27 Απριλίου 2015

Νεοταξίτης βιολόγος: ΠΑΡΑΛΟΓΗ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ»!

Ο αποκαλούμενος και «ροτβάιλερ του Δαρβίνου» εξελικτικός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα και μίλησε ενώπιον πολυπληθούς κοινού το βράδυ της Παρασκευής στον πολυχώρο Hub. 

Ο ίδιος ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν τα Public και οι εκδόσεις Κάτοπτρον, προκειμένου να συζητήσει με το κοινό για την εκκοσμίκευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα αλλά και θέματα που αφορούν την θεωρία της εξέλιξης και τον ίδιο. 

Το βασικό του μήνυμά του ήταν πως η θρησκεία είναι μια αρνητική δύναμη, που στέκεται εμπόδιο στον ορθολογισμό, στα ατομικά δικαιώματα και στην πρόοδο. Στη συζήτηση για μια ακόμη φορά υποστήριξε πως δεν υπάρχει Θεός και πως η πίστη είναι μια ψευδαίσθηση. 

Οι αποψινές του ατάκες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: 

Δεν χρειάζεται η πίστη στον Θεό, για να είναι κανείς ηθικός. 
- Η ζωή αναδύθηκε μόνη της στη Γη και πιθανότατα υπάρχει και αλλού στο σύμπαν. 
- Ο δαρβινισμός αποτελεί την καλύτερη εξήγηση για την εξέλιξη στη φύση, αλλά οι κοινωνίες επουδενί δεν πρέπει να είναι δαρβινικές. 
- Πολλοί αρχηγοί κρατών είναι άθεοι, αλλά το κρύβουν. 
- Η λιτότητα ενθαρρύνει τη θρησκεία, επειδή όταν κανείς χάνει την πίστη του στην ανθρωπότητα, στρέφεται στο υπερφυσικό. Αντίθετα, όσο ισχυρότερο είναι το κράτος πρόνοιας, τόσο εξασθενεί το θρησκευτικό συναίσθημα. 
- Η πίστη στον Ιησού ή στον Μωάμεθ είναι εξίσου παράλογη με την πίστη στους θεούς του Ολύμπου. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια θρησκεία και ασφαλώς ο Χριστός- αν όντως υπήρξε ιστορικό πρόσωπο- ούτε γεννήθηκε από μία παρθένο, ούτε έκανε θαύματα, ούτε αναστήθηκε. 
- Ολες οι θρησκείες είναι παράλογες και άξιες κριτικής. 
- Οι νόμοι και οι καταδίκες για βλασφημία των θείων είναι γελοίοι. Εξίσου γελοίο είναι ότι πολλά θρησκευτικά δόγματα, όπως η Ορθοδοξία και ο Καθολικισμός, απαγορεύουν τη χειροτονία γυναικών ως ιερέων και επισκόπων. 
- Τίποτε δεν δικαιολογεί τις αρνητικές απόψεις της θρησκείας για τους ομοφυλόφιλους. 
- Το κράτος πρέπει να είναι πλήρως εκκοσμικευμένο και όχι υπό την επιρροή της θρησκείας. 
- Η θρησκεία σταδιακά υποχωρεί και ο αθεϊσμός κερδίζει έδαφος. 
- Η ορθολογική σκέψη αναπόφευκτα οδηγεί στον αθεϊσμό. 
- Το διαδίκτυο βοηθά στη διάδοση των ορθολογιστικών και αθεϊστικών ιδεών. 
- Τα ζώα αξίζουν καλύτερη μεταχείριση. 
- Μη σκέφτεστε τον θάνατο, ζήστε το παρόν και να είστε αισιόδοξοι στη ζωή σας κι ας μην υπάρχει άλλη.

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ
Μην θορυβείστε φίλοι μου από τέτοιους "καραγκιόζηδες"... (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ο Καραγκιόζης ήταν Ελληνας, μου ειναι συμπαθής και φυσικά ήταν Χριστιανός Ορθοδξος κι όχι άθεος...)
Εχουν περάσει στην ιστορία της ανθρωπότητας χιλιάδες τέτοιοι πολέμιοι της Εκκλησίας...
Ολοι τους ξεφτιλίστικαν...

- Ο Μαρξ έλεγε "η θρησκεία είναι το όποιο του λαού".... Τι είναι σήμερα η Ρωσία; Που πήγε το εβραιοκίνητο κίνημα των Μπολσεβίκων; 
- Ο Βολταίρος κατηγορούσε την Εκκλησία και πέθανε πνιγμένος από τα κόπρανά του αρπάζωντας το δοχείο νυκτός και χτυπώντας τα μούτρα του... Το σπίτι του έγινε κατάστημα πώλησης Ευαγγελίων!!!!

Περάσαμε διωγμούς αρένες, μας έκαψαν, μας έφαγαν τα θηρία, εμφανίστηκαν κι εμφανίζονται δεκάδες αιρεσιάρχες, γίναται χαμός.... όμως οι Αγιοι του Θεού στο τέλος νικούν γιατί με το αίμα τους γράφεται η ιστορία της Εκκλησίας μας...

Ο Διοκλητιανός (που δεν πιάνει μπάζα μπροστά του ο κύριος Ντόκινς) βασάνιζε τον Αγιο Γεώργιο μέρες.... Και ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Εγιναν χριστιανοί οι βασανιστές του και μαρτύρησαν και η ίδια του η γυναίκα και την αποκεφάλισε!!!!!

Ο Κύριος δεν αναστήθηκε κατά τον Ντόκινς...
Ηταν μια απάτη...
Δηλαδή να το πάρουμε ορθολογικά που του αρέσει του κ. Ντόκινς...
Είμαστε οι μαθητές του Χριστού...
Κλέβουμε το σώμα και διαδίδουμε ότι αναστήθηκε....
Μετά αρχίζουμε να διδάσκουμε...
Μετά μια ωραία πρωϊα μας συλλαμβάνουν....
Εσείς πόσες σφαλιάρες μπορείτε να αντέξετε όταν έχετε πει ψέματα;
Δηλαδή να σε γδέρνουν, να σε τεμαχίζουν, να σε καίνε κι εσύ να υποστηρίζεις κραυγάζοντας ότι όσα λες είναι αλήθεια... και στο τέλος να δεχεσαι να σε αποκεφαλίσουν χωρίς καν να ομολογήσεις το ψέμα σου...
Φέρτου μου ένα εκατομμύριο ορθολογιστές να μου πουν ένα ψέμα και μετά να το υποστηρίξουν με την ζωή τους...

Επίσης έτσι επιλεκτικά να μείνω και στην άποψη του Ντόκινς για τους ομοφυλόφιλους..
Δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζει ο κύριος τον Αγιο Χρυσόστομο ή άλλους μεγάλους Πατέρες οπότε μπορεί να λέει ότι του κατέβει...
Παράθέτω λοιπόν ένα απόσπασμα από τον λόγο του περί ομοφυλοφιλίας:

"....Ἐπέπεσεν ἀσθένεια βαρεία καί ἀθεράπευτος καί ἐνέσκηψε πανώλης χειροτέρα ὅλων. Ἐπενοήθη κάποια νέα καί φοβερά παρανομία, διότι ἀνατρέπονται ὄχι μόνον οἱ ἀνθρώπινοι, ἀλλά καί οἱ φυσικοί νόμοι. Κατήντησε λοιπόν μικρόν πρᾶγμα ἡ πορνεία θεωρουμένη ὡς συνήθης ἀσέλγεια. Καί ὅπως εἰς τάς ὀδύνας, τό τυραννικώτερον πάθος, ὅταν ἐπέλθη, καλύπτει τήν ἐντύπωσιν τοῦ προηγουμένου, ἔτσι καί τό ὑπερβολικόν μέγεθος αὐτῆς τῆς ὕβρεως κάμνει τό ἀνυπόφορον, νά μή φαίνεται πλέον ὡς ἀνυπόφορον, δηλαδή τήν ἀκολασίαν περί τήν γυναίκα.
.....Ἔτσι, ὡσάν εἰς μεγάλην ἐρημίαν, μέσα εἰς τάς πόλεις οἱ ἀρσενικοί μέ ἀρσενικούς διαπράττουν τήν ἀκολασίαν."

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον λόγο του ΕΔΩ

Ο Ντόκινς λέει ότι η βλασφημία των θείων είναι γελοία....
Εδώ βλέπετε φίλοι μου την υποκρισία και τον μέγιστο φασισμό των νεοταξιτών...
Οταν απέναντί μου έχω έναν μουσουλμάνο επειδή ο άνθρωπος αυτός πιστεύει στον Μωάμεθ και τον θεωρεί ιερό πρόσωπο ποτέ δεν θα βρίσω το όνομά του...
Ποτέ δεν θα βρίσω οποιοδήποτε ιερό του πρόσωπο ενός ανθρώπου...
Οι Χριστιανοί έχουμε ιερά πρόσωπα με πάνω από όλα τον Χριστό και την Παναγία μας... και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα βλαστημάει...
Δηλαδή ο κ Ντόκινς έχει σαν ιερό του πρόσωπο την μητέρα του (ελπίζω... γιατί με τους άθεους τίποτα δεν είναι βέβαιο)... θα ήταν γελοίο να αρχίσουμε να την βλαστημάμε;...
Η μήπως θα νευρίαζε.... και θα μας επέπληττε;

Καλοί μου φίλοι να κρατάμε σταθερά μέσα μας την πίστη των πατέρων μας και την πίστη των αγίων μας.
Οι καιροί είναι χαλεποί κι επικίνδυνοι...
Οφείλουμε όμως να μείνουμε Ελληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι στην καρδιά.

Δείτε απαντήσεις στις θεωρίες του Ντόκινς κι εδώShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.