29 Ιουνίου 2015

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 28 Ιουνίου 2015, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Ελληνικό λαό να αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος, την προσεχή Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, εάν εγκρίνει ή όχι το τελεσίγραφο των δανειστών – τοκογλύφων “εταίρων” μας στην ΕΕ, και το οποίο αφορά την αποδοχή από πλευράς της ελληνικής κυβερνήσεως, νέων δυσβάσταχτων οικονομικών υφεσιακών μέτρων, προκειμένου να αρχίσει εκ νέου η χρηματοδότηση προς το ελληνικό κράτος με βάσει το δεύτερο Μνημόνιο. Μια χρηματοδότηση που διακόπηκε παράτυπα από τον Αύγουστο του 2014, επί της προηγούμενης κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου!!

Αυτή η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι απόλυτα Συνταγματική αλλά και Δημοκρατική. Από την άλλη πλευρά, έχουν το δικαίωμα όλα τα κόμματα κοινοβουλευτικά και μη, να διατυπώσουν προς τον ελληνικό λαό το γιατί υποστηρίζουν το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ. Όπως, είναι απόλυτα ελεύθερο και δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών αυτής της χώρας, να αποφασίσουν υπέρ της μιας ή της άλλης θέσεως του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, δεν δίνεται από πουθενά το δικαίωμα στους “εταίρους” μας να προσπαθήσουν να επηρεάσουν την ελεύθερη βούληση του ελληνικού λαού. Δεν επιτρέπεται στους θεσμούς (EE, ΕΚΤ, ΔΝΤ) να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν με ψευτο-διλλήματα  και να καθορίσουν την απόφαση των Ελλήνων πολιτών.

Όμως, παρότι δεν παρήλθαν δυο 24ωρα από την κυβερνητική απόφαση περί δημοψηφίσματος, υπήρξε αήθης παρέμβαση στα εσωτερικά της Πατρίδος μας από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2015 στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Ο κ. Γιουνκέρ, χωρίς να κρατήσει ελαχίστως τα προσχήματα, προέτρεψε τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ του ΝΑΙ. Δηλαδή, συντάχθηκε απόλυτα με τη θέση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του “Ποταμιού”. Και έχει αυτό, την ιδιαίτερη αξία του!!! Είπε λοιπόν μεταξύ των άλλων, ο υπάλληλος των τραπεζών και των αγορών: 

· Θα ήθελα να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Να πει ΝΑΙ στις προτάσεις μας. 
· Οι Έλληνες δεν πρέπει να “αυτοκτονήσουν”, να πουν ΝΑΙ ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα τεθεί. Ένα ΟΧΙ θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει ΟΧΙ στην Ευρώπη. 
· Περιμένω να συνεχίσει η ευρωζώνη να έχει 19 μέλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν – λίγο αργότερα – και οι δηλώσεις της Καγκελαρίου της Γερμανίας Μέρκελ καθώς και του Αντικαγκελαρίου Γκάμπριελ της κυβέρνησής της. Έτσι, αναλώθηκαν σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης και χειραγώγησης της ψήφου του λαού μας!! Δηλαδή, όλος ο ευρωπαϊκός θίασος των δανειστών- τοκογλύφων, ανέλαβε το ρόλο του. Αφού διαπίστωσαν πως οι εγχώριοι υποτακτικοί τους απέτυχαν στην τρομοκράτηση του λαού μας. 

Θα πρέπει όμως, να δούμε, γιατί ανησύχησαν τόσο πολύ και άρχισαν από την αρχή μιας σκληρής για την Πατρίδα μας εβδομάδα, να κάνουν τέτοιες αήθεις και ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας.

Το πρωί της Δευτέρας, μόλις άνοιξαν τα Χρηματιστήρια της Ευρώπης, υπήρξε μια κάθετη πτώση από 3 έως 6%. Παράλληλα, παρουσίασε αυξητικές τάσεις το κόστος δανεισμού στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Δηλαδή, των χωρών του “φτωχού νότου” της ΕΕ των ισότιμων “εταίρων”. Έτσι γύρω στο μεσημέρι, το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη έχανε 3,06%, το Παρίσι 3,18%, το Λονδίνο 1,57%, η Μαδρίτη 3,68% και το Μιλάνο 3,69%. Ενώ στο κόκκινο έκλεισαν και οι αγορές στην Ασία, με το δείκτη Nikkei 225 να χάνει 2% στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Μεγάλες πιέσεις δε, δέχθηκε και το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος. Επίσης, η κρίση που δημιουργεί η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο της προσοχής της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας, που φοβάται την απόλυτη αποσταθεροποίηση των χρηματοοικονομικών αγορών.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι, γιατί τους έπιασε κρύος ιδρώτας, μόλις και μετά βίας αρχίζουν να πιστεύουν πως είναι δυνατόν να σπάσει ένας κρίκος από τους 19 της ευρωζώνης; Που θα έχει ως αποτέλεσμα να διαλυθεί όλη η αλυσίδα; Γιατί, σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ευρώπη της συνοχής, της αλληλεγγύης, της ευημερίας των Εθνών Κρατών την οποία οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της. Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι το κέντρο της Παγκόσμιας Εξουσίας των αγορών. Επένδυσαν όλα τα τελευταία χρόνια στην κατατρομοκράτηση των ευρωπαϊκών λαών, υπαγορεύοντας υφεσιακά οικονομικά μέτρα που εξαθλίωσαν τα ισότιμα μέλη – κράτη της Ε.Ε. και τους λαούς της. Στην Πατρίδα μας, για μια 5ετία επέβαλαν και εφάρμοσαν μέσω των μνημονιακών ελληνικών κυβερνήσεων δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα κατά της Κοινωνίας. Μέτρα στραγγαλισμού του λαού, χωρίς καμιά αχτίδα ελπίδας για ανάπτυξη της χώρας.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να διαπραγματευθεί τους τελευταίους 6 μήνες με σύνεση και φρόνηση. Στη λογική της ανάπτυξης της χώρας, για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί και στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Έδειξε αρκετή υποχωρητικότητα και παρέβη κόκκινες προεκλογικές γραμμές. Αντ΄ αυτού, οι “εταίροι” μας επέδειξαν περιφρόνηση προς την εντολή που έδωσε στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήθελαν να εξακολουθεί η Ελλάδα να είναι το πειραματόζωό τους στα σκοτεινά υπόγεια σχέδιά τους. Η Ελλάδα και κατά το παρελθόν δέχθηκε τέτοιου είδους τελεσίγραφα και αντιστάθηκε. Αντιστάθηκε και νίκησε. Ένα ΟΧΙ θα δείξει πως η Ελλάδα είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Ένα ΟΧΙ θα ξεσηκώσει και άλλους λαούς της Ευρώπης, προς διαμόρφωση μιας άλλης Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αγγίζει τα οράματα των ιδρυτών της. Το ΟΧΙ σημαίνει πως ο ελληνικός λαός θέλει μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας των λαών. Το ΟΧΙ σημαίνει πως ο λαός μας δεν θέλει μια ΕΕ των πιο σκληρών τοκογλύφων και των πιο στυγνών εκβιαστών!!

Συνεπώς, το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα αντέξει ο ελληνικός λαός, την παραπληροφόρηση, την τρομοκρατία, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας των ΜΜΕ και των Μνημονιακών κομμάτων. Όμως, να θυμάστε, πως το ΝΑΙ θα εγκαθιδρύσει την Παγκόσμια Κυβέρνηση στον Πλανήτη και στην Ελλάδα μια υποτακτική-δουλική κυβέρνηση, πχ με τον Στουρνάρα Πρωθυπουργό. Το διακύβευμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ΕΕ. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι: ΝΑΙ στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της ευημερίας. ΟΧΙ στην Ευρώπη των αγορών και της λιτότητας.

Άλλωστε, αξίζει να κρατήσετε τη μόνη αλήθεια που είπε στη συνέντευξη τύπου (29/6/2015) ο κ. Γιουνκέρ: Τι διακυβεύεται; Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Δεν υπάρχει ένα παιχνίδι πόκερ που κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει, όλοι κερδίζουμε, όλοι χάνουμε!!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.