31 Μαΐου 2015

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΝΑΡΚΗ

Γράφει η Μαίρη Καρά

Μέσα στην παραζάλη που κυριαρχεί στο μυαλό του λαού μας, δύσκολο περνά μια πνοή αισιοδοξίας για το μέλλον της Ελλάδας. Άνθρωποι σκυθρωποί άγονται και φέρονται στις υποχρεώσεις τους σαν κουρντισμένες μηχανές χωρίς προορισμό. Πρόσωπα αγέλαστα, μάτια θολά, χείλια κλειστά, καρδιές άδειες από αγάπη, ψυχές έτοιμες να εκτιναχτούν στο άπειρο… αυτές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς, διασχίζοντας τους δρόμους της ελληνικής Επικράτειας. Άνθρωποι που δεν μιλούν εύκολα με τους άλλους, προσπερνούν αδιάφοροι ακόμα και τους δύστυχους άστεγους, που ξημεροβραδιάζονται στα πεζοδρόμια. Ο ανθρώπινος χαιρετισμός που χαρακτήριζε την ελληνική κοινωνία την έχει αποχαιρετήσει πια και το μόνο που έμεινε, είναι μερικές τυπικές λέξεις, όσες αρκούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Ευτυχώς αρκετοί άλλοι Έλληνες δεν πτοούνται απ' τις παρενέργειες της κρίσης και συνεχίζουν να διατηρούν τις κοινωνικές επαφές τους και να διασώζουν τα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης. Χωρίς επιπλέον δαπάνες απ' τον ήδη κουτσουρεμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, οργανώνουν κοινωνικές συναναστροφές, μέσα από τις οποίες δημιουργούν στενούς δεσμούς φιλίας και πατριωτικής συσπείρωσης. Είναι οι Έλληνες που δεν έχουν χάσει το κουράγιο τους και κρατούν ψηλά το εθνικό τους φρόνημα, πιστεύοντας πως η ΕΛΛΑΔΑ είναι ΑΘΑΝΑΤΗ και πως θα ξεπεράσει τις συμπληγάδες και θα επανέλθει στην δημοκρατική της διακυβέρνηση. Είναι οι ένθερμοι πατριώτες που δεν εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους ανθέλληνες πολιτικούς για να ξανακερδίσουν την ΠΙΣΤΗ τους στα φυλετικά ΙΔΑΝΙΚΑ. Είναι οι ενεργητικοί πολίτες που πετάχτηκαν έντρομοι απ' τον καναπέ… όταν συνειδητοποίησαν πως η πατρίδα τους δεν είναι πλέον ΔΕΔΟΜΕΝΗ! 

Δυστυχώς όμως πολλοί άλλοι συνεχίζουν την ζωή τους, αρκούμενοι στα κεκτημένα τους και στις λιγοστές ανέσεις τους. Αυτοί δεν ελπίζουν τίποτα, δεν περιμένουν τίποτα.. είναι σκλάβοι των παθών τους και των αναγκών τους. Αυτοί δικαιολογούν την ανύπαρκτη ΕΘΝΙΚΗ τους ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ με την γνωστή καραμέλα: "τι μπορώ να κάνω εγώ; Κι εσείς που λέτε πως είστε πατριώτες… μάταια προσπαθείτε… τίποτα δεν μπορείτε να αλλάξετε και να πετύχετε. Οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με τα πληκτρολόγια και με τις διαδηλώσεις στις πλατείες. Γι αυτό δεν με νοιάζει τίποτα, αρκεί που έχω τη δουλίτσα μου και παρακολουθώ ανενόχλητος τους πολιτικούς, να παίζουν τους ρόλους τους, για τους οποίους τους ψήφισα!". 

Έτσι σκέφτεται ο ανεύθυνος ελληνάκος, που επειδή γεννήθηκε σ' αυτή την ιερή γη, νομίζει πως δικαιούται και να καμαρώνει για τους ένδοξους προγόνους του. Ποιος; Αυτός που ικέτεψε τον βουλευτή του για διορισμό, υπογράφοντας την δια βίου υποταγή του στο Κόμμα και την αδιαφορία του για τις αρνητικές συνέπειες της στάσης του. Αυτός που κλεισμένος στην σφαίρα του μικρόκοσμου του, αδιαφορεί για την τραγική θέση της ένδοξης πατρίδας, που αιμορραγεί. Αυτός που δεν βλέπει πέρα απ' τις δικές του υποχρεώσεις, ενώ για τις πατριωτικές του δηλώνει άγνοια. Αυτός ο μόνιμος πελάτης πολυεθνικών εταιριών, οι οποίες ευθύνονται για την διαφυγή πολύτιμου συναλλάγματος. Αυτός που εξαπατά το κράτος που τον συντηρεί, φοροδιαφεύγοντας και λαθροβιώντας ΑΝΕΜΕΛΑ! 

Δυστυχώς ΑΥΤΟΣ είναι ένας από την πλειοψηφία των ομοίων του, που διαβιούν εντός των συνόρων σαν μετανάστες στην πατρίδα τους, δηλώνοντας ΠΟΛΙΤΕΣ του ΚΟΣΜΟΥ αν όχι του ΥΠΟ-ΚΟΣΜΟΥ! Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για την Εθνική Συνείδηση, που πρέπει να βγάλει απ' τη νάρκη κάθε υγιώς σκεφτόμενος Έλληνας. Για τον υπ' αριθμόν ΕΝΑ σύμβουλό του, τώρα που η υπό ΚΑΤΟΧΗ πατρίδα μας, έχει ανάγκη απ' την στήριξη όλων μας, για να αντιμετωπίσει δυναμικά τους οικονομικούς και λαθραίους εισβολείς της.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ λοιπόν είναι η ιδιότητα του ανθρώπου, να διατυπώνει κρίσεις για την ηθική βαρύτητα των ατομικών σκέψεων και πράξεων, μέσω της Αυτογνωσίας και του Αυτοελέγχου. Δίνει την δυνατότητα στον άνθρωπο να αποκτήσει την επίγνωση της εξωτερικής πραγματικότητας. Η λέξη προέρχεται από το απαρέμφατο συνειδέναι του ρήματος σύνοιδα, που σημαίνει γνωρίζω καλά. Ο σοβαρός ρόλος της Συνείδησης είναι, πως ελέγχει τις πράξεις και τις παραλείψεις του ανθρώπου. Ασκεί έλεγχο προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν συμβιβάζεται με τα συμφέροντα. Προσφέρει την χαρά της ηθικής ικανοποίησης και συντελεί στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου.

Ηθική συνείδηση είναι το σύνολο των κριτηρίων που μεταχειρίζεται ο άνθρωπος, για να αποτιμήσει τόσο τις δικές του πράξεις όσο και των συνανθρώπων του. Κύριο χαρακτηριστικό της ηθικής συνείδησης είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η έλλειψη κάθε δέσμευσης δηλαδή, εσωτερικής ή εξωτερικής. Η ηθική συνείδηση δεν περιορίζεται ούτε από εσωτερικές αναστολές (πάθη, αδυναμίες) ούτε από εξωτερικούς καταναγκασμούς (αιτιοκρατία). Στηρίζεται στο αυτεξούσιο του ανθρώπου, στην δυνατότητά του να λειτουργεί ελεύθερα και να αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη και τις συνέπειες των πράξεών του. 

Ψυχολογική συνείδηση είναι το κέντρο των ψυχολογικών και πνευματικών λειτουργιών του ανθρώπου. Αυτή καθορίζει σε κάθε περίπτωση τις ενέργειες του ανθρώπινου πνεύματος, ώστε αφενός να οικοδομούνται σ' ένα ομοιόμορφο σύνολο και αφετέρου ο άνθρωπος να έχει επίγνωση της εσωτερικής του εικόνας, αλλά και της εξωτερικής πραγματικότητας. Στην φιλοσοφία η έννοια της Συνείδησης ταυτίζεται με την απαραίτητη Αυτογνωσία, με τον Αυτοέλεγχο του ατόμου.  Οι αρχαίοι Έλληνες τις ταραχές και τις αγωνίες της ψυχής για τις εγκληματικές πράξεις, τις απέδιδαν στην επήρεια φοβερών δαιμόνων, που τους ονόμαζαν ΕΡΙΝΥΕΣ. Ο Σωκράτης ονόμαζε την φωνή της συνείδησής του ΔΑΙΜΟΝΙΟ, αυτό που δεν γνώριζαν οι σύγχρονοί του Αθηναίοι και έγινε η αιτία να του προσάψουν αρνητικά επίθετα και τελικά να τον καταδικάσουν.

Εθνική συνείδηση είναι η αποδοχή εκ μέρους του ατόμου και η συνακόλουθη βίωση των στοιχείων εκείνων, που συγκροτούν την Πολιτιστική Κληρονομιά, την Κουλτούρα και την Ιστορία ενός λαού, δηλαδή η βίωση μιας συγκεκριμένης εθνικής ταυτότητας. Αυτή που πρέπει να διατηρεί κάθε ΕΘΝΟΣ, για την απαραίτητη συνέχειά του και την ομαλή δημοκρατική διακυβέρνηση του Κράτους του. Κι αυτή την Εθνική Συνείδηση είναι που έχουν στόχο οι παγκοσμιοποιητικές επιθέσεις εναντίον του λαού μας και την διάλυση αυτού του ίδιου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Και είναι αυτή η ΕΘΝΙΚΗ σύνδεση που έχει η Ελληνική Φυλή και την διατηρεί ως κόρη οφθαλμού μέχρι σήμερα. Κι είναι αυτή η πεποίθηση του ελληνικού λαού, πως θεωρεί υποχρέωσή του να διατηρήσει την συνέχειά του, όπως του αξίζει στους ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ! 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.