Τελευταίες αναρτήσεις

13 Μαρτίου 2015

ΘΕΜΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

Αφορμή για το παρόν κείμενο απετέλεσε το γεγονός ότι, πάλι επιδιώκουν να φέρουν στο προσκήνιο το θέμα των Τσάμηδων και της Τσαμουριάς κύκλοι του εξωτερικού, υπό το κάλυμμα φιλειρηνικών οργανώσεων και τινές εκ του προοδευτικού χώρου του εσωτερικού. Όπως επίσης παρατηρούμε ότι επανήλθε στο θέμα των Τσάμηδων και η Ακαδημία της Αλβανίας. Δεν πρέπει να λησμονούμε βέβαια ότι μεταξύ άλλων, πρότινος ανάγκασαν τον Πρόεδρό μας κ. Παπούλια να ματαιώσει επίσημη συνάντηση του με τον Αλβανό ομόλογό του, στους Αγίους Σαράντα και να επιστρέψει από το Αργυρόκαστρο άπρακτος. 

Οι Λέξεις Τσάμηδες και Τσαμουριά που τόσο συχνά ανακινούν οι Αλβανοί, είναι Ελληνικές φθαρμένες λέξεις. Ο Σημερινός ποτ. Καλαμάς ελέγετο Τσιάμης ή Θύαμις και στις εκβολές του οποίου η περιοχή ελέγετο Θυαμυρία. Έτσι από τις λέξεις Τσιάμης και Θυαμυρία έχουμε την παράφραση Τσιαμυρία-Τσαμουριά και οι κάτοικοι αυτής Τσάμηδες. Η περιοχή αυτή της Ηπείρου, από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά και σήμερα ονομάζεται Θεσπρωτία, από τους Αρχαιοέλληνες κατοίκους τους Θεσπρωτούς. 

Πρόσφατα στην Αμερική και αλλαχού κυκλοφόρησε ένα κείμενο, το οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον των Μουσουλμάνων Τσάμηδων να επανέλθουν στην «Τσαμουριά», αλλά με ειρηνικά μέσα. Πρόκειται για κείμενο στην αγγλική γλώσσα ενός «Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τσαμουριά», Thameria Human Richits Association (CHRA), με έδρα την Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. και με πέντε άλλα τμήματα (παραρτήματα): Βοστόνη, Ντιτρόιτ, Νιού Τζέρσεϋ, Φιλαδέλφεια και Σικάγο. 

Ο Σκοπός του οργανισμού αυτού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Τσάμηδων είναι, όπως αυτοί τον παρουσιάζουν και όπως αυτοί εξιστορούν τα γεγονότα, η ενδυνάμωση των φιλικών δεσμών μεταξύ των Αμερικανών και των Αλβανών γενικά και μεταξύ Αμερικανών και Τσάμηδων ειδικότερα. Κυριότερος σκοπός είναι η αναγνώριση και η περαιτέρω πρόοδος των δικαιωμάτων των Τσάμηδων, όπως:

Πρώτον: Δικαίωμα επιστροφής στην Ελλάδα στα σπίτια τους, για να ζήσουν εκεί, ειρηνικά με τους Έλληνες αδελφούς τους. 
Δεύτερον: Περιουσιακά δικαιώματα: Η Διαβεβαίωση αναγνώρισης και εφαρμογής του Δικαιώματος των διωγμένων Τσάμηδων, να ζήσουν στα σπίτια τους, εμπορικά κτίρια και κτηματικές περιουσίες στην Β-Δυτική Ελλάδα. 
Τρίτον: Νομικά δικαιώματα: Σκοπεύει να σιγουρεύσει στους Τσάμηδες όλα τα νομικά και μειονοτικά δικαιώματα, που απορρέουν από το Ελληνικό Σύνταγμα και τις συνθήκες και τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Τέταρτον: Η Διατήρηση και γνωστοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία αυτή την στιγμή κάνει αγώνα για να επιβιώσει. 
Πέμπτον: Μεθοδολογία: Ο Οργανισμός αυτός των δικαιωμάτων των Τσάμηδων, απορρίπτει οποιαδήποτε μορφή βίας και διατηρεί ως αυτοσκοπό το πνεύμα της πραγματικής αδελφοσύνης με τους Έλληνες. 
Έκτον: Η Ιστορία των προσφάτων γεγονότων όπως παρουσιάζεται, βέβαια από τον οργανισμό αυτό των Δικαιωμάτων των Τσάμηδων: 

Το 1913 η Τσαμουριά προσαρτήθηκε στην Ελλάδα. Το 1923 οι Τσάμηδες δεν συμπεριελήφθησαν στην Συνθήκης της Λωζάννης για την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμού μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, αφού αναγνωρίσθηκε αυτή ως Εθνική Αλβανική Μειονότητα. Το 1944 δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι Τσάμηδες απελάθησαν από την Ελλάδα, παρά την θέλησή των, με συνέπεια να εγκατασταθούν στην Αλβανία. Το 1987, παρά την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος – Αλβανίας, τους αρνήθηκε το δικαίωμα επιστροφής στην Τσαμουριά. Πολλοί Αμερικανοί πολίτες Τσάμηδες έφθασαν στις ακτές αυτές για να ξεφύγουν από το κυνηγητό τους στην Ελλάδα και Αλβανία. 

Ο Οργανισμός αυτός ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τσάμηδων και ο Κανονισμός λειτουργίας του, ασφαλώς σύμφωνα με την Αμερικάνικη Νομοθεσία, παραβλέπουν και αποκρύπτουν σκοπίμως την αλήθεια, ότι οι Μουσουλμάνοι αυτοί Τσάμηδες: 

Πρώτον: Είναι ήδη καταδικασμένοι, λόγω των εγκληματικών τους πράξεων, με άνω των 1700 αποφάσεων Ειδικού προς τούτο Δικαστηρίου Ιωαννίνων μέχρι το 1948, ως «εγκληματίες πολέμου και συνεργάτες με τους Κατακτητές (δοσίλογοι)». Με Στέρηση της Ελληνικής Ιθαγένειας, καθώς και δήμευση των περιουσιών τους, σύμφωνα και με τα διεθνώς κρατούντα. Οι δε περιουσίες τους διετέθησαν στα θύματα της θηριωδίας των και σε ακτήμονες. 

Δεύτερον: Οι Μουσουλμάνοι αυτοί Τσάμηδες κατά την τριπλή, ουσιαστικά εκεί κατοχή (1941-1944), Ιταλική, Γερμανική και Αλβανική, με την συνεργασία των Αλβανών και Στρατευμάτων Κατοχής, προέβησαν σε ακατονόμαστες εγκληματικές πράξεις (Δολοφονίες, βιασμοί γυναικών και κορασίδων, λεηλασίες, αρπαγές ζώων, πουλερικών, κυψελών κλπ. και ακόμη με πλήρη καταστροφή χωριών Χριστιανών Τσάμηδων της περιοχής. 

Τρίτον: Υπενθυμίζω δύο μόνο κραυγαλέα δείγματα της εγκληματικής συμπεριφοράς και συνεργασίας των με τους κατακτητές. Την εκτέλεση από τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς (29-9-43) (ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ σελ. 180-181 του Β. Κραψίτη, ΑΘΗΝΑΙ 1985). Και! την Μάχη της Μελίνας (17-18/8/1944) μεταξύ Γερμανών και ΕΔΕΣ, όπου, μαζί με τους 92 νεκρούς και 109 αιχμαλώτους Γερμανούς, είχαν και οι συμπολεμιστές τους Μουσουλμάνοι Τσάμηδες 86 νεκρούς και 7 αιχμαλώτους. («Β-Ηπειρωτικά: Υπηκοότητα – τσάμικο – πληθυσμιακό» ΕΣΤΙΑ 24-7-04, Αποστ. Π. Παπαθεοδώρου). 

Δυστυχώς στο παρελθόν είχε λάβει χώρα ένα Συνέδριο από ‘Έλληνες καθηγητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, του Κέντρου Ερευνών μειονοτικών ομάδων. Όμως! Τέτοια συνέδρια αλλοτρίων σκοπών, δεν προσφέρουν υλικό για αυτοκριτική και σκέψη, όπως λένε, διότι σκόπιμα και υστερόβουλα, λείπει το Βασικό στοιχείο δημιουργίας του θέματος των Μουσουλμάνων Τσάμηδων η «Πραγματική Ιστορία και τα αιτία Δημιουργίας του». Εκτός εάν, δεν θέλω να πιστεύω για Έλληνες Πανεπιστημιακούς καθηγητές, επρόκειτο για παράρτημα στην Ελλάδα του Thameria Human Richits Association (CHRA), το οποίο έχει έδρα την Μασαχουσέτη.

«Η Δικαιοσύνη και η ιστορική Αλήθεια είναι πηγές όλων των αρετών» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ). 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντσγος ε.α.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.