7 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ στο FACEBOOK. 30χρονος στα Η.Α.Ε. οδηγήθηκε στη φυλακή εξαιτίας του!

Δυο – τρια πόστ έκανε… και βρέθηκε πίσω από τα σίδερα ο άντρας την ιστορία του οποίου θα διαβάσετε παρακάτω. Γι αυτό προσοχή σε όσα “ανεβάζετε” στο Facebook! 

Μια απίστευτη ιστορία έλαβε χώρα στο Αμπού Ντάμπι όπου βρίσκεται φυλακισμένος ένας Αμερικανός που έγραψε αγανακτισμένα μηνύματα κατά του εργοδότη του. 

Στις φυλακές του Άμπου Ντάμπι με βαριές κατηγορίες βρίσκεται ο 30χρονος Αμερικανός Ryan Pate, ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία Logistics στο εμιράτο. Όλα άρχισαν όταν ο Πέιτ ασθένησε και πήρε άδεια για να επιστρέψει στην πατρίδα του προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Όταν όμως οι γιατροί του συνέστησαν επιπλέον εξετάσεις ο εργοδότης του στο Άμπου Ντάμπι αρνήθηκε να του χορηγήσει περισσότερη άδεια και του έκοψε το μισθό. 

Ο 30χρονος άρχισε τότε να εκφράζει την αγανάκτηση του μέσω Facebook κατηγορώντας τον εργοδότη για πισώπλατο μαχαίρωμα και βρίζοντας τους κατοίκους του εμιράτου για να αποθαρρύνει Αμερικανούς να εργαστούν εκεί. Το τι σήμαινε αυτή η αντίδραση το κατάλαβε όταν ξαναπήγε στο Αμπού Ντάμπι για να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας. 

Μόλις έφτασε η αστυνομία τον κάλεσε στο τμήμα και δείχνοντας του ό,τι είχε και δεν είχε γράψει στο Facebook τον κατηγόρησε μεταξύ άλλων για εξύβριση του Ισλάμ και στον έστειλε στη φυλακή. Έτσι ο 30χρονος ανακάλυψε με σκληρό τρόπο ότι η ελευθερία της έκφρασης στο Facebook, που εγγυάται η Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, δεν αναγνωρίζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ακόμη και όταν το δικαίωμα αυτό ασκείται στο έδαφος των ΗΠΑ. 

 Ο Πέιτ απηύθυνε έκκληση στο διαδίκτυο μέσω της μνηστής του για δωρεές ώστε να πληρώσει τα νομικά έξοδα και να αποφυλακιστεί. Κατάφερε να βγεί με εγγύηση μετά από 10 ημέρες στη φυλακή, ωστόσο δεν του επιτρέπεται να φύγει από το εμιράτο. 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπάθησαν να ακυρώσουν τη διαδικασία, αλλά μάταια. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πολύ δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι ο Πέιτ διώκεται ποινικά για μια ενέργεια απολύτως νόμιμη στη χώρα του» . 

Επιπλέον, η υπόθεση έλαβε χώρα στο Facebook, που θεωρείται από τους Αμερικανούς ότι υπόκειται σε νόμους των ΗΠΑ. «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους εκείνους που έθιξα … Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Facebook, ενώ ήμουν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να με στείλει στη φυλακή στη Μέση Ανατολή», είπε ο 30χρονος. Η δίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαρτίου και τα πράγματα είναι δύσκολα αφού βαρύνεται με προσβολή του Ισλάμ και του Κράτους. Αυτό μπορεί να σημάνει ακόμη και 5 χρόνια στη φυλακή και πρόστιμο 50 χιλιάδων δολαρίων.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.