15 Απριλίου 2015

Στοιχεία-σοκ: Ορδές λαθρομεταναστών "πνίγουν" την Ελλάδα - Η κυβέρνηση για να γλιτώσει τους ανοίγει την πόρτα στην Ευρώπη

Ορδές λαθρομεταναστών «πνίγουν» την Ελλάδα. Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση δείχνουν έκρηξη του φαινομένου, αφού στα τουρκικά παράλια είναι στοιβαγμένοι εκατομμύρια άνθρωποι με τους Τούρκους δουλεμπόρους έτοιμους να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά με κάθε μέσο. 
Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή είναι αδύνατον να σταματήσει τα «κύματα» των λαθρομεταναστών παρά τη βοήθεια και από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση επί χρόνια δεν ήθελε να δει το πρόβλημα και όχι μόνο δεν βοηθούσε την Ελλάδα, αλλά την επέπληττε κιόλας ή της επέβαλε πρόστιμα. 
Η ελληνική κυβέρνηση βλέποντας πώς η κατάσταση έχει φτάσει στο αμήν, αποφάσισε να απαντήσει δίδοντας τα απαραίτητα έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες που αποτελούν και την πλειονότητα όσων περνούν λαθραία τα ελληνικά σύνορα προκειμένου να ταξιδέψουν στις χώρες της Ε.Ε. που θέλουν. 
Αν και την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε η φράση από το κυβερνητικό ανακοινωθέν θα δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες να ταξιδέψουν στη χώρα της αρεσκείας τους με το θα τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα το νόημα δεν αλλάζει. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να «ξεφορτωθεί» τους πρόσφυγες στέλνοντας τους σε αυτούς που μέχρι τώρα κατηγορούσαν την Ελλάδα για ελλιπή μέτρα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. Έφτασε λοιπόν η ώρα να το αντιμετωπίσουν μόνοι τους, στην πόρτα τους.
Αυτή τη στιγμή χιλιάδες λαθρομεταναστών πιθανόν και βάσει σχεδίου έχουν αρχίσει να φτάνουν στην Ελλάδα και να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως φαίνεται κλιμάκωση αφού το πρώτο μόλις τρίμηνο του 2015 εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας 10.445 μετανάστες, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 ήταν μόλις 2.863.
Από μόνο του αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα πρόκειται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις εάν αναλογιστεί κανείς ότι το 2014 είχαν εισέλθει στην Ελλάδα 34.442 λαθρομετανάστες και εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία του τριμήνου του 2015, τότε φέτος δεν αποκλείεται να ξεπεραστούν τους 150.000.
Το εφιαλτικό σενάριο επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών και διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης μιλώντας χθες στη Βουλή και κάνοντας λόγο για 2.500.000 Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία και οι μισοί είναι εν αναμονή να περάσουν στην Ελλάδα από τα παράλια. Οι 1.650.000 είναι καταγεγραμμένοι και 1.200.000 προέρχονται από την Ιορδανία. Συνολικά 4.500.000 απελπισμένα άτομα βρίσκονται στα παράλια της Τουρκίας.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις θέσεις που κατά καιρούς έχουν πάρει στελέχη τους για τους μετανάστες (το defencenet.gr έχει επισημάνει εξ’ αρχής πώς είναι το μεγάλο μελανό σημείο της κυβέρνησης αυτής), προφανώς σε συνεννόηση με τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, έλαβαν μία πολύ σωστή απόφαση για να σταματήσει η χώρα να μετατρέπεται σε «αποθήκη ψυχών» με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας. 
Με μία διαδικασία fast-track χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες από τη Συρία, που θα τους επιτρέψει να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ και θα εκτονώσει την πίεση στο εσωτερικό της χώρας μετά την απότομη διόγκωση του αριθμού των μεταναστών που έρχονται από τη θάλασσα και την πίεση που δέχονται τα ελληνικά νησιά. Οι πρόσφυγες από τη Συρία αποτελούν το 65% του μεταναστευτικού όγκου που δέχεται η Ελλάδα. 
Καθώς η ΕΕ αναγνωρίζει τους ανθρώπους αυτούς ως πρόσφυγες, επειδή η Συρία αποτελεί εμπόλεμη ζώνη, εκτιμάται ότι η χορήγηση ασύλου με γρήγορες διαδικασίες θα εκτονώσει την πίεση στη χώρα μας. Η χορήγηση ασύλου συνεπάγεται και την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίμηνης ισχύος, που θα επιτρέψει στους ανθρώπους αυτούς να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ουσιαστικά φέρνει την υπόλοιπη Ευρώπη προ των ευθυνών της θεωρώντας πως η Ελλάδα ήταν μια καλή περίπτωση για την συγκέντρωση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών χωρίς αυτοί να μπορούν να φτάσουν στις υπόλοιπες χώρες.



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟ.ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΑΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ.
ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ.
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.