29 Απριλίου 2015

Ευκλείδη με τα κίτρινα.

Του Γιάννη Λαζάρου 

Αυτή κι αν ήταν ανατροπή μέσω της ασάφειας των κόκκινων κασκόλ που βρήκε αποδέκτη η ελπίδα στο πρόσωπο της αξιοκρατίας που αντιπροσωπεύεται από το πρόσωπο Τσακαλώτο. Το πατριωτικό καθήκον είναι να στηρίξουμε αυτό το προσώπατο που καταφέρνει όχι μόνο να ρίξει τις διαχωριστικές γραμμές της υπό κατάρρευσης Ελλάδας με την αναπτυγμένη Ε.Ε, αλλά και να εκπροσωπήσει τον Έλληνα που μπορεί να είχε παππού κομμουνιστοφάγο (Θρασύβουλος Τσακαλώτος), αλλά εκπροσωπεί την Αριστερά με το πάθος του Βελουχιώτη. Όπως ο κομουνιστοφάγος παππούς το 1985 στήριξε το ΠΑΣΟΚ και αποκαλούσε φίλο τον Ανδρέα, έτσι και ο εγγονός μπορεί να εναρμονιστεί ανάλογα για τα "εθνικά" συμφέροντα.

Τώρα θα κοιμηθούμε ήσυχοι. Το Τσακαλώτο μπήκε μπροστά και θα "καθαρίσει" ως αντιευρωπαιοφάγος όσους τολμούν να ομιλούν περί Ελλάδας και περί εθνικής ανεξαρτησίας. Παντιέρα μας το ριγέ μουσταρδογκρί κασκόλ και το κίτρινο τσακαλωτάν παντελόνι του αγωνιστή Ευκλείδη. Μέχρι και κίτρινο καλώδιο στο κινητό του έχει. Ούτε η Μάγια η Μέλισσα δεν είχε τόσο κίτρινο πάνω της.

Παν χαμένα τα γράμματα; Το παιδί γεννημένο και μεγαλωμένο εις την πατρίδα του συναδέλφου του, Ντάισελμπλουμ. Ολλανδοτραφής όπως οι τουλίπες γι'αυτό και η λατρεία στο κίτρινο. Συγκάτοικος εις τα Οξφόρδας με τον κολλητό του Στουρνάρα επί εποχής μαλλιού αφάνα.

Πήγαιναν μαζί στις Άλπεις για σκι σχεδιάζοντας ότι μια μέρα θα κάνουν τον Γράμμο χιονοδρομική πίστα, όπου ανάμεσα στα σλάλομ και στα "ουάου" των σελέμπριτις θα ξεχαστεί η μαύρη αντιστασιακή ιστορία. Η τσίκνα από τα μπάρμπεκιου των σαλέ να καλύπτει την καμμένη σάρκα από τις ναπάλμ. Στα ξεχασμένα ταμπούρια των ανταρτών να βάλουνε παρτέρια με ολλανδικές κίτρινες τουλίπες. Να ανεβαίνει στην αγορά η τιμή της τουλίπας, (που ως ελληνικό φυτό μεγαλώνει χιλιετίες στα βουνά μας, αλλά μόνο μέσω ολλανδικών θερμοκηπίων έχουμε δικαίωμα να τις θαυμάζουμε), να χαίρεται για την επένδυση και το Τσακαλώτο. Άλλο η τουλίπα της Ελλάδας και άλλο η τουλίπα Τσακαλώτο. Η ευρωπαϊκή διαπίστευση είναι που σε κάνει να έχεις τιμή άνευ αξίας.

Τσακαλώτο, ο υπουργός που θα ξεκαθαρίσει τις διαπραγματεύσεις με διπλωματικές μεθόδους υψηλού επιπέδου. Έμαθε από τα πεπραγμένα του παππού να μην φθάνει ο άνθρωπος σε ακραίες μεθόδους. Αν και επί των Δεκεμβριανών ο πρόγονος του Ευκλείδη συμμετείχε ένθερμα και μπαρουτοκαπνισμένα καθαρίζοντας την κατάσταση υπέρ της ευρωπαϊκή Αγγλίας μια και καλή. Άσχετα που το Τσακαλώτο μπορεί να ακούει Ιάννη Ξενάκη ως αριστερός μέχρι το μεδούλι, κι ας του είχε κόψει ο Θρασύβουλος το κεφάλι στη μέση με όλμο. Όλα χωράνε στην νέα αριστερά. Τι θα ήταν άλλωστε ο Ξενάκης αν δεν βρισκόταν στον δρόμο του ο παππούς του Τσακαλώτο;!

Τσακαλώτο, ο υπουργός που όταν βρήκε τα δύσκολα για το πόθεν έσχες του, έριξε τα βάρη στον πατέρα του. Είχε κάνει κάτι επενδύσεις το παιδί  σε κάτι εταιρειούλες που κέρδιζαν με το χρέος της Ελλάδας όπως οι  Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund και κάτι άλλες ψιλές αλλά όταν ερωτήθηκε μέσα στην Βουλή απάντησε το καταπληκτικό:"τα ποσά που επενδύθηκαν δεν αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ποσών δεν αποκτήθηκε καν από εμένα. Είναι αποταμιεύσεις του πατέρα μου, στις οποίες κάποια στιγμή έγινα συνδικαιούχος". Σόι πάει το βασίλειο. Ήταν επενδυτική υπέρ της Ελλάδας αυτή η οικογένεια, από πάππου προς πάππον. Ρωτήστε και τον Τσώρτσιλ!

Τέλος πάντων, έφταιγε δεν έφταιγε ο μπαμπάς, ο Ευκλείδης κονόμησε από την κρίση στην Ελλάδα μέσω των επενδύσεων "του μπαμπά". Όπως άλλωστε είχε πει ο συνάδελφος του, ΝΔκράτης Βουλγαράκης, "ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό". Συγκλίνουν οι ιδεολογίες υπέρ της κονόμας.

Η επιλογή Τσακαλώτο από τον πρωθυπουργό να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων έρχεται να ολοκληρώσει την μόνη ρήξη που έκανε η "αριστερή" κυβέρνηση: Να κάνει την τελική ρήξη με την αριστερά. Ο Γιάννης Ουάου Βαρουφάκης ένας υπάλληλος ήταν, ποτέ δεν δήλωσε ότι είναι αριστερός και έπαιξε όπως του καθόρισαν οι εταίροι συνάδελφοί του τον ρόλο των ασαφειών. Το Τσακαλώτο είναι άλλη περίπτωση. Βαρύ πολιτικό οικογενειακό αντιαριστερό περιβάλλον, βουλευτής του Σύριζα και τώρα ηγέτης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Χαμογελαστός πάντα, με λατρεία στα κίτρινα πουκάμισα, παντελόνια, καλώδια και κάλτσες. Δεν θα εκπλαγώ αν στα εσωρουχά του έχει στάμπα τον Τουίτι. Καναρίνι το Τσακαλώτο, χαμηλών τόνων και αγνώστων προθέσεων.

Να κοιμηθούμε ήσυχοι διότι οι πρώτοι που χαιρέτησαν την δημιουργία διαπραγματευτικής ομάδας με το  Τσακαλώτο συντονιστή ήταν οι Γερμανοί. "Χαιρετίζουμε την εξέλιξη", είπαν. Την ίδια στιγμή που η Γερμανία "χαιρέτιζε" την ομάδα Τσακαλώτο,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, Νίκος Φίλης δήλωνε "χωρίς Γερμανία και χωρίς Μέρκελ δεν υπάρχει λύση".

Μόνη λύση αυτό που θέλει η Γερμανία μέσω του "γερμανοχαιρετισμένου" Τσακαλώτου. 
Αλήθεια, πόσο πήγε η μετοχή της Blackrock Global Funds όταν έμαθαν ότι ο Βαρουφάκης μπήκε στην άκρη; Σε υψηλά επίπεδα, όπως και της JP Morgan Fund και της Incesco Balanced Risk Allocation Fund. Με έχει πιάσει μια ανησυχία μη και δε πάνε καλά τα "επενδυτικά" funds και δεν έχουμε να αγοράσουμε κίτρινο παντελόνι να πάμε στα Παρίσια. Το κίτρινο μπροστά και το καφέ πίσω.-

πηγή στον Τοίχο



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.