1 Απριλίου 2015

Βlack out στην Τουρκία και black out στο Αιγαίο;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΦΩΤΟ από http://www.echedoros-a.gr/ 

¨οι Τούρκοι φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί ο συνεργός τους ρόλος στην διευκόλυνση της εισόδου της Ελλάδος στα μνημόνια; ¨ 

Άλλοι στήνουν ¨ δρόμους μεταξιού¨ -ενεργειακούς διάδρομους και άλλοι ¨δρόμους πολέμου¨. 
Ήδη πλέον στην Black Sea (Μαύρη Θάλασσα) χαρτογραφούνται τέτοιοι δρόμοι. Για αυτό και τα αλλεπάλληλα black out στην Τουρκία. 

Το μεγαλύτερο black out όμως δεν το υπέστη εχτές το σύστημα παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην τουρκική επικράτεια για το οποίο επιφυλάχθηκε ο κ. Νταβούντογλου να εξετάσει πάν ενδεχόμενο και σε συνδυασμό με την τρομοκρατική ενέργεια στην Εισαγγελία της Άγκυρας … 

Το μεγαλύτερο ¨black out ¨το έπαθε εδώ και καιρό το μυαλό του κ. Ερντογάν γιατί βλέπει τι έρχεται… και φυσικά εννοούμε την εξωτερική τουρκική πολιτική που ασκεί του ¨ενός ανδρός αρχή¨. 

Στην προσπάθεια του δηλαδή να ¨πατήσει¨ σε δύο βάρκες διπλοπρόσωπης εξωτερικής πολιτικής κινδυνεύει να φουντάρει κατ αρχάς στα νερά της Μαύρης Θάλασσας. 

Την 1η Δεκεμβρίου του 2014 ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία. Αυτό το ταξίδι του ήταν το μικρότερο σε διάρκεια στην ιστορία των ρωσο-τουρκικών σχέσεων (κράτησε μόνο λίγες ώρες), αλλά αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντικό ως προς τα αποτελέσματά του. Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν στην κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας που θα κοστίσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια και ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον «South Stream» και να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα σημαντικό περιφερειακό ενεργειακό κόμβο. 

Τότε όμως 
Δεν υπήρχε Τσίπρας ούτε διαφαινόταν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. 
Σήμερα 
¨Την γεωπολιτική στροφή προς τη Μόσχα που κάποτε είχε επιλέξει και ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος πραγματοποιεί η νέα Ελληνική κυβέρνηση και τάσσεται υπέρ της διέλευσης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας για την τροφοδοσία της Ευρώπης, με επέκταση του αγωγού Turkish Stream που σχεδιάζεται να φθάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα. 

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συλλογικό, κυβερνητικό επίπεδο και από τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα στις 8 Απριλίου, ανέφερε ωστόσο ότι σε περίπτωση που αποφασισθεί να προχωρήσει το σχέδιο τα οφέλη για τη χώρα θα είναι «εξαιρετικά έως πολύ εξαιρετικά¨. http://greekactive.blogspot.gr/ 31 Μαρτίου 2015-03-31 

Τότε όμως 
Δεν υπήρχαν 12 F-15C Αμερικάνικα πολεμικά στην Βουλγαρία. Σήμερα υπάρχει το ενδεχόμενο ¨Στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα φαίνεται πως μεταφέρουν οι ΗΠΑ την στρατιωτική ενίσχυση των δυνάμεών τους. Όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική Αεροπορία 12 F-15C τα οποία ανήκουν στην 125η Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Εθνοφρουράς στην Φλόριντα έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Στη συνέχεια τα 12 F-15C πρόκειται να αναπτυχθούν νοτιότερα και πιο συγκεκριμένα να μετασταθμεύσουν στην ΑΒ Graf Ignatievo στη Βουλγαρία χωρίς ο χρόνος ανάπτυξης των αεροσκαφών εκεί να είναι γνωστός.¨//www.defencenet.gr/28/03/2015 

Σου λέει ο Σουλτάνος 
- Να πάω να βγάλω εγώ κέρδος από αυτή την ιστορία με την χάραξη του αγωγού Turkish Stream και να μού έρχονται οι Έλληνες σήμερα και να διαπραγματεύονται πάνω στο δικό μου μονοπώλιο διέλευσης για να έχουν ¨ίδιον όφελος¨; 

¨Η Ελλάδα επιδιώκει να λάβει μερίδιο από την ‘τουρκική ροή’ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους επικεφαλής της«Gazprom» και θα φέρει το ζήτημα της μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου», είπε εμπειρογνώμονας του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, Marco Giuli.¨ 

¨Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα προβλέπεται να γίνει ένα ενεργειακό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ζητάει να επωφεληθεί από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Turkish Stream». Μάρτιος 30, 2015. http://www.echedoros-a.gr/ 

Ένα μυαλό δηλ. μια εξωτερική πολιτική με ¨black out ¨ προσπαθεί 

Α. είτε να ¨ωραιοποιήσει¨ το πρόβλημα του… 

¨Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στην Κωνσταντινούπολη για την ισχύ στον αέρα και στο διάστημα, με βάρος στην ασφάλεια [Conference on Air and Space Power], στο οποίο οικοδεσπότης είναι η τουρκική πολεμική αεροπορία. 

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας, εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί από τουλάχιστον 65 χώρες, να συζητήσουν θέματα σχετικά με την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια. 

Ο πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ, επικεφαλής της διοίκησης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, θα είναι ο ειδικός εισηγητής του συνεδρίου. Για το θέμα θα αναφερθεί ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Θα παραστούν, ακόμη, ο Γάλλος πτέραρχος Jean-Paul Palomeros, Διοικητής του Ανώτατου Συμμαχικού Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ και ο πτέραρχος Frank Gorenc, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων πολεμικής αεροπορίας στην Ευρώπη.¨ 
Τρίτη, 31 Μαρτίου http://www.echedoros-a.gr/ 

Β. είτε να επεκτείνει το ¨black out¨ του μυαλού του.. ¨

εκεί που το παίρνει ¨δηλ. στο Αιγαίο που είναι η νοητή προέκταση όλων των ενεργειακών διαδρόμων από Βορρά και Νότο συνυπολογίζοντας και τα πλούσια κοιτάσματα του. 

Άραγε η υποκρισία των Τούρκων στην παραπάνω διεθνή ημερίδα θα μιλήσει για την ασφάλεια των πτήσεων και των παραβιάσεων εκ μέρους των στο Αιγαίο; 

Και ξαφνικά εχτές στην Τουρκία ¨Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Πλάτων¨ 

¨Τον Ιούνιο του 2014 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας είχε αποφανθεί ότι κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση «Βαριοπούλα» είχαν παραβιαστεί τα δικαιώματα των στρατιωτικών που τελικά καταδικάστηκαν για απόπειρα πραξικοπήματος κατά της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης Ερντογάν. 

Η απόφαση εκείνη έμελλε να ανοίξει το δρόμο για την αναθεώρηση της δίκης. Έτσι, σήμερα, το 4ο Κακουργιοδικείο Ανατολής εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τους 296 καταδικασθέντες. Και όχι μόνο. Οι δικαστές αποφάσισαν να ασκήσουν διώξεις για τις καταγγελίες αλλοίωσης των ηλεκτρονικών στοιχείων που είχαν συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο ως τεκμήρια ενοχής. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι στρατιωτικοί είχαν σχεδιάσει να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση μετά τις εκλογές του 2002, μέσω βομβιστικών επιθέσεων σε ισλαμικά τεμένη και πρόκλησης θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα. 

Αθώοι –και με τη δικαστική βούλα– είναι μεταξύ άλλων ο πρώην διοικητής της 1ης Στρατιάς στρατηγός Τσετίν Ντογάν, ο πρώην αρχηγός Αεροπορίας πτέραρχος Χαλίλ Ιμπραχίμ Φιρτίνα, ο πρώην αρχηγός Ναυτικού ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ, ο αντιστράτηγος ε.α. και νυν βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ενγκίν Αλάν, ο αντιστράτηγος ε.α. Εργκίν Σαϋγκούν, ο συνταγματάρχης ε.α. Ντουρσούν Τσιτσέκ και ο αντιστράτηγος ε.α. Μπιλγκίν Μπαλανλί. 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με τις εκλογές στις 7 Ιουνίου και την πρόθεση του Ταγίπ Ερντογάν να συσπειρώσει γύρω από τον ίδιο και από το ΑΚP τους στρατιωτικούς και τους εθνικιστές. Posted by onpolitika στο Μαρτίου 31, 2015 http://olympia.gr/ 

Στρατοκράτορες και Ισλαμιστές ¨πακέτο ¨ σε αυτή την χρονική συγκυρία. 

ΓΙΑΤΙ; 

Μήπως γιατί θέλουν να πλανάται το φάντασμα της ¨ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ¨ έστω και σαν ψεύτικης θεωρίας πάνω από τα γαλανά νερά του Αιγαίου; 

Μήπως γιατί θέλουν να δώσουν ένα τέλος στο black out της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής; 

Τα 24ωρα που ακολουθούν ότι έρχεται σαν επικαιρότητα από την Τουρκία θα έχει σημαντικά μηνύματα προς την Ελλάδα. 

Το δίδω ως¨ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ¨ προς ανάλυση στο σεβαστό αναγνωστικό κοινό… 

¨οι Τούρκοι φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί ο συνεργός τους ρόλος στην διευκόλυνση της εισόδου της Ελλάδος στα μνημόνια; ¨ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.