25 Μαΐου 2015

Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΑΝΤΩΝΗ ΟΥΤΕ ΝΤΟΡΑ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” 
egerssi@otenet.gr 
www.apostoloupanos.gr 

Από την επόμενη ημέρα των Εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και της συντριπτικής εκλογικής ήττας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ αμφισβητείται εντονότατα εκ των έσω. Από πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της κεντροδεξιάς Παράταξης έχει ευθέως τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας του κόμματος. Οι μόνοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτε, είναι ο Αντώνης Σαμαράς και η πολιτική του καμαρίλα, και οι οποίοι τάχατες σφυρίζουν αδιάφορα. Το αίτημα των αμφισβητιών για Συνέδριο του κόμματος, το βαφτίζουν πανελλαδική συνδιάσκεψη μέσω περιφερειακών συνδιασκέψεων. Και στις οποίες μέχρι σήμερα εισπράττεται η αποχή των στελεχών και των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και η οργή του λαού που κάποιες φορές φθάνει σε ακραίες καταστάσεις. Προφανώς, δεν θέλει να βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς ούτε τα δείπνα, ούτε τις συγκεντρώσεις, ούτε τη συλλογή υπογραφών από συνευρέσεις Δελφίνων της Παράταξης. Οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως οι επόμενοι αρχηγοί της ΝΔ. Έχουν πληθύνει τις δημόσιες εμφανίσεις τους και τρέχουν να βρεθούν μπροστά σε μικρόφωνα για να κάνουν δηλώσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και άλλοι παλαιοκομματικοί της δυστυχισμένης κεντροδεξιάς Παράταξης. 

Ωστόσο, κυρίαρχη θέση σε όλα τα ΜΜΕ καταλαμβάνει η αρεστή του Κεφαλαίου, η Ντόρα Μπακογιάννη. Γιατί, λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Βλέπετε, είναι απωθημένο δικό της και του πατέρα της – Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – να γίνει μια μέρα Πρωθυπουργός. Να γραφτεί έτσι, στο βιβλίο Γκίνες: «Ντόρα Μπακογιάννη: H πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων! Η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδος»!! Όπως λοιπόν, ως υπουργός Εξωτερικών είχε επιδοθεί σε έναν πόλεμο φθοράς του Κώστα Καραμανλή, έτσι και τώρα έχει ζαλωθεί τα φτυάρια και τους κασμάδες και ανοίγει τον πολιτικό τάφο του Σαμαρά. Γιατί, πιστεύω της είναι το έχει ο καιρός γυρίσματα!! 

Όμως, λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Όπου, ξενοδόχος είναι οι υποστηρικτές της ΝΔ – όσοι απέμειναν – που θα ψηφίσουν όταν θα γίνει το πολυθρύλητο Συνέδριο για την εκλογή του Νέου αρχηγού. Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Γιατί να ψηφισθεί η Ντόρα; Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ήταν συνυποψήφια του Αντώνη Σαμαρά, όταν ο Σαμαράς εξελέγη Πρόεδρος της ΝΔ στις 29 Νοεμβρίου 2009; Δεν έπαιξε, δεν έχασε από τον αντιμνημονιακό – τότε - Σαμαρά; Γιατί λοιπόν να ψηφισθεί, αυτή η δεδηλωμένη υποστηρίκτρια των Μνημονίων από ψηφοφόρους που η πολιτική που υποστηρίζει τους τσάκισε στην κυριολεξία; 

Άλλωστε, αυτή η στήριξη της Μνημονιακής πολιτικής ήταν και ο λόγος διαγραφής της από τη ΝΔ, όταν την 6η Μαίου 2010 μετά από συζήτηση στη Βουλή επί σχετικού Νομοσχεδίου για μέτρα του ΔΝΤ, εκείνη ως καλός στρατιώτης του Κεφαλαίου υπερψήφισε τα μέτρα, πράττοντας αντίθετα από την γραμμή του κόμματός της. Τουλάχιστον, εκείνη παρέμεινε σταθερή στην Μνημονιακή πολιτική των δανειστών – τοκογλύφων που συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα μας!! 

Αυτή η διαγραφή την οδήγησε στις 21 Νοεμβρίου 2010 στην ίδρυση της “Δημοκρατικής Συμμαχίας”. Έτσι, στα βαφτίσια του κόμματός της στο θέατρο Badminton, ξιφούλκησε κατά της ΝΔ και της αντιμνημονιακής της – τότε – πολιτικής, υπερθεματίζοντας υπέρ των Μνημονίων: «Η επιλογή να αρνηθείς την ψήφο σωτηρίας της χώρας για να μην επωμισθείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω. Το δίλημμα ήταν αδυσώπητο για όλους: Ή έγκριση του μηχανισμού στήριξης ή άμεση χρεοκοπία». Και με μια διάθεση εξομολόγησης πρόσθεσε: «Έχω και εγώ αλλάξει, διότι με άλλαξε η ζωή. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να πέφτεις και να πρέπει να σηκωθείς»

Παρ΄ όλα ταύτα η καιροσκόπος και πολιτικάντης Ντόρα Μπακογιάννη, όταν στις εκλογές του Μαΐου 2012 εισέπραξε την κατακραυγή των ψηφοφόρων και το κόμμα της δεν μπήκε στη Βουλή, δεν δίστασε να παρακαλέσει τον ανεύθυνο και ακραίο λαϊκιστή – κατά δήλωση της ίδιας – Αντώνη Σαμαρά να την “μαζέψει” πίσω στο μαντρί. Έτσι, επιστρέφοντας στη ΝΔ με το κεφάλι κάτω για άλλη μια φορά, τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, προκειμένου να είναι σίγουρη η εκλογή της στις εκλογές που έγιναν ενάμιση μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2012. 

Αυτή λοιπόν, η ασυνεπής πολιτικός θέλει να γίνει αρχηγός της ΝΔ και ακολούθως να εκλεγεί Πρωθυπουργός για να μας “σώσει” από την “καταστροφική πολιτική” της παρούσας κυβέρνησης. Αυτή η πολιτική τυχοδιώκτης, δεν διαφέρει σε τίποτε από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φεύγοντας από τη ΝΔ έκανε και εκείνος κόμμα για να κατακτήσει τους αιθέρες. Την “Πολιτική Άνοιξη” σχημάτισε ο “λατρευτός” της Αντωνάκης!! Και ενώ δήλωνε πως: “και αν με καλέσουν κάποια στιγμή, δεν θα επιστρέψω ποτέ στη ΝΔ”, μόλις η ΠΟΛΑΝ δεν εξασφάλισε το 3% στις Εθνικές εκλογές του 1996, αλλά και στις ευρωεκλογές του 1999, επέστρεψε με την ουρά στα σκέλια, στο μαντρί της ΝΔ, με τη γνωστή σε όλους μας συνέχεια!! 

Εκτός των παραπάνω, κατά το παρελθόν έχω πολλές φορές γράψει για τις επικίνδυνες θέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στα Εθνικά θέματα. Κάποια στιγμή θα γράψω εκ νέου, γιατί για το θέμα αυτό φτιάχνεις ολόκληρο βιβλίο. Ωστόσο, θα σταθώ προς το παρόν στο γεγονός πως η Ντόρα Μπακογιάννη – καθώς και ο πατέρας της – ήταν υπέρμαχοι του σχεδίου Ανάν που με συντριπτική πλειοψηφία καταδίκασε ο Κυπριακός λαός. Ο μεγάλος ηγέτης της Κύπρου, ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος δεν ήθελε να τη δει ούτε ζωγραφιστή. Οι σχέσεις τους δοκιμάζονταν σε καθημερινή βάση. Ιστορική παραμένει η σεμνή ρήση του Τάσσου Παπαδόπουλου για την κ. Μπακογιάννη: «Δεν ταιριάζει η “χημεία” μας». Όπως, ιστορικό θα παραμείνει το υπόγειο τορπίλισμα του Πρωθυπουργού Καραμανλή στην κατασκευή του ενεργειακού αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, συντασσόμενη απόλυτα με τον τότε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εποχή εκείνη (2007), Γιώργου Παπανδρέου!! 

Συνεπώς, η ΝΔ σήμερα που καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας της, δεν χρειάζεται την Ντόρα, τον Δένδια, τον Στυλιανίδη ή το οποιοδήποτε απολίθωμα του παρελθόντος. Η κεντροδεξιά Παράταξη χρειάζεται ένα νέο άνθρωπο που δεν θα έχει ψηφίσει Μνημόνια, που θα έχει φρέσκιες ιδέες, που δεν θα έχει βρώμικο παλαιοκομματικό παρελθόν, που θα μπορέσει να πείσει για την εκ θεμελίων ανοικοδόμηση της ΝΔ. Που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί δυναμικά και εποικοδομητικά με τον Αλέξη Τσίπρα, που με τη σειρά του πρέπει να αποκηρύξει της αντεθνικές συνιστώσες του!! Γιατί τελικά, το Έθνος και η Δημοκρατία χρειάζονται υγιή τα δυο κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.