11 Μαΐου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΝΑ ΥΠΟΥΛΟ ΟΜΟΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

Πήραμε και κάναμε σημαία μέχρι σήμερα την δήλωση του πρώην Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Φίλιπ Γκόρτον «… δηλώνει, ενοχλημένη η Αμερική… για τις υπερπτήσεις των τουρκικών Αεροσκαφών στο Αιγαίο υπεράνω ελληνικών κατοικημένων εδαφών κ.τ.λ.». 

Λες και ο σκεπτόμενος Έλληνας δεν γνωρίζει ότι δεν ιδρώνει το αφτί της Πολιτικο-Στρατιωτικής εξουσίας της Τουρκίας. Εδώ καταξευτέλησε η Τουρκία αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. σχετικά με την κατάληψη και παράνομη κατοχή της Κύπρου και θα πάψουν τις πτήσεις στο Αιγαίο, γιατί ενοχλήθηκε η Ουάσιγκτον; 

Αναμοχλεύσατε ολίγον την μνήμη σας για να θυμηθούμε από πότε αυτοί οι άθλιοι γείτονές μας, άρχισαν τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου. Η συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας άρχισε από το 1984. Όταν εξ’ αιτίας άλλων προτεραιοτήτων και αβελτερίας της τότε Κυβερνήσεως, η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο ανετράπη, ασφαλώς εις βάρος μας και οι Τούρκοι έκτοτε άρχισαν ν’ αλωνίζουν, τον εθνικό εναέριο χώρο μας, το FIR Αθηνών και παράλληλα ανεφύησαν οι καταχθόνιες βλέψεις των στην δυτική Θράκη. Κάτι! που συνεχίζουν ακατάπαυστα μέχρι σήμερα. 

Σήμερα όμως όσο πηγαίνουμε τα πράγματα γίνονται χειρότερα, διότι η προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών επάνω στο Αιγαίο, οι υπερπτήσεις επάνω από ελληνικά νησιά, η προσπάθεια «τουρκοποιήσεως» των Μουσουλμάνων Ελλήνων της Δυτικής Θράκης, είναι προειδοποίηση για εμάς και επιβεβαίωση-στόχος και πίστης γι’ αυτούς, ότι! αμφισβητεί πλέον η Άγκυρα και επισήμως την ελληνικότητα των περιοχών αυτών. 

Επειδή πολλά ζητήματα εθνικής και εξωτερικής πολιτικής, παρά πολύ σοβαρά και επείγοντα αντιμετωπίζονται εδώ και πολλά χρόνια με αδικαιολόγητη επιπολαιότητα, και ελαφρότητα, στον βωμό της μικροπολιτικής εσωτερικής κατανάλωσης, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να δοθεί η δέουσα βαρύτητα, στα όσα σοβαρά και επικίνδυνα συμβαίνουν και ισχύουν στους χώρους αυτούς και τα οποία απειλούν εμμέσως πλην σαφώς τα Ελληνικά Σύνορα. Έναντι αυτής της υπάρχουσας απειλής για την Πατρίδα μας, εμείς τι κάναμε; 

Πρώτον: Το αδυνάτισμα της αμυντικής ισχύος της χώρας μας, όλως επιπόλαια και αδικαιολόγητα, από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. 
Δεύτερον: Πολλά στρατιωτικά εργοστάσια που λειτουργούσαν, στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα οποία, τόσα προσέφεραν στην Ελληνική Οικονομία, στην ομοιογένεια του Στρατιωτικού Υλικού και στην μείωση της ανεργίας, αντί ν’ αναπτυχθούν, να εκσυγχρονισθούν, αυτά σταδιακά διαλύθηκαν από τις πολιτικές εξουσίες του τόπου, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις εντολές του μεγάλου, χωρίς εθνική συνείδηση, κεφαλαίου. Όσα έμειναν, διαβρωμένα από τον Συνδικαλισμό σκόπιμα υπολειτουργούν, εις βάρος της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά διατηρούνται, χωρίς Στρατιωτική Ηγεσία, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων των εκάστοτε Κυβερνήσεων. 
Τρίτον: Ασφαλώς και θα γνωρίζετε ότι, Υπάρχει Στρατιωτική, οικονομική και πολιτική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αλβανίας και Σκοπίων, δι’ εκμετάλλευση της αναμενόμενης εν χρόνω ευκαιρίας, με πιθανό στόχο την εδαφική μας ακεραιότητα. 

Τέταρτον: Όσο ο πολιτικός κόσμος, τόσο και τα μέσα ενημέρωσης στον τόπο μας έχουν περιπέσει στο τέλμα της εσωστρέφειας, σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα σοβαρά εθνικά θέματα να παραγκωνίζονται, στην ιδέα του ευφυολογήματος που επικρατεί την εποχή αυτή, «σήμερα πόλεμος δεν γίνεται». Συμπαραμαρτούσης και της οικονομικής μας κατάστασης. 

Η αμυντική μας θωράκιση όχι μόνον αδρανεί αλλά και μειώνεται συνεχώς. Δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια από τους υπεύθυνους, αντιμετωπίσεως του σοβαρού αυτού για την χώρα μας θέματος . Σε αντίθεση με την γείτονα η οποία όχι μόνο δεν μείωσε θητεία ή προσπάθεια προμήθειας και εκσυγχρονισμού στρατιωτικού Υλικού, αλλά ακόμη έχει ενταχθεί σε κοινοπραξία αναπτύξεως νέων σύγχρονων Μαχητικών Αεροσκαφών. Όλη αυτή η Στρατιωτική δραστηριότητα εναντίον ποίου κινδύνου των; Αναμένοντας με υπομονή την ευκαιρία για την εφαρμογή των καταχθονίων σχεδίων των. 

Όμως, έναντι όλων αυτών, οι μέχρι σήμερα Ελληνικές Κυβερνήσεις με πολύ κόπο, σχεδιασμό και ειδικές προσπάθειες, επέτυχαν το ακατόρθωτο, την μείωση της θητείας, αυτών που τελικά υπηρετούν και την μείωση των Στρατιωτικών δαπανών, με ταυτόχρονη αύξηση της επιχειρησιακής ισχύος και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. ΕΛΕΟΣ Κύριοι! ζητείται Έλλην νοήμων. Αυτά υπ’ όψιν του κ. Υπουργού Εθν. Άμυνας και της νέας μας Κυβέρνησης. 

"Δεν υπάρχει για έναν έντιμο και γενναίο πολίτη σπουδαιότερο καθήκον από εκείνο της απαλλαγής της Πατρίδος από τους κινδύνους". [ΚΙΚΕΡΩΝ] 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντιστράτηγος ε.α. 
Επίτιμος Δ/κτης της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.