11 Μαρτίου 2015

ΗΘΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ.

Γράφει η Μαίρη Καρά 

Ο απλός Έλληνας πολίτης προβληματίζεται με όσα βλέπει και ακούει τον τελευταίο καιρό κι αδυνατεί να τα κατανοήσει. Τις ακατανόητες κι αψυχολόγητες ΕΙΔΗΣΕΙΣ που αστραπιαία εμφανίζονται στην οθόνη του μυαλού του. Απανωτές ασαφείς κι απροσδιόριστες πληροφορίες τον πολιορκούν, πριν προλάβει να τις επεξεργαστεί. Συμβαίνουν πρωτοφανή και πρωτάκουστα τρομερά γεγονότα, που ξεπερνούν την λογική του. Αυτά που του παρουσιάζουν για «ειδησεογραφία» τα κατευθυνόμενα Κανάλια, είναι πράξεις, που πριν από μερικά χρόνια, ούτε καν φανταζόταν! Κι όμως συμβαίνουν κι απρόσμενα τον πλησιάζουν! Γεγονότα που συμβαίνουν σε άλλη Ήπειρο και θεωρούνται «μακρινά» κι απίστευτα, χτυπάνε την πόρτα του κι εκείνος ταμπουρωμένος στον «ηθικό» του κόσμο, απαξιοί να τα δεχτεί με την λογική του. Πιστεύει πως έτσι αμύνεται. 

Τακτικά μαθαίνουμε για γνωστούς μας ανθρώπους, που τους θεωρούσαμε «τέρατα ηθικής», πως είναι συμμέτοχοι ή ηθικοί αυτουργοί, εγκληματικής ή σεξουαλικής βίας, σκλάβοι των ζωωδών ενστίκτων τους. Σοβαρές προσωπικότητες υπεράνω υποψίας, αποκαλύπτεται πως άλλο έντιμο βίο διήγαν στο φως της ημέρας και σ’ άλλα βρωμερά μονοπάτια ανηθικότητας σέρνονταν στο ύπουλο σκοτάδι της ανυπαρξίας τους! Πώς είναι δυνατόν «ηθικοί» λειτουργοί της κοινωνίας, να έχουν ξεφύγει τόσο πολύ απ’ το δύσκολο μονοπάτι της Αρετής; Κι όμως διολίσθησαν και συνετοί εκπρόσωποι της κοινωνίας και διάγουν βίον έκκλητον, προς χάριν της επιφανειακής χλιδάτης ζωής, που τους οδηγεί η ανηθικότητά τους. Τι ξεπεσμός! 

Άνθρωποι με ήθος και υψηλό το αίσθημα της ηθικής! Πού το είχαν κρυμμένο; Τι σημαίνει ήθος, ηθική... ποιος τα ορίζει, τι τα καθορίζει; Γιατί ηθικά άτομα με ήθος παρασύρονται έτσι; Που τελειώνει η ηθική και που αρχίζει η ανηθικότητα; Ποια είναι τα όρια που τα καθορίζουν αυτά; Ποια είναι τα ευτελή κίνητρα που παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο σκέψης και δράσης του σημερινού ευκολόπιστου Έλληνα; Μπερδευτήκαμε πλέον και δεν μας βοηθάει η κοινή λογική μας, η συνηθισμένη να ακολουθεί τις έννομες και ηθικές επιταγές της κοινωνίας. 

Τα γνωστά μας δεδομένα δεν ισχύουν πια με την παραδοσιακή μορφή τους κι αλλάζουν με ταχύ ρυθμό καθημερινά, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ποιός ασχολείται με την ηθική υπόσταση του ανθρώπου, όταν ακούμε για την εγχώρια και παγκόσμια εγκληματικότητα; Πώς θα κατανοήσουμε τι αναγωγή έγινε απ’ την εμφάνιση του ΗΘΟΥΣ μέχρι και σήμερα, αφού οι περισσότεροι πολίτες απώλεσαν τον αυτοσεβασμό τους και δεν ενεργούν πια συνειδητά ΗΘΙΚΑ; Δηλαδή σύμφωνα με την ΗΘΙΚΗ, που είναι σύνολο αντιλήψεων και κανόνων, ρυθμιστές συμπεριφοράς του ανθρώπου και κριτές των πράξεών του. Η λέξη προέρχεται από το ουσιαστικό ΗΘΟΣ, που αρχικά σήμαινε την διαμονή των ανθρώπων και ζώων κι αργότερα το φρόνημα του χαρακτήρα. 

Ηθική πράξη είναι η πράξη που προέρχεται από τις επιταγές της ηθικής συνείδησης. Η σημασία των ηθικών Αξιών είναι ότι προσανατολίζουν τον άνθρωπο προς το ΑΓΑΘΟ, ελέγχουν κι οριοθετούν την συμπεριφορά του, στηρίζουν την Δικαιοσύνη κι εξευγενίζουν τον άνθρωπο. Ηθικότητα είναι η ηθική τάξη, που επικρατεί στον κόσμο και η συμμόρφωση του ατόμου στους ηθικούς κανόνες. Η ηθικότητα πηγάζει απ' την ηθική συνείδηση κι επιφέρει την ορθή ανθρώπινη δράση, αλλά και την αρμονικότητα στις κοινωνικές σχέσεις. Ο Αριστοτέλης θεμελιώνει την ΗΘΙΚΗ του πάνω στην μεσότητα, που εκφράζει το μέτρο, την συμπεριφορά δηλαδή που κινείται ανάμεσα στην υπερβολή και την έλλειψη. Η Χριστιανική Ηθική διατυπώνει κανόνες και υποδείξεις, σύμφωνα με τους οποίους οφείλει να ζει ο αληθινός χριστιανός, για να εναρμονίσει την ζωή του, με το νόμο του Θεού και την Ηθική του Συνείδηση. 

Η Ηθική Συνείδηση είναι το σύνολο των κανόνων και κριτηρίων, που διέπουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να αποφασίζει να πράττει. Η ηθική συνείδηση είναι συνεχής, δεν έχει μεταπτώσεις ούτε διαλείψεις. Συμπεριφέρεται παντού και πάντα με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή είναι ομοιόμορφη. Όσοι σωστοί Έλληνες αγωνιάτε για την ηθική διαφθορά που μαστίζει την κοινωνία μας, ζήστε μέσα στα δικά σας ηθικά όρια, τιμήστε τις ΑΡΧΕΣ και τα ΙΔΑΝΙΚΑ, που σας έμαθαν οι σωστοί δάσκαλοί σας, όσοι υπήρχαν ακόμα δημόσιοι λειτουργοί. 

Σκεφτείτε ελεύθερα κι αφήστε τους υποκριτές κυβερνήτες μας στην απληστία τους, να πνίγονται στις τεχνητές ανάγκες τους, να σαπίσουν μέσα στην γάγγραινα των επιλογών τους. Αυτοί ρεζιλεύονται κι αργοπεθαίνουν μέσα στην ηθική ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ τους. Μείνετε Έλληνες, μείνετε Γενναίοι, μείνετε Ελεύθεροι κι αφήστε τους στην «φυλακή» τους. Εμείς δεν είμαστε πουλημένοι πολιτικοί… είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και ΗΘΙΚΑ ΑΤΟΜΑ. Οι ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΙ πολιτικοί δίνουν το κακό παράδειγμα, γιατί έχουν αναγάγει το Ψέμα και την Υποκρισία σε επιστήμη. Το ψέμα γι’ αυτούς είναι η δεύτερη φύση τους. Είναι ο εύκολος τρόπος ανάληψης και παραμονής στα πολιτικά καθήκοντα. Σε μας όμως τι αντίκτυπο έχουν τα ψέματά τους και τι σημαίνει για μας το ΨΕΜΑ

Το ψέμα μας σώζει απ’ τους άλλους, μα όχι κι απ’ τον εαυτό μας. Ο ολοκληρωμένος άνθρωπος είναι ντόμπρος, γιατί τα έχει βρει με τον εαυτό του, μα τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν σήμερα. Η υποκρισία έχει ξεχειλίσει στην Ελλάδα. Επόμενο ήταν να έχουμε τους πιο υποκριτές και πιο ψεύτες κυβερνήτες. Αυτούς έχουμε, γιατί αυτούς ανεχόμαστε κι ό,τι ανέχεσαι, αυτό αξίζεις! Έχουν πιστέψει τόσο πολύ στα ΛΑΘΗ τους, που στα μάτια τους τα θεωρούν σαν ΑΛΗΘΕΙΑ. Οι γνώμες περί της ΑΛΗΘΕΙΑΣ μπορεί να είναι πολλές, μα η αλήθεια είναι μια και μοναδική. 

Οι "έντιμοι γραβατωμένοι" πολιτικάντηδες που πλουτίζουν ανήθικα, είναι τελειωμένοι, μα ο υπέρμετρος εγωισμός δεν τους αφήνει να διαισθανθούν, τι τους επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον. Η διαδικασία της ΚΑΤΟΧΗΣ της Χώρας έχει αρχίσει πλέον να γίνεται εμφανής στην πλειοψηφία των πολιτών, που αρχίζουν να συνειδητοποιούν το πατριωτικό τους καθήκον. Έχουν πειστεί πια πως ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν ενδιαφέρεται για την ΕΛΛΑΔΑ και για την δυστυχία του Λαού. Πως καμιά ΣΩΤΗΡΙΑ δεν θα προκύψει απ' τους εντός της Βουλής εκλεγμένους. Πως κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει και πως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας εξαρτάται από τον καθένα πολίτη, που αγαπά την Πατρίδα του. Τέλος στην αδράνεια κι αρχή σε σθεναρή Οργάνωση και Αντίσταση. Μέσα απ' τον λαό θα προκύψουν οι νέοι ΗΡΩΕΣ, που θα έχουν το θάρρος και την λεβεντιά να βροντοφωνάξουν σε όλους αυτούς, που επιδειχτικά αγνόησαν τον Ελληνικό Λαό, «RAUS»! Και τότε ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.