16 Μαΐου 2015

Κινδυνεύει το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ από τους τζιχαντιστές;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από thiva-nikolas.blogspot.com 

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα το παραπάνω ερώτημα τίθεται για να  λάβουν οι καθ ύλην αρμόδιοι τα κατάλληλα μέτρα αν και  θέλω να πιστεύω ότι είναι εν εγρηγόρσει.

Το φανατικό Ισλάμ με τους Παγκόσμιους χορηγούς τους δείχνει εδώ και χρόνια το απεχθές προσωπείο του κατ εξοχήν στις πηγές της Ορθοδοξίας στην Μέση Ανατολή με ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όμως δεν μένει εκεί και σήμερα διοχετεύει τον φανατισμό και την διαστροφή του στην Ευρώπη.

Από τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε το Ισλαμικό κράτος του Λεβάντε δηλ. της Μεσογείου (ISIS) όπως μας πρωτοπαρουσιάστηκε με την ¨ευγενή χορηγία¨ των γειτόνων μας τύπωσε ένα χάρτη που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. 

Φώτο από http://www.protothema.gr

Ντοκουμέντο: Ο χάρτης που τύπωσε και μοίρασε στους «μαχητές» του το «Ισλαμικό Κράτος» και κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Με μαύρο χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές που θεωρεί το ISIS ότι θα πρέπει να εμπεριέχονται στην ίδρυση ενός μελλοντικού ισλαμικού χαλιφάτου. Μεταξύ αυτών των περιοχών συμπεριλαμβάνονται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. Τα σύνορα του χαλιφάτου φτάνουν μέχρι τον Ατλαντικό στα δυτικά, έως την Αυστρία στα βόρεια, συμπεριλαμβάνουν ολόκληρη την Αφρική βόρεια της Σαχάρας, την Αραβική Χερσόνησο, την Ινδία, μέρος της Κίνας και το σύνολο των χωρών των λεγόμενων τουρκόφωνων περιοχών της Ασίας. http://www.protothema.gr/Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα , Γιώργος Διονυσόπουλος, Mίνα Αγγελίνη 08/09/2014

Αν λάβουμε σοβαρά υπ όψη ότι:

Α. Σε ιδιότυπο κέντρο αφίξεων και αναχωρήσεων φανατικών τζιχαντιστών από και προς τη Συρία τείνει να μετατραπεί η Ελλάδα. Οι Κήποι του Έβρου, η Ορεστιάδα, η Λέσβος αποτελούν τις πύλες εισόδου και εξόδου τόσο αραβικής καταγωγής υπηκόων δυτικοευρωπαϊκών χωρών όσο και Σύρων και Ιρακινών λαθρομεταναστών.

Β. Οι Ελληνικές αρχές έχουν στοιχεία ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα αραβικής καταγωγής που ανήκουν σε ακραίους μουσουλμανικούς κύκλους και θεωρούνται ύποπτα για σχέση με τζιχαντιστές. Ο αριθμός των ατόμων αυτών κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε διακριτική παρακολούθηση καθώς προέκυψαν στοιχεία που τους συνδέουν με φανατικούς τζιχαντιστές της Ευρώπης. http://www.protothema.gr 08/09/2014 

Γ. Ο Ρουμπινί  παλαιότερα σημείωσε ότι τα γεωπολιτικά ζητήματα δεν είναι και τώρα ανύπαρκτα για την Ευρώπη, καθώς τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα από τζιχαντιστές σε Παρίσι και Δανία, δείχνουν ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή με το Ισλαμικό Κράτος είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να μεταφερθεί στο κέντρο της Ευρώπης.

Δ.Απόβαση σε χώρες της Νότιας Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα σε ακτές της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας σχεδιάζει να κάνει το Ισλαμικό Κράτος, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τις στρατιωτικές βάσεις που έχει δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες στη Λιβύη.

Σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες η «δεξαμενή σκέψης» (think tank) για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Ίδρυμα Quilliam, το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει μία μίνι «εισβολή» μικρών τρομοκρατικών ομάδων στην Ευρώπη, με απώτερο στόχο την πρόκληση αντιποίνων για την εκστρατεία της Δύσης κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Το έγγραφο που παρουσίασε το Ίδρυμα Quilliam αναφέρεται σε ένα δοκίμιο που γράφτηκε και κυκλοφόρησε από κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, εντός του οποίου αναγράφονται με λεπτομέρειες ο τρόπος που έχει οργανωθεί το εν λόγω σχέδιο.

Όπως αναφέρεται, οι τζιχαντιστές θα αποβιβαστούν στις ακτές της Νότιας Ευρώπης επιβιβαζόμενοι σε μικρές βάρκες, αξιοποιώντας την εμπειρία των προσφύγων της Βόρειας Αφρικής και ακολουθώντας περίπου το ίδιο δρομολόγιο.

Ως βασική πύλη εισόδου των ακραίων ισλαμιστών στη Γηραιά Ήπειρο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως η Ιταλία, λόγω της εγγύτητας των ακτών της με αυτών της Λιβύης.

Σύμφωνα με το εν λόγω δοκίμιο, η Λιβύη είναι ιδανική για κάτι τέτοιο διότι «έχει μια μεγάλη ακτογραμμή και είναι απέναντι από τις νότιες χώρες των ¨σταυροφόρων¨ εννοεί τους Χριστιανούς, στις οποίες μπορεί να φτάσει κανείς με ευκολία ακόμα και με υποτυπώδεις βάρκες».

Παράλληλα, αφού ο εμπνευστής του κειμένου σημειώνει ότι κάθε μέρα «φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία, ακόμη και στη Νότια Ισπανία, απαρατήρητοι, περίπου 500 Βορειοαφρικανοί», εν συνεχεία τονίζει πως αν αυτό αξιοποιηθεί έστω και μερικώς και υπάρξει στρατηγική ανάπτυξη, «θα ξεσπούσε πανδαιμόνιο στη Νότια Ευρώπη». 
http://www.tribune.gr/news/world 15 Μαρτίου 2015 

και τώρα ας πάμε σε πραγματικά γεγονότα …

Η φωτιά που άναψαν οι αλυτρωτικές προθέσεις των οπαδών της Μεγάλης Αλβανίας στο Κουμάνοβο δείχνουν καθαρά τζιχάντ επαναπατρισμένο στην Ευρώπη αν λάβει κανείς υπ όψη του ότι πολλοί τζιχαντιστές στην πολύπαθη Συρία είναι αλβανικής καταγωγής.

Είναι ή δεν είναι ευάλωτη η απλωμένη ακτογραμμή της Αθωνικής Χερσονήσου στις δαιμονικές προθέσεις των τζιχαντιστών και  όποιας άλλης γεωπολιτικής επιδίωξης κρύβεται πίσω από αυτούς;

Παλαιότερα το περιβόλι της Παναγιάς μας γνώρισε την καταστροφική μανία των Σαρακηνών πειρατών, των Τούρκων Βαρβάρων κατακτητών… και σήμερα μπαίνει στο μάτι των γνήσιων απογόνων τους τζιχαντιστών;

Τα διεστραμμένα αυτά ανθρώπινα υποπροϊόντα της Νέας εποχής και τι δεν θα έδιναν για ένα εντυπωσιακό κτύπημα εκεί που πάλλει η πνευματική καρδιά της Ευρώπης και όλου του κόσμου;

Αυτή η καρδιά είναι το Παγκόσμιο Κέντρο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, το πολιτισμικό, ιστορικό και νηπτικό απαύγασμα  όλων των αιώνων,  ο Οδοδείκτης και η μοναδική Πνευματική Παρακαταθήκη για να ξεκινήσει η ανθρωπότητα και πάλι την πορεία της πάνω  σε υγιείς βάσεις.

Όταν στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ υπάρχουν και  ιστορικές Ρωσικές  Μονές βλ. Αγίου Παντελεήμονος , Σερβικές βλ. Χιλανδαρίου και Βουλγαρικές βλ. Ζωγράφου μπορεί να κατανοήσει κάποιος πως μπορεί να αυξηθεί η επικινδυνότητα για ένα τέτοιο πιθανό τρομοκρατικό εγχείρημα κυρίως λόγω της θέσης της Ορθόδοξης Ρωσίας  απέναντι στους σχεδιασμούς των Παγκοσμιοποιητών.

Η Έφορος Οικονόμος και Προστάτης του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ είναι η Υπεραγία Θεοτόκος και θα μπορούσε να πει κάποιος τότε γιατί να κινδυνεύει το Πνευματικό αυτό Περιβόλι της;

Και όμως κινδυνεύει  από την αμαρτία και την  αίρεση του Οικουμενιστικού πνεύματος  που συσσωρεύτηκε στις μέρες μας αποκλειστικής  μας υπαιτιότητας και προκαλεί την Οργή του Δικαιοκρίτη ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Ανθρωπίνως όμως πρέπει να κάνουμε αυτό που μπορούμε απέναντι σε αυτούς τους πιθανούς κινδύνους  και τα υπόλοιπα θα τα κάνει η ¨ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ¨ στο Περιβόλι της και στην Πατρίδα μας που το φιλοξενεί και θα το φιλοξενεί εις τους αιώνας των αιώνων.

Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.