6 Απριλίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ CHARLIE; Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την σφαγή των χριστιανών μαθητών στην Κένυα. (το χρονικό)

Ρατσιστική υποκρισία της δύσης που παρακολουθεί το ρατσιστικό ολοκαυτωμα των ισλαμοφασιστων στην Αφρική να συνεχίζεται αμείωτο εδω και 400 χρόνια. Βλέπετε όμως οτι οι Οθωμανοί δουλέμποροι ευθύνονται για το Success story της δύσης, παρέχοντας άφθονους σκλάβους για να βοηθήσουν στην «ανάπτυξη» των ανελλήνιστων «πολιτισμένων». 

Η Αφρικάνα χριστιανή μάνα κλαίει

Καθότι οι ισλαμοφασιστες έσφαξαν μόνο Χριστιανούς μαθητές.

πηγή

Το χρονικό της σφαγής (από εδω)

Με τη σφαγή τουλάχιστον 147 χριστιανών φοιτητών του Πανεπιστημίου της Γκαρίσα της Κένυας έκανε χθες την αιματοβαμμένη επανεμφάνισή της στο κάδρο των πιο επικίνδυνων ισλαμιστικών οργανώσεων η αδελφή οργάνωση της Αλ Κάιντα στη Σομαλία, η Αλ Σαμπάαμπ. 

Η κατάσταση ομηρείας έληξε αργά χθες το βράδυ, έπειτα από 15 δραματικές ώρες, με τον τελικό απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 147 νεκρούς και περισσότερους από 79 τραυματίες, ενώ νεκροί έπεσαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και οι δράστες της επίθεσης.

Οι Αρχές υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι οι δράστες ήταν τέσσερις άνδρες που έφεραν πάνω τους όπλα και εκρηκτικά και ότι αυτοί εξοντώθηκαν. Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιείται σε κενυατικό έδαφος μετά το 1998 και το τότε χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 213 άτομα.

Από τους 815 φοιτητές που βρίσκονταν στις εστίες του πανεπιστημίου, περίπου 500 είχαν διασωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες έσπευσαν να περικυκλώσουν την περιοχή και να αρχίσουν επιχειρήσεις εκκένωσης των κτιρίων και περιορισμού των ενόπλων.

Η εισβολή των τρομοκρατών της οργάνωσης στις εστίες ξεκίνησε στις 5 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ένοπλοι πρώτα ξεχώρισαν τους χριστιανούς φοιτητές από τους μουσουλμάνους και αφού άφησαν τους τελευταίους ελεύθερους ξεκίνησαν να σφάζουν τους πρώτους.

Καθ' όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων οι ισλαμιστές κρατούσαν άγνωστο αριθμό χριστιανών φοιτητών ομήρους, όπως αποκάλυψε στο Ρόιτερ ο εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάαμπ σεΐχης Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ. Οπως δε συμπλήρωσε: «Γύρω μας κείτονται πτώματα, πολλά περισσότερα από αυτά που περισυνελέγησαν».

Η πολιορκία 

Οι Αρχές της Κένυας λίγο αργότερα από την επικοινωνία του Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ ανακοίνωσαν ότι η πολιορκία και η κατάσταση ομηρείας έληξαν. Λίγο νωρίτερα είχαν κηρύξει την περιφέρεια της Γκαρίσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας από το σούρουπο έως την αυγή εκεί, καθώς και σε άλλες τρεις περιφέρειες, οι οποίες βρίσκονται στα σύνορα με τη Σομαλία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κένυας, Τζόσεφ Μπονέ, έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες της Κένυας «να παραμείνουν ψύχραιμοι καθώς οι αστυνομικοί εργάζονται για να διώξουν από τις φοιτητικές εστίες τους επιτιθέμενους και να επιστρέψει η ομαλότητα στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα». Οπως έγινε γνωστό, οι Αρχές με αφορμή τη νέα επίθεση της Αλ Σαμπάαμπ επικήρυξαν με 20 εκατομμύρια σελίνια (215.000 δολάρια) τον άνθρωπο που φέρεται να έχει οργανώσει την επίθεση, τον διαβόητο Μοχάμεντ Μαχμούντ, ο οποίος είναι επίσης γνωστός με τα ονόματα Ντουλιαντίν Γκαμαντέρ και Μοχάμεντ Κούνο. Ο νούμερο ένα καταζητούμενος πιστεύεται ότι ήταν μέχρι το 2007 διευθυντής σε ισλαμικό σχολείο στην Γκαρίσα.

Η επίθεση αυτή ήρθε ακριβώς τη στιγμή που ο πρόεδρος της χώρας Ουχούρου Κενυάτα είχε ξεκινήσει μια καμπάνια για να πείσει το κοινό και τους ξένους που θέλουν να επισκεφθούν την Κένυα πως η χώρα του είναι ασφαλής. Μάλιστα την Τετάρτη σε διάγγελμά του είχε καλέσει τους Κενυάτες που ζουν στο εξωτερικό να συμβάλουν στην προσπάθεια να αναζωογονηθεί ο τουρισμός και είχε ασκήσει έντονη κριτική στις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχουν εκδώσει για περιοχές της χώρας η κυβέρνηση της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Σημειώνεται εδώ ότι οι επιθέσεις της Αλ Σαμπάαμπ στην Κένυα έχουν πλήξει την τουριστική βιομηχανία της χώρας. Η εκστρατεία της οργάνωσης κατά της Κένυας ξεκίνησε από το 2011, όταν τα κενυατικά στρατεύματα στο πλαίσιο διεθνούς δύναμης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ έδιωξαν τους μαχητές της οργάνωσης από όλες τις μεγάλες πόλεις της Σομαλίας. Τη χθεσινή επίθεση καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

ΑΛ ΣΑΜΠΑΑΜΠ 

«Αδελφή» οργάνωση της Αλ Κάιντα 

Οργάνωση με κέντρο επιχειρήσεων και έδρα τη Σομαλία, η Αλ Σαμπάαμπ ξεκίνησε να κάνει αισθητή την παρουσία της από το 2006 και μετά. Διατηρεί επισήμως δεσμούς με την Αλ Κάιντα, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι βρίσκεται σε επικοινωνία και με την οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία. Η Αλ Σαμπάαμπ εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 7.000 με 9.000 μέλη. Βρίσκεται πίσω από συνολικά εκατοντάδες τρομοκρατικά χτυπήματα τα περασμένα χρόνια όχι μόνο στη Σομαλία, αλλά και στη γειτονική Κένυα. Το «μεγαλύτερο» χτύπημα που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωση πριν από τη χθεσινή πολύνεκρη επιδρομή της στο κενυατικό πανεπιστήμιο, ήταν αυτό του Σεπτεμβρίου του 2013 επίσης στην Κένυα.

Αντίποινα

Ενοπλοι είχαν εισβάλει τότε σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, σκοτώνοντας τουλάχιστον 67 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 175, σε αντίποινα για την αποστολή κενυατικών στρατευμάτων στη Σομαλία.

Είναι ενδεικτικό ότι και σε εκείνη την επίθεση του 2013, οι δράστες είχαν διαχωρίσει τους ομήρους βάσει θρησκεύματος, σε μουσουλμάνους και μη-μουσουλμά-νους, για να στρέψουν εν συνεχεία τα όπλα τους ενάντια στους αλλόθρησκους. Λέγεται μάλιστα ότι είχαν θέσει και σχετικές δοκιμασίες στα θύματα (ερωτήσεις σχετικά με τη «μητέρα του προφήτη Μωάμεθ», με «αποσπάσματα από το Κοράνι» κ.ά.), για να διαπιστώσουν εάν αυτά λένε την αλήθεια για το θρήσκευμά τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Αλ Σαμπάαμπ έχει υποστεί ήττες στο στρατιωτικό μέτωπο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο των περισσότερων αστικών κέντρων και λιμανιών που είχε υπό τον έλεγχό της και να επιστρέψει στην ύπαιθρο. Στις περιοχές που ελέγχει, ωστόσο, έχει επιβάλει τη σαρία, με όσα αυτή συνεπάγεται (λιθοβολισμούς, ακρωτηριασμούς κ.ά.). 

Πηγή: Το Έθνος - Χ. Στασινόπουλος 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.