15 Μαΐου 2015

Ένα σενάριο καταστροφής που δεν πρέπει να προχωρήσει.


Κάποτε πρέπει να μάθετε να διαβάζετε πίσω απο αυτά που σας λένε. 
Δεν είναι τόσο σημαντικό αν η γάτα του Γιάννη καπνίζει μαριχουάνα 

Τoυ Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη 

Σας δουλεύουν 
Κοιμάστε όρθιοι 

Στη κυβέρνηση αυτή νομίζουν ότι με τη βλακεία τους και χωρίς αντιπολίτευση, θα πάρουν το πρωτάθλημα. Μπορεί να γίνει έτσι. Μπορεί όμως να φύγουν και με σκάγια στο πισινό ή να φύγουν πρησμένοι απο το πολύ ξύλο. Η θεωρία δεν αποκλείει τίποτα. 

Με ενοχλεί σαν άνθρωπο να βλέπω το δούλεμα να έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό στον Ελληνικό λαό και αυτός να γελάει σαν να του καθαρίζουν αυγά. 

Τί νόημα έχει να μιλούν στη κυβέρνηση για δημοψήφισμα ή εκλογές αν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές και για τίποτα απο αυτά αν δεν υπάρχει. 

Ας εξετάσουμε τη δεύτερη περίπτωση γιατί για την πρώτη σας είπα ότι η άποψή μου είναι να γίνουν εκλογές και να προσκληθούν Έλληνες του εξωτερικού να μιλήσουν, γιατί στο εσωτερικό το κύκλωμα έχει σαπίσει τα πάντα. 

Αν συμβεί να 

1. κυκλοφορήσει το πλαστικό χρήμα (μετά ή παράλληλα με τη πλαστική κάρτα), 
2. μπεί ΦΠΑ απο τη πίσω πόρτα, 
3. υπάρχει το ΕΝΦΙΑ, 
4. προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις (ΟΛΠ, αεροδρόμια, εκκλησιαστική περιουσία εντός και εκτός Ελλάδας), 
5. έλθουν σταδιακά τα 40 δις στις Τράπεζες απο τη χρήση πλαστικών καρτών (αυτό αποτελεί ένα είδος ανακεφαλαιοποίησης τους) 
6. μπούν κεφάλαια στη χώρα από τη τράπεζα ανάπτυξης των BRICS ή τη Κινεζική επενδυτική τράπεζα (όλα με τιλοποιήσεις δημόσιας περιουσίας για εγγυήσεις) 

τότε μπορεί να μη χρειάζεται συμφωνία με τους δανειστές, αφενός γιατί οι χρηματοδοτήσεις θα έλθουν απο αλλού και αφετέρου γιατί τα μέτρα που θέλει η ευρωζώνη θα περάσουν με μια πιθανόν άγραφη συμφωνία κυρίων. Στη λογική αυτή με μερικά ακόμη “ΑΝ” μπορεί να μη χρειασθεί δημοψήφισμα ή εκλογές. 

Σε αυτό το σημείο μπαίνουν τρία ερωτήματα 

1. όλα αυτά αν γίνουν εκφεύγουν των βασικών συμφωνιών με την ευρωζώνη (δημοσιονομικό σύμφωνο), αφού μνημόνιο πρέπει να υπάρχει απο κάθε χώρα στα χάλια της Ελλάδας; 
2. κατά πόσον μια χώρα σαν την Ελλάδα θα παραμένει στην Ευρωζώνη κινούμενη εκτός γραμμής του eurogroup; 
3. μέχρι ποιού ορίου η παρούσα κυβέρνηση νομιμοποιείται να λαμβάνει αποφάσεις που αλλάζουν κατά μοναδικό τρόπο τις επιλογές ενός λαού για το μέλλον; 

Eρωτήματα σημαίνει συναλλαγή. Στη συναλλαγή αυτή το πάνω χέρι το έχει η ευρωζώνη, αφού η Ελλάδα θέλει να είναι σε υβριδική κατάσταση με ευρώ αλλά χωρίς μνημόνια, στη δική της ομάδα. 

Ένα GREXIT δεν συμφέρει τους ολιγάρχες αφού θα προτιμούσαν να το έχουν δίπορτο ανάμεσα σε ΕΕ και BRICS. 

Mια Ελλάδα χρεοκοπημένη σε υβριδική κατάσταση επίσης συμφέρει τους ντόποιους και ξένους ολιγάρχες, γιατί δημιουργεί αιτία για κρατικές επενδύσεις που μέσα απο λουμπίνες θα τους δώσουν πλούτο, όπως έγινε με τα κρατικά δάνεια που έπαιρνε η Ελλάδα χάρι στα μνημόνια. 

Μπροστά στο νέο κόλπο, τα μνημόνια δεν ήταν τίποτα 

Με τα μνημόνια και το Αγγλικό Δίκαιο μεταφέρθηκε πλούτος απο τα κράτη σε ιδιώτες. Με τη χρεοκοπία της Ελλάδας ή με τη σωστηρία της μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων στην οποία θα συμμετέχουν εφοπλιστές, ολιγάρχες, η τράπεζα των BRICS και η Κινεζική Τράπεζα επενδύσεων θα μεταφερθεί πλούτος της Ελλάδας στους εγγυητές που θα βάλουν τα κεφάλαια τους αλλά θα υπάρξουν και νέα δάνεια που θα πάρει το κράτος, που θα είναι μέτοχος απο τις τιτλοποιήσεις της ιδιωτικής, της δημόσιας και της εκκλησιαστικής περιουσίας. 

Το πονηρό σημείο είναι πώς τα δάνεια θα δίνονται στη τράπεζα αυτή σε ένα μικρό μέρος της τιμής της αξίας των τιτλοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας με εγγύηση την ίδια τη δημόσια περιουσία. Το management δεν είναι σίγουρο ότι θα το έχει το κράτος. Σε περίπτωση πτώσης των εγγυήσεων απο μια ακόμη χρεοκοπία (ή απο ένα κακό management π.χ. ΕΥΔΑΠ), κάτι πολύ πιθανό αφού η χώρα δεν παράγει και όλα γίνονται για να υπάρχει χρηματοδότηση μόνο μέσα απο νέα δάνεια (όχι για αύξηση των εξαγωγών και της παραγωγής), οι εγγυήσεις που θα είναι πολλαπλάσιας αξίας από τα δάνεια θα αποδοθούν στους δανειστές. 

Η Ελλάδα δηλαδή θα επαναλάβει με το Τσίπρα αυτά που έγινε επί Ανδρέα. Στο τέλος του δρόμου όμως δεν θα της έχει μείνει τίποτα αφού με χρεοκοπία της χώρας οι νέοι δανειστές θα φάνε τις εγγυήσεις, χάριν των οποίων έδωσαν χρήματα τα οποία το πιθανότερο θα απορροφήσουν οι ίδιοι και τα κυκλώματα τους χάριν μιας ψεύτικης ανάπτυξης. Αυτή τη φορά όμως δεν θα υπάρχει κατώτερο στάδιο. Μιλάμε για τον απόλυτο πάτο. Ελπίζω αυτό το σχέδιο να μη προχωρήσει. Είναι καταστροφικό. 

Όλα αυτά και πολλά άλλα πρέπει να γίνουν γνωστά στον Ελληνικό λαό και να υπάρξει δημοψήφισμα ή εκλογές, με τον όρο να ακουσθούν και Έλληνες του εξωτερικού αλλοιώς δεν θα έχουν νόημα, αφού το πιθανότερο είναι να είναι φτιαχτές. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.