Τελευταίες αναρτήσεις

25 Απριλίου 2015

Βαλκάνια: Ίδιες συγκρούσεις πριν τον πόλεμο του 1999!

Σερβικά ΜΜΕ: "Η επίθεση των Αλβανών του UCK στα Σκόπια είναι η αρχή ενός νέου πολέμου" 

«Η επίθεση στο χωριό Gushincë στην δυτική ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης χρησίμευσε για να «πυροδοτηθούν» από τους Αλβανούς διαδικασίες για να ξεκινήσει  μια νέα σύγκρουση όχι μόνο στην χώρα αυτή, αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια. Η επίθεση αυτή εμπλέκει ακόμη και Σέρβους ιστορικούς  που συνδέουν την ανάμειξη διεθνών εταίρων, στην προσπάθεια των Αλβανών, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες αμφιβολίες για τα κίνητρα που υπήρχαν πίσω από αυτήν την καταδρομικού τύπου επιχείρηση εντυπωσιασμού στην ΠΓΔΜ», αναφέρει σε άρθρο της η αλβανική εφημερίδα lajmpress.com. 

Πάντως οι αποθήκες πυρομαχικών και όπλων των Αλβανών, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από διάφορα φόρουμ  στην ΠΓΔΜ, είναι γεμάτες και έτοιμες……αυτό είναι σίγουρο.!! 

H επίθεση του αλβανικού απελευθερωτικού στρατού «KLA», σε αστυνομικό σταθμό στο σκοπιανό χωριό Gushincë είναι μόνο η έναυσμα της  κλιμάκωσης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ όσο και στα ίδια τα Βαλκάνια», γράφει η εφημερίδα του Βελιγραδίου, «Blic».

Το άρθρο θεωρεί ότι «οι δύο επιθέσεις εναντίον της σκοπιανής αστυνομίας» ήταν στην πραγματικότητα ένα σινιάλο ότι η ηρεμία μεταξύ των Σκοπιανών και Αλβανών «πέθανε», μεταδίδει και η αλβανόφωνη εφημερίδα «lajmpress.com». 

Ο Σέρβος Ιστορικός Τσέντομιρ Άντιτς ανέφερε ότι η κατάσταση στην Δυτική ΠΓΔΜ μόνο να επιδεινωθεί και άλλο μπορεί, και όχι να αποκλιμακωθεί. 

«Οι Αλβανοί είναι το μόνο έθνος στα Βαλκάνια που  τα τελευταία 200 χρόνια έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια γνήσια «εθνική κατάσταση» (εννοεί στα εδάφη της Μεγάλης Αλβανίας), σε αντίθεση με τους Σέρβους, Κροάτες, Έλληνες, Βούλγαρους … Ενώ την ίδια στιγμή οι Αλβανοί  έχουν την θερμή  υποστήριξη από τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία την Γερμανία, και φυσικά την Τουρκία, διότι χωρίς αυτήν την βοήθεια  δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να υλοποιήσουν τους στόχους τους στο Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ», δήλωσε ο Άντιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στην ΠΓΔΜ είναι κάπως υπό έλεγχο τόσο καιρό,  χάρη στη διεθνή επιρροή. Ωστόσο, λόγω των φιλοδοξιών «για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας», οι εντάσεις δεν πρόκειται να μειωθούν αλλά θα μεγιστοποιηθούν. 

«Η δεινή οικονομική κατάσταση προκαλεί  μνήμες της δεκαετίας του 90, όταν οι ισχυροί ηγέτες της αλβανικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο και την ΠΓΔΜ είχαν δημιουργήσει μια ισχυρή ένοπλη δύναμη τον UCK . Είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι  που υποστηρίζουν τώρα την αλβανική  νεολαία, να δεσμευθεί  στην ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας». Η Ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας «στα Σκόπια ήταν έναυσμα ότι τι φιλοδοξίες των Αλβανών δεν θα σταματήσουν», πρόσθεσε ο Άντιτς.

πηγή
ΠοσειδώναςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.