3 Μαΐου 2015

¨Εις τον αφρό, εις τον αφρό της θάλασσας¨ ο Πούτιν δεν κοιμάται.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από http://www.ethnos.gr 

Στον βυθό του Φινλανδικού Κόλπου κατέβηκε τον Ιούλιο του 2013 μέσα σε ένα βαθυσκάφος ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν για να εξερευνήσει το ναυάγιο της φρεγάτας Ολεγκ.

Το τι μεσολάβησε από τότε το γνωρίζουμε όλοι μας, Σήμερα ο πρόεδρος Πούτιν είναι αναγκασμένος να ¨βουτάει¨ ουσιαστικά να διαχειρίζεται γεωπολιτικές καταστάσεις που οδηγούν την ανθρωπότητα σε βυθό με επαπειλούμενα ¨ναυάγια¨.

Έτσι είναι ¨πάντα στον αφρό της επικαιρότητας και πάντα ξύπνιος¨ σε αντίθεση με την όμορφη Κεφαλλονίτικη καντάδα που λέει:
¨Εις τον αφρό εις τον αφρό της θάλασσας 
η αγάπη μου, η αγάπη μου κοιμάται 
παρακαλώ σας κύματα 
μη μου την εξυπνάτε¨ … 

Γιατί λοιπόν είναι ξύπνιος ο Πούτιν; 
Α. ¨οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να ξεπεράσουν το S-300 σύστημα αεράμυνας που πρόκειται να εγκατασταθεί στο Ιράν. 

Ο επικεφαλής των Μεικτών  Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών σχολίασε την άρση της απαγόρευσης ρωσική παραδόσεις των S-300 στο Ιράν. Σύμφωνα με τον Martin Dempsey και άλλους  οι νέες βόμβες διάτρησης μεγάλου πάχους θωράκισης πυρηνικών εγκαταστάσεων που αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ, θα έρθουν αντιμέτωπες με την αεράμυνα του Ιράν που πρόκειται να ενσωματώσει τα συστήματα των S-300 .¨  http://english.pravda.ru/ 04/28/2015

Β. ¨Η Ρωσία επιστρέφει στη σχεδιαζόμενη οικονομία υπό συγκεκριμένες συνθήκες (planned economy) λόγω των κυρώσεων , αλλά όχι αυτή  του σοβιετικού τύπου.¨ http://english.pravda.ru 04/30/2015 

Γ. ¨Τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο αμερικανικό περιοδικό ‘εθνικού συμφέροντος’ επισημαίνει ότι ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την πιο ολοκληρωμένη διαδικασία εκσυγχρονισμού και επανεξοπλισμού του, στην πρόσφατη ιστορία του. 

Με τίτλο «Η αρκούδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη» παρομοιάζει  τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη που πραγματοποιείται τελευταία στη ρωσική πολεμική μηχανή, προκειμένου να φθάσει στο στόχο που έχει θέσει: τον πιο ισχυρό στρατό στην Ευρασία.

Ξέχωρα από την απόφαση για την παραγωγή του υπερηχητικού βομβαρδιστικού Tu-160,  η δημιουργία του άρματος μάχης T-4 είναι ένα σύγχρονο επίτευγμα, το οποίο θα παρουσιασθεί στην παρέλαση της 9ης Μαΐου στην επέτειο των 70 ετών από τη Νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. ¨ http://www.echedoros-a.gr/ 
Σάββατο, 2 Μαΐου 2015 

Δ.¨Τα σχέδια της Ουκρανίας-ΝΑΤΟ ως αναφορά τον ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας εμφανίζονται σε απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο. 

Έγγραφα σχετικά με κοινά σχέδια του Κιέβου και του ΝΑΤΟ, καθώς και των στρατιωτικών δομών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διεξαγωγή ψυχολογικών επιχειρήσεων  στην ανατολική Ουκρανία, το Donbass και την Ρωσία έχουν προκύψει στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Nezavisimaya Gazeta εφημερίδα, η αγγλόφωνη ιστοσελίδα drakulablog.com έχει δημοσιεύσει μια σειρά εμπιστευτικών  στοιχείων για τον Έμπολα και το ισλαμικό κράτος. Ωστόσο, ο φάκελος που περιέχει  έγγραφα σχετικά με την ψυχολογική πίεση στη ρωσική ηγεσία είναι πιο ενδιαφέρον.

Ο φάκελος για τη Ρωσία περιέχει υλικό σχετικά με τη συνεδρίαση της 19 Φλεβάρη του 2015 για τη στρατηγική επικοινωνία στη Ρίγα. Το αρχείο περιέχει επίσης ένα σχέδιο συμφωνίας σχετικά με την οικονομική υποστήριξη για τους ουκρανούς από  μη κυβερνητικές οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αξίας άνω των € 240.000, καθώς και σχέδια πληροφοριών-ψυχολογικού πολέμου  (IPO) που ονομάζεται "Δωρεάν Donbass» (στα ουκρανικά) και "Ελεύθερη Ρωσία.¨ "http://english.pravda.ru/10/04/2015 

Τα παραπάνω δείχνουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι στον ¨αφρό της επικαιρότητας  και των γεγονότων που δεν μαθαίνουμε ¨ και σίγουρα ξύπνιος για παν ενδεχόμενο.

Οι δικές μας αναφορές δεν αποσκοπούν να κτίσουν το profil του Πούτιν αλλά για να αναλογιστούμε όλοι μας πως θα είμασταν  μέσα στις δαγκάνες της Νέας τάξης πραγμάτων αν δεν υπήρχε το αντίπαλο δέος που λέγεται ¨γεωπολιτική Πούτιν¨;

Ένας ηγέτης που επισκέπτεται τακτικά και προσεύχεται στο σπίτι μεγάλης Αγίας Μάρτυρος της Ρωσικής Εκκλησίας και εμφορείται από ΧΡΙΣΤΟ και Πατρίδα…δεν φαίνεται να  κωλώνει σε τίποτα.

Συνιστά και ένα σημείον για εμάς  ότι δίχως ¨ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα¨ ποτέ δεν θα δούμε ¨Θεϊκή Λιακάδα¨

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.