6 Μαρτίου 2015

Τάραξε τα νερά η Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη... Θέμα ακυρότητας νόμων χωρίς απαρτία στην Βουλή... και καμπάνες για τα σκασιαρχεία των βουλευτών.

Θέμα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία, έθεσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα κινηθούν διαδικασίες για το θέμα αυτό, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε χαρακτηριστικά:

«Προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε».

Στην πρώτη της συνέντευξη προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι τα φαινόμενα της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου με κατεπείγοντα νομοσχέδια δεν μπορεί να επαναληφθούν, αλλά ούτε και η κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι την Τρίτη το απόγευμα θα γίνει ειδική συνεδρίαση
για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Επιτροπής Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, τονίζοντας ότι «είναι ιστορική υποχρέωση της Βουλής να φέρει σε πέρας την αποστολή της αυτή».


Επεσήμανε επίσης ότι θα αποκωδικοποιηθούν όλες οι παράμετροι που συντέλεσαν στην διόγκωση του χρέους και θα εξεταστούν συμβάσεις, όπως αυτές για τη Siemens και εξοπλιστικά προγράμματα. 

Είναι αναγκαίο να ξέρουν οι πολίτες πως αυτές οι συμβάσεις διόγκωσαν το χρέος» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.

Ταυτόχρονα, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι αύριο θα αποστείλει επιστολές προς τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου με την οποία θα τους ζητά να αποδώσουν τους χώρους που καταλαμβάνουν μέσα στο κεντρικό κτίριο της Βουλής, προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για τις ανάγκες των βουλευτών.

Η πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε ακόμα ότι:
Θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός της Βουλής σε ότι αφορά την αδικαιολόγητη απουσία βουλευτών. Έτσι, μετά από πάνω από πέντε αδικαιολόγητες απουσίες από τις συνεδριάσεις θα γίνεται περικοπή 1/5 της αποζημίωσης του βουλευτή.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα προτείνει την συλλογική κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών στις επιτροπές, καθώς όπως είπε, η παρουσία τους σε αυτές είναι στο πεδίο του κοινοβουλευτικού τους ρόλου.

Η πρόεδρος της Βουλής μίλησε επίσης «για αχειραγώγητη ενημέρωση όλων των πολιτών για τις εργασίες της Βουλής, τόσο μέσα από το κανάλι της Βουλής αλλά και διαδικτυακά όσο και από την ΕΡΤ Open.

Στο πλαίσιο αυτό θα μεταδίδονται απευθείας όλες οι συνεδριάσεις και των Επιτροπών και της Ολομέλειας.

«Η Βουλή θα λειτουργήσει θαρρετά, ώστε να μπει τέλος στον παραμορφωτικό φακό της ενημέρωσης», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Τέλος έκανε λόγο για άνοιγμα της Βουλής στις κοινωνικές ομάδες που θέλουν να παρέμβουν στο Κοινοβούλιο και πρόσθεσε:

«Η Βουλή θα ανοίξει τις πύλες της στη νέα γενιά, στους πολίτες και στους ανθρώπους που αναζητούν πρόσβαση για την έρευνα τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
capital.gr 
το είδαμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

ΣΧΟΛΙΟ
Μου φαίνεται ότι η Ζωή θα αφήσει εποχή στην προεδρεία της Βουλής....
Τα κόμματα σκύλιασαν σχεδόν όλα (μεταξύ αυτών και το δικό της) για τις θέσεις της κυρίως για την νομιμότητα των αποφάσεων εν απουσία βουλευτών...
Η υποκρισία έχει περισσέψει στον "Ναό" της Δημοκρατίας...
Οποιουδήποτε κόμματος κι αν ήταν οι φυλακισμένοι βουλευτές θα υπήρχε πρόβλημα νομιμότητας....
Δεν είναι δυνατόν τα λεγόμενα κόμματα του δημοκρατικού ή συνταγματικού λεγόμενου τόξου να αγνοούν επιδεικτικά 400.000 φορολογούμενους πολίτες και ψηφοφόρους... μόνο και μόνο επειδή ψήφισαν ένα κόμμα που το μισούν.... όλοι.

Η Κωνσταντοπούλου δίνει μαθήματα δημοκρατίας με αποδέκτες ακόμα και τους ίδιους τους χρυσαυγίτες που όπως όλοι ξέρουμε δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν (την δημοκρατία εννοώ) ....

Τώρα όσον αφορά για το ότι η πρόεδρος της Βουλής φαίνεται να παρεμβαίνει στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης (εδώ γελάμε δυνατά με χάχανο... όλοι) να πούμε ότι η πρόεδρος της Βουλής μιλάει εκ μέρους της επίσης ανεξάρτητης νομοθετικής εξουσίας που ασκούν οι βουλευτές....
Και στο κάτω κάτω δεν επιβάλλει στην δικαιοσύνη το έργο της, αλλά δηλώνει ότι ο εισαγγελέας που δεν επιτρέπει στους προφυλακισμένους βουλευτές να πηγαίνουν στα κρίσιμα νομοσχέδια στην Βουλή, θα πρέπει να αιτιολογεί επαρκώς την άρνησή του κι όχι να το κάνει γιατί απλά έτσι του γουστάρει....
Στην δημοκρατία δεν γίνεται να κάνεις ότι σου γουστάρει....
Σε άλλα πολιτεύματα ίσως.... 

Φυσικά έσπευσαν όλα τα ρεμάλια οι δημοσιοκάφροι να σιγοντάρουν τους πολιτικούς ξεφτίλες και να δηλώσουν ότι "η πρόεδρος πρέπει να αρκείται στο έργο της"...
Κοινώς να το βουλώσει...
Πράγμα ευτυχώς δύσκολο ειδικά για την Ζωή Κωνσταντοπούλου.... όπως ξέρετε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.