24 Απριλίου 2015

Μα, αφού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, γιατί "πήγανε" ΟΛΑ τα λεφτά εκεί; (μια άποψη)

Αποφεύγεται εντόνως και ΕΠΙΜΕΛΩΣ να δημοσιεύεται στον Τύπο "μας", η πλέον σαφής και αληθινή παράμετρος που ξεκαθαρίζει, ΤΙ αντιπροσωπεύει τελικώς στην Ελλάδα, η λεγομένη 'Τράπεζα της Ελλάδος'... 

Τα λέμε αυτά, επειδή έχει γίνει τεράστιος "ντόρος", με την καθόλου αιφνιδιαστική θα επιμέναμε, απόφαση της ("αριστερής";) κυβερνήσεως, να προχωρήσει σε έκδοση 'Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου', όπου "κατάσχει" επί της ουσίας, ΟΛΕΣ τις καταθέσεις, ΟΛΩΝ των φορέων ανά την ελληνική επικράτεια! 

Ήτοι, παίρνει με "σκούπα", ΟΤΙ τυχόν μετρητό υπάρχει σε καταθέσεις, με την, άς πούμε τώρα, "ευλογοφανή" δικαιολογία, πώς "τα χρειαζόμαστε" για να ...βγάλουμε τα άμεσα και ΤΕΡΑΣΤΙΑ έξοδα της χώρας, των αμέσως προσεχών (εξόχως "ΚΑΥΤΩΝ";) εβδομάδων!  

"Ωραία". Για να δούμε τώρα, δύο "εκδοχές", που υπάρχουν στο προσκήνιο, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΙ καθόλου και πουθενά όμως. (Άν έχουμε λάθος, παρακαλούμε να μας το πείτε). 

Η πρώτη "εκδοχή", προβλέπει ότι, η εντός του 'ευρώ' πτώχευση της Ελλάδος, που μάλλον επιδιώκουν, οι δήθεν ...αλληλέγγυοι εταίροι μας στην Ε.Ε., για το τέλος του προσεχούς Ιουνίου, θα προκαλέσει ένα άσχημο και επικίνδυνο οικονομικό 'τσουνάμι' διεθνώς, ένα τρομερών επιπτώσεων 'ντόμινο' , που δεν θα "εξαιρεθεί " κανείς... 

Άν όμως τότε, τα όποια διαθέσιμα, των όποιων μεγάλων ή μικρών φορέων, ή οργανισμών, ή ΟΤΑ, ήσαν κατατεθειμένα στις λεγόμενες 'συστημικές' Τράπεζες, όπου κυριαρχεί σε γενικές γραμμές, η μετοχικώς πλειοψηφική σύνθεση του δημοσίου, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να..."αλιευθούν", κατά κανέναν τρόπο! 

Οπότε οι ΑΔΗΦΑΓΟΙ και μοχθηρότατοι δανειστές μας, θα έμεναν ..."μπουκάλα"! Ναί, ή όχι; 

Ενώ! Στήν δευτέρα "εκδοχή", που ίσχυσε με την 'Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου', ΟΛΑ μα ΟΛΑ, τα υπάρχοντα διαθέσιμα κεφάλαια και αναφερόμεθα αθροιστικώς σε κάποια δισεκατομμύρια, "πέρασαν" με μία "δεξιοτεχνική" όντως κίνηση (αντισυνταγματική ή όχι, "δικτατορικού" τύπου, ή όχι, ας μην το εξετάσουμε προς στιγμήν...), στην κυριότητα της 'Τραπέζης της Ελλάδος'! Άρα; 

Όταν λοιπόν και άν τελικώς, "κάτσει η βάρκα" της Ελλάδος τέλη Ιουνίου, τότε, πτώχευση ή 'ξε-πτώχευση', οι πιστωτές μας, ΘΑ "ΒΡΟΥΝ" ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ, ΟΛΟ ΜΑ ΟΛΟ, ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΜΕΤΡΗΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, "πανέτοιμο" για..."δάγκωμα"! Έτσι δηλαδή, ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Τ Ι Π Ο Τ Α, με την καλορυθμισμένη, απὀ εκείνους πάντα, οικονομική μας "απόσυρση" και πλήρη "καθίζηση"! 

Επειδή η ψευδέστατα αποκαλουμένη, "Κεντρική μας" Τράπεζα, η τάχα 'Τράπεζα της Ελλάδος', αποτελεί ένα αριστοτεχνικό όσο και δόλιο "κατασκεύασμα" του σχετικώς μακρυνού 1927, όπου ιδρύθηκε επί Προεδρίας της Δημοκρατίας του (ενδόξου ναυάρχου) Παύλου Κουντουριώτου και Πρωθυπουργίας του Αλεξάνδρου Ζαΐμη, με τον Νόμο 3423/7-12-1927/ΦΕΚ Α' 298 με βάση το άρθρο 4 του από 15/9/1927 Πρωτοκόλλου της Γενεύης, το οποίο υπεγράφη μεταξύ των Κυβερνήσεων Γαλλίας, Μ. Βρετανίας και Ιταλίας αφ' ενός και της κυβερνήσεως της Ελλάδος αφ' ετέρου, για την έγκριση ενός δανείου 9.000.000 λιρών στερλινών... Οι λειτουργίες της, άρχισαν την 14η Μαΐου του 1928. Η Τράπεζα της Ελλάδος, ΔΕΝ είναι κρατική, το ξαναγράφουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ, αλλά είναι μία ...Ανώνυμη Εταιρεία!!! 

Όσο για το ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ, "κατέχει" το ελληνικό δημόσιο στην 'Τράπεζα της Ελλάδος', αυτό είναι...6% !!!!!!!!!!!!!!! Μήν έχετε απορία, γιατί αληθινά "περιττεύει", ποιοί "κατέχουν" το υπόλοιπο 94%... (Απλώς, ναί απλώς, θέλει 'καλό διάβασμα' των ιδρυτικών της στοιχείων εκείνης της εποχής! Όπως το ΙΔΙΟ ακριβώς ΙΣΧΥΕΙ, για την 'Εθνική Τράπεζα'... δήθεν 'της Ελλάδος', όπου "χτίσθηκε" με μπόλικα κεφάλαια της οικογενείας των Ρότσιλντς! (Το καταλάβαμε; Καλά-καλά;) 

[Μόνον για τους επίμονους φιλίστορες αναγνώστες τώρα. 

1. Πρίν κλείσουμε, προς το παρόν το ΑΧΑΝΕΣ αυτό θέμα του...1927, θα θέλαμε να σας τονίσουμε με πάρα πολύ ΜΕΓΑΛΗ έμφαση, ότι παραδείγματος χάριν η 'Τράπεζα της Αγγλίας' ΕΠΙΣΗΣ, είναι μία "κλειστή", ή επί το ακριβέστερον..."θεόκλειστη" ιδιωτική 'Εταιρεία', με ευρέως(;) γνωστή "σύνθεση"... Όταν επιχείρησε κάποιος "ανήσυχος" κοινοβουλευτικός άνδρας (της Βουλής των Κοινοτήτων) στα μέσα περίπου της δεκαετίας του '20, να "σκαλίσει" ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τί στα κομμάτια συμβαίνει 'εκεί μέσα' και με ποιούς "κυρίους", εννοείται πώς... ατύχησε στο τέλος! Η έρευνα "κόλλησε" και ο ζωηρός εκείνος πολιτικός ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΞΕΛΕΓΗ... "! 

2. Με σχετικές "μικροδιαφορές", κάτι ανάλογο επιχείρησε, λέγεται σε λιγοστά αλλά εκλεκτά ιστορικά βιβλία στις ΗΠΑ και ο πατέρας του ονομαστού θρυλικού αεροπόρου του μεσοπολέμου, του Τσάρλς Λίντμπεργκ. Ο πατέρας του πολυτάλαντου αεροπόρου, διετέλεσε πολλές φορές γερουσιαστής και ΠΡΟΣΕΞΤΕ, σφοδρότατος επικριτής της σκοτεινής... εταιρείας, που παριστάνει στις ΗΠΑ, απο την δεκαετία του ΄20, την δήθεν 'Κεντρική Τράπεζα', την διαβόητη δηλαδή, 'FED'! Υπάρχουν αρκετές απόψεις, ότι η όντως ΠΟΛΥ μαχητική πολεμική, που εξαπέλυσε ως γερουσιαστής, για χρόνια, εναντίον της ψευδοτραπέζης των ΗΠΑ, ο πατέρας του Λίντμπεργκ, είχε ως θλιβερό "αποτέλεσμα" (εκδίκηση από τους "καρχαρίες";), την ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ και μηδέποτε εξιχνιασθείσα σε βάθος, απαγωγή του αιώνος όπως λεγόταν, το 1932, του μικρού παιδιού του υιού του, του 20 μηνών εγγονού του!(Το μωρό βρέθηκε λίγες εβδομάδες μετά πεταμένο και νεκρό!) Το "μήνυμα" ήταν σκληρό, αλλά ΚΑΙ ο υιός Λίντμπεργκ, συνέχισε με πάθος την πολεμική του, εναντίον και των Εβραίων, κάνοντας ατελείωτους (ιδίως μεταπολεμικώς) εχθρούς... Η εξαιρετικώς μεγάλη και ενδιαφέρουσα αυτή υπόθεση, έχει απασχολήσει για δεκαετίες, δεκάδες συγγραφείς στις ΗΠΑ.] "

Ιω.Καπ. 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.