26 Μαΐου 2015

Εορταστική Ημερίδα της Ενωσης Ελλήνων Σεναριογράφων.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ  

στην εορταστική ημερίδα για την 100νταετή προσφορά των Ελλήνων Σεναριογράφων στον Ελληνικό Κινηματογράφο που θα λάβει χώρα, την 27ην Μα​ΐ​ου 2015, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Είσοδος ελευθέρα

Πρόγραμμα ημερίδας 

10.00 - 11.00 Ώρα προσέλευσης
11.00 - 11.15 Έναρξη από συντονιστές ημερίδας σεναριογράφο Δώρα Μαδαρού και δημοσιογράφο Κορύνα Μαντάγαρη
11.15 - 11.30 Χαιρετισμός από ΓΓΕΕ, κ. Λευτέρη Κρέτσο
11.30 - 11.45 25 έτη ΕΣΕ - προβολή βίντεο
11.45 - 12.00 Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Σ.Ε. Ευσύνοπτο εγκώμιον σεναριογράφων.
12.00 - 12.15 Θανάσης Σκρουμπέλος. Με λένε Αριστοτέλη
12.15 - 12.30 Θάνος Τσάμπρας. Δημιουργώντας χαρακτήρες στο ελληνικό σινεμά του '80. Μια άγνωστη ιστορία.
12.30 - 12.45 Βίντεο αποσπασμάτων του ελληνικού κινηματογράφου μέχρι το 1974
12.45 - 13.00 Δημήτρης Ζαννίδης. Από τον λόγο του ελληνικού βωβού κινηματογράφο και τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ έως τα σενάρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της απελευθέρωσης
13.00 - 13.15 Πάνος Κοκκίδης - Ένας φουκαράς σουπερσταρ. Ο δημοφιλής τύπος του Έλληνα ήρωα στο Ελληνικό Σινεμά. Με αποσπάσματα από ταινίες
13.15 - 13.45 Διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα
13.45 - 14.00 Α´Βίντεο 5' με αποσπάσματα βραβευμένων σεναρίων ταινιών του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
14.00 - 14.15 Χρυσάνθη Σωτηροπούλου. Σεναριογράφοι, απαραίτητη ψηφίδα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο κινηματογραφικής διαδικασίας
14.15 - 14.30 Β' Βίντεο 5' με αποσπάσματα βραβευμένων σεναρίων ταινιών των κρατικών βραβείων
14.30 - 14.45 Στάθης Βαλούκος. Η έννοια της ελληνικότητας στον ελληνικό κινηματογράφο.
14.45 - 15.00 Γιάννης Μαρούδας. Το ελληνικό σενάριο στη ψηφιακή εποχή
15.00 - 15.15 Αλέξανδρος Κακαβάς. Αλήθειες και ψέμματα για το σενάριο στο Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο
15.15 - 15.45 Διάλογος με το κοινό
15.45 - 16.00 Λήξη ημερίδας από συντονιστές σεναριογράφο Δώρα Μαδαρού και δημοσιογράφο Κορύνα Μαντάγαρη



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.