17 Μαΐου 2015

ΟΧΙ σε ¨Δημοψήφισμα¨ ή συμφωνία αν δεν τελειώσει ο σωστός λογιστικός έλεγχος του ΧΡΕΟΥΣ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

¨οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους¨ 

Είναι όμως δύσκολο να πιάσεις τους τοκογλύφους-διεθνείς δουλεμπόρους των Εθνών φίλους την στιγμή που στα χέρια τους η Ελλάδα μοιάζει με ένα ξωκλήσι πάνω στα βράχια που ετοιμάζονται να το γκρεμίσουν στο Χάος. 

Α. Όταν όμως έχουμε έμπροσθεν μας αποχρώσες ενδείξεις το τι συμβαίνει με το Χρέος που μας φόρτωσαν… 

«Το 70,3 % του συνόλου του ελληνικού δημόσιου χρέους αφορούν τόκους και αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους», όπως αναφέρθηκε στη Γερουσία της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. 

Μάλιστα, αναφέρθηκε το στοιχείο σοκ ότι μέχρι το 1994 το δημόσιο χρέος είχε αποπληρωθεί ήδη 6,3 φορές πάνω από το αρχικό! Πρόκειται για μια συνεχή αφαίμαξη του ελληνικού λαού που δεν επιτρέπει καμία ανάπτυξη στη χώρα παρά μόνο συντηρούσε τη διεφθαρμένη πολιτική και όχι μόνο ελίτ, η οποία χρησίμευε πάντοτε σαν θεματοφύλακας των ξένων συμφερόντων. 

Συνεχίστηκαν στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής οι τοποθετήσεις για το δημόσιο χρέος, στο πλαίσιο της συγκρότησης της «Επιτροπής Αλήθειας» για το λογιστικό και νομικό του έλεγχο.

Ο συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως η συγκρότηση της Επιτροπής θα βοηθήσει ιδιαίτερα την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.

Η συγκρότηση της «Επιτροπής Αλήθειας» για το δημόσιο χρέος ενισχύει το διαπραγματευτικό οπλοστάσιο της χώρας και «δίνει το μήνυμα της κόκκινης γραμμής. Η κόκκινη γραμμή είναι να φύγουνε απ” τον πολιτισμό της Ευρώπης οι παραβιάσεις των αρχών νομιμότητας της αστικής δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Κασιμάτης.

«Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο λαός είχε πληρώσει γι” αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό. Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. κατά την Eurostat και απ” αυτό, τα 211 δισ. αφορούσαν τόκους. Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος, επονείδιστο ή με όποιο άλλο επίθετο θέλετε να το ονομάσετε», παρατήρησε ο νομικός Πέτρος Μηλιαράκης¨ defencenet.gr .triklopodia.gr/ 6 Απριλίου 2015 

Τότε κοιτάζεις να ξεκαθαρίσεις πρώτα τα πράγματα και μετά αποφασίζεις αν πρέπει να εισηγηθείς Δημοψήφισμα ή οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία με τους εταίρους.

Διότι μόνο όταν έχεις σαφή εικόνα τότε μόνο μπορείς να θέσεις ερωτήματα στο Ελληνικό Λαό σε πιθανή διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Εν τω μεταξύ σταματάς να μαζεύεις τα ρέστα των αποθεματικών από τους Δημόσιους οργανισμούς για να ξοφλήσεις τα πανωτόκια των τοκογλύφων. 

Σε αντίθετη περίπτωση φαίνεται να συνεχίζεις να βιώνεις και να συντηρείς την παθογένεια του απεχθούς χρεοστασίου που μας επεβλήθη.

Β. Σχετικά με το Δημοψήφισμα και τις φοβίες που δημιουργεί. 

¨Τους κινδύνους από ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα απαριθμεί ο Lorenzo Bini Smaghi, σε άρθρο του στους Financial Times. 

Ειδικότερα, ο πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ εκτιμά πως τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ελληνικού δημοψηφίσματος κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. «Στο δημοψήφισμα δεν θα διακυβευτεί μόνο το πρόγραμμα βοήθειας αλλά κυρίως, η παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» τονίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως θα πρόκειται για μία επιλογή γεμάτη κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Ωστόσο, αντιτείνει ο Smaghi, το δημοψήφισμα θα παράσχει και ορισμένα οφέλη. «Μέσω του δημοψηφίσματος ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να εφησυχάσει τα εξτρεμιστικά στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία αντιδρούν στην επίτευξη μίας άδικης συμφωνίας» τονίζει ο πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ. 

Πάντως, προειδοποιεί ο Smaghi, το δημοψήφισμα ενδέχεται να γυρίσει μπούμερανγκ στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κίνδυνος διάσπασης είναι ζωντανός. ¨16/05/2015 - 07:19 http://www.bankingnews.gr/ 

Γ. Οι εκβιασμοί 

¨Το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ως εκ τούτου η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία, αναφέρεται σε απόρρητο έγγραφο του Ταμείου για την χώρα μας. Όπως αποκαλύπτει το Channel 4 News, στο υπόμνημα, με ημερομηνία 14 Μαΐου, το ΔΝΤ αναφέρει: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποπληρώσουν οι ελληνικές αρχές ολόκληρο το ποσό αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους», σε σχέση με τις δόσεις του καλοκαιριού. 

Τον Ιούνιο μόνο πρέπει να καταβληθούν 1,23 δισ. ευρώ, τμηματικά, με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί στις 5 Ιουνίου, συνολικά για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, οι υποχρεώσεις της χώρας προς το ΔΝΤ ανέρχονται στα 11 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την ελληνική πλευρά,που επικαλείται το ΔΝΤ, σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας στο 1ο τετράμηνο του 2015 επιβεβαιώνεται ότι η οικονομία στην Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση. 

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο έχουν χαθεί 40 εκατ ευρώ από την ελληνική οικονομία από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα. 16/05/2015 - 14:03

Σε αιφνίδια υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε CCC προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS, με αρνητικές προοπτικές (negative trends - αρνητικές τάσεις). Η υποβάθμιση κρίνεται αιφνιδιαστική, γιατί σύμφωνα με το επίσημο οικονομικό ημερολόγιο του οίκου, δεν αναμενόταν σήμερα απόφαση για την αξιολόγηση της Ελλάδας. Η απόφαση του DBRS για την αξιολόγηση της Ελλάδας αναμενόταν στις 12 Ιουνίου.¨ 15/05/2015 www.bankingnews.gr/ Δ.

Οι πονηριές των Γερμανών

Επικίνδυνο, πολιτικά και οικονομικά, για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρεί το Grexit ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην Bild. 

«Η αποχώρηση της Ελλάδα από το ευρώ θα ήταν οικονομικά και πολιτικά εξαιρετικά επικίνδυνη. Όταν σπάσει η πρώτη χώρα, ο κόσμος θα βλέπει διαφορετικά όλη την Ευρώπη. Κανείς δεν θα έχει εμπιστοσύνη στην ιδέα, εφόσον διαλυθεί στην πρώτη μεγάλη κρίση», εξήγησε. 

Ως εκ τούτου αναφέρει στην Bild, θα πρέπει να υπάρξει τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα, όπως είπε, εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στους πιστωτές της. 
Πηγή: enikos.gr Posted by netakias.com 17 Μαΐου 2015 

Ε. Οι προθέσεις 

«Μόνος δρόμος η απειλή μονομερούς αθέτησης του χρέους» Βρετανός οικονομολόγος Μάικλ Ρόμπερτς Posted by netakias.com 17 Μαΐου 2015 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η επιτροπή για το χρέος θα διερευνήσει μία προς μία τις δόλιες συμβάσεις δεκαετιών!! Posted by olympiada 17 Μαΐου 2015 

ΣΤ. Τα λόγια να γίνουν πράξεις γιατί δεν αντέχουμε άλλο κοροϊδία 

Όσο συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους τοκογλύφους δίχως να βάλουμε σωστή διάγνωση του απεχθούς Χρέους επιδεινώνουμε ¨την υγεία της Ελλάδος και του Ελληνικού Λαού¨. 

Γίνεται κατανοητό ότι οποιαδήποτε πρόσκληση στις κάλπες για Δημοψήφισμα ή οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία προηγηθεί του αποτελέσματος και των συμπερασμάτων περί του λογιστικού Χρέους θα μοιάζει με παγίδα… και τότε… θα πάρουν και άλλοι την σειρά τους να κριθούν από την ιστορία. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.