεκίνησε με θεωρία επί βασικών θεμάτων εξοπλισμού (Α,Β, Γ γραμμή), και τακτική κίνηση περιπόλου και στην συνέχεια προχώρησε στο πρακτικό.

ΣΤΕΚ 1: Τακτικές υποομάδων περιπόλου- απαγκίστρωση/ αντέφοδος- χρήση πρωτεύοντος και δευτερεύοντος οπλισμού.

Εδώ έγινε εκπαίδευση σε τακτικές απαγκίστρωσης/ αντεφόδου υποομάδων των 2 ατόμων. Εκτελέστηκαν διάφορα σενάρια και επισημάνθηκαν οι σωστοί τρόποι αντίδρασης σε κάθε περίπτωση. Στο 2ο σκέλος, κάθε άτομο μεμονωμένα υποβλήθηκε σε σενάρια αντίδρασης και αντιμετώπισης απειλής με χρήση πρωτεύοντος και δευτερεύοντος οπλισμού (τυφέκιο, πιστόλι- εμπλοκή τυφεκίου όποτε αδυναμία άμεσης χρήσης του, ακαριαία χρήση πιστολιού). 

ΣΤΕΚ 2: Ρίψη χειροβομβίδας εντός συγκεκριμένου κύκλου μετά από πέρασμα εμποδίων – Συνθήκες στρες μάχης.

Εδώ κάθε άτομο υποβλήθηκε μεμονωμένα στη ρίψη ομοιώματος χ/β και ρίψης αυτής υπό κατάσταση μερικής κούρασης εντός συγκεκριμένου κυκλικού πλαισίου αφού πρώτα έπρεπε να περάσει από ένα στίβο εμποδίων .Σκοπός ήταν να γίνει κατανοητή η χρήση χ/β υπό συνθήκες κούρασης και στρες μάχης. Καταμετρήθηκαν οι επιτυχείς προσπάθειες. 

ΣΤΕΚ 3: Ταχεία αντίδραση εναντίον στόχων σε δασώδες περιβάλλον.

Το κάθε άτομο μεμονωμένα υποβλήθηκε στην ταχεία αντίδραση εναντίον στόχων που ήταν διάσπαρτοι σε διαφορετικά ύψη και σημεία μέσα σε δασώδες περιβάλλον με χρήση όπλου τύπου airsoft. Κάποιοι από τους στόχους είχαν επισημανθεί με μικρή ταινία ασπροκόκκινου χρώματος, καθώς ήταν αδύνατον να διακριθούν στο περιβάλλον. Άλλοι ήταν κρυφοί και έπρεπε να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν αναλόγως. Σκοπός ήταν η εξοικείωση και η ταχεία αναγνώριση στόχων καθώς και η άμεση εμπλοκή τους. Έγινε χρονομέτρηση και καταμετρήθηκαν πόσοι στόχοι χτυπήθηκαν από τον καθένα. 

ΣΤΕΚ 4: Ρίψη χειροβομβίδων τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και σε κατάσταση στρες μάχης.

Εδώ εξετάστηκε η χρήση χ/β και ρίψης της εντός τετράγωνου πλαισίου (παράθυρο) από όρθια θέση και από σχετική απόσταση περίπου 5 μέτρων. Οι χ/β βρίσκονταν σε σημείο αρκετά μακριά του σημείου ρίψης, όπου ο εκπαιδευόμενος θα έπρεπε με ταχύ τρέξιμο να παραλάβει μια χ/β κάθε φορά και να την ρίξει μέσα στο πλαίσιο. Αν αποτύχανε, πήγαινε μάζευε την χ/β που είχε ρίξει. Αυτό γινόταν έως ότου την περνούσε εντός του πλαισίου. Μόνο τότε παραλάμβανε την επόμενη (συνολικά 5 χ/β) και προσπαθούσε να την περάσει εντός του πλαισίου. Η διαδικασία τερματιζόταν όταν ο εκπαιδευόμενος έβαζε και τις 5 χ/β μέσα στο πλαίσιο. Υπήρξε χρονομέτρηση της διαδικασίας για κάθε άτομο χωριστά. 

ΣΤΕΚ 5: Βολές από απόσταση μεμακρυσμένων στόχων με χρήση αεροβόλων όπλων- Τακτικές χρήσης πιστολιού από διάφορες θέσεις βάλλοντος. 

Σε αυτό το σημείο έγινε χρήση αεροβόλων όπλων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατά μεταλλικών στόχων που βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 45 μέτρων. Αριθμός βολών εκτελέστηκε τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και σε κατάσταση κούρασης υπό διάφορες θέσεις βάλλοντος. Καταμετρήθηκαν οι βολές σε κάθε περίπτωση. Ταυτόχρονα σε διπλανό χώρο πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με τη χρήση πιστολιού τύπου airsoft υπό διάφορες θέσεις βάλλοντος εναντίον ποικίλων στόχων. 

Η εκπαίδευση θα συνεχίζεται και θα εντείνεται όσο υπάρχουν υπεύθυνοι Έλληνες πολίτες. 

«Άνδρες Γαρ Πόλις και ου τείχη ουδέ νήες ανδρών κεναί»



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.